Regisztráció Blogot indítok
Adatok
informatus

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog A Magyar Hackerek Háza 2008.05.20 15:06:00
Úgy érzem itt az ideje, hogy jelentést tegyek a House of Hackers magyar tagozatának állapotáról. A Hungrian Hackers csoport tagjainak száma a kezdeti gyors emelkedés után 31 főnél stagnál. Ez a többi csoporthoz viszonyítva kifejezetten szép szám, és az én várakozásaimat is…..
Mindenki szeretné fontos adatait biztonságban tudni, egy hirtelen érkező diszkhalál, de akár egy mostanában erre felé is egyre gyakrabban előforduló vihar, ne adj' Isten tornádó felbecsülhetetlen károkat okozhat az egyszeri ember digitálisan tárolt adataiban, és csak kevesek…..
informatus 2008.05.25 11:03:42
Én személy szerint nem tárolnám az adataimat egy backup szolgáltatónál. Farkasokra bízni a bárányokat? Egyrészt ki szavatolja, hogy nem történik semmi az akaratom ellenére az adataimmal. Legyenek azok képek vagy egyéb fájlok. Milyen cégek és milyen háttérrel üzemeltetik ezeket a szolgáltatásokat? Netalán állami fedőszervek, akiknek önként adjuk át az életünk kulcsát?

Amit én teszek, az ennél sokkal egyszerűbb. A lényeges adatokat egy PGP diszkben tárolom, amelynek méretét 4 giga környékén (kicsit kevesebb) határozom meg. A diszkek így mindig ráférnek egy DVD-re és a PGP sem küszködik. Bizonyos időszakonként a titkosított diszkekből kap egy-egy másolatot egy vagy két ismerős a publikus kulcs nélkül. Amikor valamilyen gond van, akkor elég, ha csak az ISO visszakerül hozzám és az adatokat könnyen visszanyerem. Mellesleg ezeket a lemezeket aztán nyugodt szívvel küldöm akár postán is (már megtettem párszor).

Persze most lehetne kompromittáló kulcsok gyártásáról beszélni, meg hasonlókról, de ez nem hordoz valós veszélyt.

A másik alternatíva, hogy nem érdekel minket az adataink elvesztése (erre is hajlok), mert minden adat pótolható. Ebben az esetben nem árt, ha rengeteg információt képesek vagyuk fejben tárolni.

Aki pedig továbbra is bizonyos szolgáltatókra bízza az "életét", az készüljön fel a bejegyzésben is említett kísérletekre. Amit ember megalkotott, azt ember el is pusztíthatja. Legyen szó adatokról, védelmi rendszerekről vagy a biztonságba vetett hitünkről.
Megszokhattuk, hogy általában a népszerű Abobe Readerrel kapcsolatban érkeznek a rossz hírek. Emiatt jó ötletnek tűnhet egy konkurens terméket, pl. a Foxit Readert választani PDF olvasásra. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ez is csak egy program a sok közül, és programozói…..