Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilgya

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tollpihe zár az égbolt 2009.05.27 08:16:00
nagyon sok szép emléket öriznek e lapok, nehéz lenne tőlük megválni; nem is teszem. mégis úgy döntöttem, hogy ideje visszavonulni. ez nem olyan egyszerű a blogponthunál, időt (haha, ilyenem nincs is ;)) vesz igénybe rendesen, hogy minden egyes bejegyzést védetté tegyek. hamarosan,…..
Május 20.-án természetes úton megérkezett Emese és Réka. Réka 10.32-kor, Emese 10.35-kor. Születési adatok: Emese 3200 gramm, 51 cm, Réka 3100 gramm 50 cm...
Most megint fényezni fogom gyerkőceim. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz én vagyok az anyukájuk, aki legtöbbször el van ájulva tőlük, hogy milyen helyesek, okosak, aranyosak (kivéve amikor nem, de erről most nem ejtenék szót).  Történt, hogy pont ma éjjel lesz egy hete, Szonja…..
Ez a napló a gyermekeimről szól. Elsősorban. Most mégis magamról fogok írni. Pontosabban az első munkás hét tapasztalatairól. Ki kell írnom magamból, mert sok minden bántja lelkemet.Majd 5 év után mentem vissza munkahelyemre. 5 év alatt kicserélődtek a munkatársak. Első nap még…..
Kitti és Szonja blogja Vége... 2009.03.31 22:03:00
egy korszaknak az életemben. Majd öt évnyi itthonlét után holnaptól - igen, pont bolondok napján - munkába állok. Letelt az elmúlt évek alatt felhalmozott szabadságom is, holnaptól beindul a verkli. Gyönyörű volt ez az öt év. Kétszer élhettem meg a csodát, a kismamaságot,…..
Még karácsony környékén találtam rá az újságárusnál a Kreatív gyermek című kiadványra. Akkor valamiért nem vettem meg, de most a húsvéti számba belelapozva olyan sok jópofa ötletet láttam, hogy nem tudtam az újságosnál hagyni. Amennyiben időnk engedi (ami egyre kevesebb és…..
Kitti és Szonja blogja Teri néni 2009.03.17 21:31:00
Teri néni a napközis tanítónénim volt általános iskola első és második osztályában. Nem volt már fiatal, szerintem úgy 60 körül lehetett, a haja hófehér volt, s szemüveget viselt. Nem tudom, hogy hány évig tanítóskodott, de az idegei kicsit már meg voltak cincálódva…..
Kitti és Szonja blogja Szokások 2009.03.07 07:11:00
Mindenkinek vannak megrögzött szokásai, rituáléi, amihez ragaszkodunk. Nem kivételek ez alól gyermekeink sem. Esetükben néhány szokást, rituálét mi szülők alakítunk ki még csecsemőkorban, ami biztonságot nyújthat nekik, illetve tudják, hogy "mi fog következni" (pl.…..
Válogatom a szelektív szemetesként használt kukánkból a papírt, műanyagot stb., és sokszor a színes teásdobozokat, teafilter, cukros, kávés zacskót "sajnálom" kidobni és beteszem a "kreatívos" szekrénybe, hogy majd jó lesz valamire. Már annyi színes papír…..
Kitti az elmúlt pár napban hisztis lett! Nem mondom, hogy nem szokott néha hisztizni, főleg ha fáradt, de amit az elmúlt napokban művelt az nagyon szokatlan volt tőle. Már egy jó ideje kinőtt a dackorszakból, ami Szonjához viszonyítva nagyon "lájtos" volt nála. Nem is…..
Már elég régen jegyeztem le mondókát illetve gyerekverset.Szerintem minden gyerkőc szereti, ha anya, apa rajzol neki valamit. Főleg, ha a rajzhoz társul még egy aranyos mondóka, versike is! Lánykáim amikor előveszek a tarsolyból egy ilyen mondókát, egymásután nagyon sokszor…..
Az általam kitalált "játszóórát" így "teljesítettük":Kezdtük a memory-val. Az első két körben Szonja nagyon közreműködő volt, ügyesen megtalálta a kis kártyalapok párját. Amikor a kártyák egyik felét fejjel lefelé fordítottuk, általában emlékezett…..
