Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richard Lenoir

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 41-es villamosról viszonylag gyakran írok, általában délutáni/esti kikapcsolódás jelleggel. Régebben a járművek miatt mentem oda, mostanában inkább a hangulat okán, hiszen kevés helyen van közvetlen átszállási lehetőség (a lehetőségnél meg is szoktam maradni) villamosról…..
Richard Lenoir 2015.06.29 23:07:02
@Online Távmunkás: hát nem tudom, szerintem a Ganzokon van büdös, a csuklók környékén nyaranta penetráns izzadságszag van. Ez több éve tartó megfigyelésem, ami járattól és törzsközönségtől teljesen független: ugyanúgy érezhető Budán a 19/41/47/49-esen, mint Pesten a 24-esen.
Richard Lenoir 2015.06.29 23:08:05
@Richard Lenoir: Illetve 19/41-en már nem :)
disrupt Attrakció perspektívában 2014.03.18 14:43:49
Ki az, aki elhitte, hogy a Gízai piramisok a sivatag közepén állnak, Stonehenge-ben elfogja majd az áhítat, és egyedül maradhat majd a Mona Lisa-val pár percre? Attrakció, azaz turisztikai látnivaló vagy turistalátványosság bármi lehet, amely elegendő vonzerőt jelent a…..
Richard Lenoir 2014.03.19 13:56:23
@Bikli néni: azóta nem kell Kanadába vízum, két éve legalábbis nem kellett. Valóban látványosabb a kanadai oldalról. Az megdöbbentett, hogy mind az amerikai, mind a kanadai oldalon mennyi egyéb turistaattrakció van (kaszinók, vidámparkok), nyilván máshogy nem tudják ott tartani napokra a tömeget, mert maga a vízesés max. 1-2 órát ér meg.
Hogy a kedves olvasó még Leningrádról vagy Szentpétervárról – pontosabban az érintett időszak során kapott nevén Petrográdról – tanult a történelemórán, és hogy az 1917-es események még „Nagy Októberi Szocialista Forradalom” vagy már csak egyszerűen „bolsevik…..
Vártunk pár napot, adtunk esélyt a köztévének, hogy oldja meg az olimpiai közvetítések alatt állandóan felbukkanó problémákat, hogy legyenek túl a pillanatnyi fennakadásokon meg előre nem bekalkulálható technikai zavarokon, de kénytelenek voltunk rájönni, hogy feleslegesen. Az…..
Modorosblog Az Öregfiú 2014.01.04 17:53:11
Az öregsrácot mindannyian ismerjük: már a legelső posztok elején is alaptétel volt az autóstáskás-bajuszos, Casio-karórás férfi - az ő eggyel-kettővel fiatalabb kiadása a mi Öregfiúnk. Mostanában 30-40 között található, de a sosem elfogyó aktatáskás-zakós egyetemi…..
... ja nem, csak Bahnhofsgastwirtschaft. De túlburjánzó német összetett szavak nélkül is érdekes látvány egy ilyen tábla - ez az "ittasellátó" négy nyelven, szinte tökéletes állapotú zománctáblán hívogat: Mindig azon gondolkoztam, hogy szép, hogy kiírják ennyi…..
Szia Tibi! Eddig csak read only-ban olvastam a blogot, melyhez ezúton is szeretnék gratulálni. Most vettem a bátorságot, s összedobtam egy szösszenetet, belátásodra bízom mi lesz a sorsa. További sok sikert! Maradok tisztelettel, Firestarter18    –…..
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
Az eddigi németországi városjárós bejegyzéseket olvasgatva biztosan volt, aki megjegyezte magában, hogy állandóan úgy lelkendezem, mintha a német turisztikai hivatal fizetne érte... nna, most meg biztos lesz olyan, aki pont azt fogja szóvá tenni, hogy mit morgok ennyit erre a városra,…..
Richard Lenoir 2012.02.08 00:34:33
Ennyire én nem tartom tragikusnak a várost, az itt töltött négy hónap során még egész meg is szerettem. Először engem is sokkolt, hiszen Németországban nem ehhez szokott az ember, de ha az ember kicsit megismeri, felfedezi, hogy tényleg vannak szép részei - mint a belváros, a már említett park (Lenné park) vagy az Odera partja, de kijjebb is szép villákat, meg régi - még porosz - munkáslakótelepeket lehet látni, nagy részük már szépen fel van újítva. A romokat meg egzotikumként fogtam fel. Összességében így sem tarom élhetetlenebbnek, mint egy magyar vidéki nagyvárost, sőt egyeseknél - pl. Miskolc - kifejezetten jobbnak.

Az egyetem azért dob valamit a városon, társadalomtudományi területen - ami az egyetem fő profilja - a jobbak között van Németországban. Nagyon sok egyébként a lengyel és egyéb nemzetközi diák, a német diákoknak meg kb. a fele Berlinből ingázik naponta, minden diák kap egész Berlin-Brandenburga érvényes szemeszterbérletet.

