Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Disciple

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kötőszó Luther és a kutyusok 2017.10.13 12:05:26
„Ó, ha én úgy tudnék imádkozni, ahogy a kutya néz a húsra! Az ő gondolatai kizárólag a darab húson csüggenek, azon kívül nem gondol, nem kíván, nem remél semmit. Látod, a legigazabb szívek is abban tévesztik el a dolgot, hogy mellékes gondolatok nélkül nem tudnak imádkozni” – mondta Luther Márton.…..
Disciple 2019.01.13 22:23:56
A közvéleményben újra meg újra megerősödnek azok a hangok, amelyek azt mondják, hogy mindenkinek megvan a maga dolga: a nők végezzék a házimunkát, gondozzák a gyerekeket, a férfiak pedig keressék meg a kenyérre valót és lássák el a vezető szerepeket. Mindezt pedig bibliai igékre hivatkozva, mondván…..
Disciple 2017.10.18 22:57:36
A nemek egyenlőségét hirdeti a teremtés, amely szerint Isten férfivá és nővé teremtette az embert, akik így együtt Isten képmása. A megváltás pedig elsöpört minden korábbi zsidó vallási törvényt is, amely addig a nőt hit szempontjából alacsonyabb rendűnek tekintette. Jézus Krisztus üdvösséget adott a nőnek ugyanúgy, mint a férfinek, és kiárasztotta Lelkét pünkösdkor férfiakra és nőkre egyaránt, ugyanúgy, egyidőben. "Krisztusban tehát nincs... férfi sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban.

Az Istennek végzett szolgálat kapcsán érdekes, hogy ha Isten férfiakat kér meg, nagyon sok a félénk, hisztis, jeleket kérő, bizonytalan jelölt. Ha nőket kér meg valamire az Úr, ők azonnal alázatos szolgálóleányként teszik a dolgukat.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Biblia semmit nem állít a nemi szerepekről, sőt, hogy nincsenek nemi szerepek a Bibliában. A mai korban éppen a Biblia ad világos utalást, sőt helyenként utasítást a nemi szerepekről. Ebből néhányat az előttem szólók már leírtak, nekem a derék asszony dicsérete jutott eszembe.

Mindez azonban nem a két nem harcára ad alapot, sőt! A nemi szerepek megélésének helye elsősorban a házasságban és a családban van, másodsorban a gyülekezetben. Azok a férfiak és nők szolgálhattak a gyülekezetekben, akiknek házaséletük rendezett volt, példás, akik házastársukkal harmonikusan tudtak együtt élni.

És még valami. Az újszövetségi gyülekezetekben azok szolgálhattak, akik hittel és Szentlélekkel teljes emberek voltak. Akik hittek Jézus Krisztusban és újjászülettek Lelke által, és akiket a Lélek uralt, betöltött, vezetett, mert a Lélek mutatta meg a feladatokat, hívott el szolgálókat férfiakat és nőket egyaránt. Nem jogvédőkre van szükség a mai egyházban. Nem arra, hogy nagyobb férfi vagy női lobbi legyen, hanem, hogy azok, akik szolgálnak hittel és Szentlélekkel teljes emberek legyenek.