Ilgyától jött a kezdeményezés, hogy minden héten más-más anyuka (esetleg apuka!) állítson össze 2 év körüli porontyainknak egy kb. 1 órás "foglalkozást", amit aztán mindenki a saját csemetéjével otthon "lejátszhat". Nagyon megörültem ennek a…..
Kitti és Szonja blogja Ez meg az 2009.02.04 14:19:00
Két hét után hétfőn vittem először a lányokat bölcsibe és oviba. Kittin nem csodálkoztam, hogy semmilyen ellenállást nem mutatott sem indulás előtt, sem az oviban, hogy az aránylag hosszú, otthon töltött idő után ismét óvodába megy. Szonján viszont nagyon meglepődtem, hogy…..
...napok óta annyira feszült, ideges vagyok, hogy a gyerekekkel sem tudok normálisan foglalkozni. Pedig minden reggel úgy kelek fel, hogy ma nagyon türelmes leszek hozzájuk, nem veszekszem velük. Aztán az első konfliktus helyzet kihozza belőlem a boszit. Front van? Na de már napok óta???…..
De mivel? Bármivel. Használjunk fel bármit, amit a lakásban találunk és nem sajnáljuk, ha festékes lesz.Néhány ötlet. Először is a boltban kapható hagyományos nyomdákkal. Nagyon nagy a választék, vannak állatos, virágos, betűs és még ki tudja milyen nyomdák. Aztán a…..
Karácsony előtt szörfözgettem a neten, amikor egy angol nyelvű kreatív oldalon nagyon megtetszett egy rénszarvas, amit papírtányérokból és műanyag villából készítettek el. Egy heti bevásárlás során bele is tettem a kosaramba egy csomag papírtányért, hogy majd alkalomadtán…..
ilgya 2009.01.26 23:36:31
Kitti és Szonja blogja Itthon 2009.01.22 14:09:00
vannak a csajok. Pénteken már nem vittem őket oviba, bölcsibe. Kitti el kezdett köhögni, amolyan kruppos ugatós módon, Szonjának pedig a szeme gyulladt be. Gondoltam hétvégén kikúrálom őket és hétfőn ismét irány a gyerekintézmények. Nem így történt, mert hétvégére…..
Nap, mint nap ámulok és bámulok (valószínűleg sok szülővel egyetemben), hogy gyermekeinknek a XXI. század technikai eszközei mennyire természetesek és már egész kicsin olyan ügyesen kezelik, hogy leesik az állunk.Amikor én még kislány voltam nem hogy mobiltelefon, de…..
ilgya 2009.01.22 21:28:28
Kitti és Szonja blogja Bölcsiben 2009.01.12 10:50:00
Múlt hét szerda óta próbálkozunk újból a bölcsivel. Mivel Szonja azért már ismerkedett valamennyit ezzel az intézménnyel, most kicsit felgyorsították a gondozónők az újbóli beszoktatást. Első nap kb. fél órára mentem be vele, majd kijöttem, sőt 10 perc múlva haza is…..
Kitti és Szonja blogja Szuri 2009.01.06 21:57:00
Ma elmentünk Szonjával a dokinénihez egészséges igazolásért, hogy elkezdhessük újból a bölcsit. Amint beléptünk a rendelőbe és Szonja meglátta a dokinénit hangos nemtetszését fejezte ki (nem a doki, hanem Szonja). Magyarul: üvöltött, mint a fába szorult féreg. Mondtam…..
  „Megjött már az új esztendő, olyan mint a kerek erdő! A küszöbén állok, Boldog új évet kívánok!” (népköltés)   A téli szünet utáni első nap mindig élményekkel teli, mert a gyerekek nem győzik elmesélni az ünnepi eseményeket, ki mit kapott…..
A fotók a Budakeszi Vadasparkban és a Normafánál készültek. A lányok mindkét kis kirándulást nagyon élvezték. Sajna a Normafánál nem volt igazán nagy hó, de egy kicsit kipróbálhatták a szánkázást.      S pár aranyköpés Kittitől:- A Budakeszi…..
A sok zabálás (nem lehet csipegetésnek mondani) után, amit karácsonykor műveltünk, kiszabadultunk egy kicsit a természetbe. Igaz nagyon hideg volt, de már vágytunk a friss levegőre. Egy rövid kirándulást tettünk a Budakeszi Vadasparkba, majd másnap a Normafához ugrottunk fel egy…..