Ahogy mások is írták, nem sokat vesztettél, hogy nem mentél át a túlpartra. Słubice magán viseli az általános kelet-európai lepattantságot, egyes részei egyenesen Ukrajnára emlékeztetnek; és pontosan olyan, mint minden határváros, ami a gazdagabb szomszédból próbál megélni: olcsó cigi, benzin, alkohol, fodrász, fogorvos, éttermek...

És FFO-nál is vannak bőven lejjebb helyek még, pl. Eisenhüttenstadt undorító szocialista iparvárosa - bár tudtommal az acélmű máig él és virul -, vagy Guben, egy másik határváros kb. félúton Frankfurt és Cottbus között - itt mondjuk a főutcát egész szépen felújították, de azon kívül csak a nagy semmi és rohadás.
Mai visszaemlékezésünk a preinternetikus korokba repít vissza, hiszen alig 15-20 esztendővel ezelőtt bizony még merőben más idők jártak. Emberfeletti munkával kellett dolgoznunk nemhogy a partner, de saját kéjérzetünket illetően is. A szellemnek sokkalta hangsúlyosabb szerep jutott, mint az…..
Modorosblog A Humor Harold 2012.01.17 06:00:00
Hősünk a viccmesélő-sztorizó tettleges verziója. Szűkös agykapacitását nem megjegyezhetetlen nyuszikás-agresszív kismalacos történetekre, hanem fergeteges, aprólékosan kidolgozott és precízen végrehajtott egyedi mókákra fordítja. Ő volt az, aki általánosban buborékot…..
Az első U-Bahnos bejegyzésben már utaltam arra, hogy a berlini metró a XX. század második felének egyik legtébolyultabb közlekedési eszköze volt néhány évtizedig, most erről szeretnék egy kicsit mesélni, a történelmi környezetet bemutatva. Szektorok közti közlekedés Berlint a győztes hatalmak -…..
Sok dolog miatt szoktam morogni a városra, de ha el akarok varázsolódni, akkor csak fel kell menjek a Gellért-hegyre, és máris elfelejtem az említett morognivalókat - amint meglátom ezt:Barátnőm családjában volt szöveg, hogy Kanada olyan szép, hogy az édesanyja ahány fotót…..
Konstantinápoly pontos  Duna-parti másának felépítéséből és bazárbevételeiből szeretett volna milliomos lenni Somossy Károly revüigazgató, életművész. Az uzsorahitelekből  felépített lágymányosi török város azonban a rendszeres szúnyogtámadások miatt fél év alatt csődbe ment. A budai Aja Szófia…..
 Figyelem! Öncélú, öntömjénező, egyáltalán nem szórakoztató vagy akár vicces sorok következnek.Az Ez a nap más, mint a többivel meg a kellemetlen munkahelyi álmeglepetés-köszöntésekkel szemben az Alma együttes produkciója (még) egyáltalán nem unalmas vagy…..
Styxx szerepel ma ismét - egy olyan poszttal, amit bevallottan hácsé író-költő-interjúi ihlettek.  HGV Portré: Hártyás Csanád nagyvállalkozó, a Púzószövetség Elnöke - Származásom anyai ágon szlovák, vagyis nevezzük nevén a gyereket, mint ahogy mifelénk mondták,…..
Tél fut az éjen át, nyílik a hóvirág - és a Modorosblog, olvasóival karöltve próbálja továbbra is lekövetni az aktuális történéseket. Ha már nosferato kolléga ilyen népszerű szerző lett itt nálunk, nem maradhat ki a B-oldal másik prominens egyénisége, Interstellar Overdrive…..
addict [brief.blog.rovat]: Class a 2010.02.12 12:00:00
Feltételezett ügyfél: Class FMFeltételezett brief:Sziasztok!Maradt pár száz millánk az ORTT-keretből :) arra gondoltunk, hogy egy pofás kampányt lehetne összehozni belőle. Rövid és őszinte leszek: pillanatnyilag csak frekink van (a pénzzel teli bőröndökön túl,…..
Richard Lenoir 2010.02.13 12:22:56
@Bajnok: nem, engem is. Ez a név, főleg így írva szerinetm a szokásos magyar sznobizmus kiváló példája: azt hiszik, hogy attól trendibb lesz, hogy C-vel írják, közben meg teljesen értelmét veszti a név.
A múlt héten történelmi pillanathoz érkezett el a magyar televíziózás, immár negyedik alkalommal: véget ért a Szomszédok című teleregény (ismétlése), a sorozaté, amely egy másnapos trolivezető precizitásával dokumentálta a rendszerváltást megelőző és követő évek…..
Richard Lenoir 2010.01.10 23:01:20
@Úlfhéðinn:

Mikor Jánosra rálőttek, otthon lábadozott, és hogy jobban teljen az idő, egy alkalommal egész nap Böhmmel sakkoztak, közben pedig lecsúszott egy üveg pálinka. A végeredmény:
www.youtube.com/watch?v=_F_F2jQ7iqI