Regisztráció Blogot indítok
Adatok
færie (törölt)

20 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na jó, csak képletesen persze, a Való világ ötödik kiadásában az erőszaknak csak a verbális formája megengedett, ütni-verni nem lehet egymást, ezért ép még VV Vera arca (jó, minden viszonyítás kérdése) és ezért nem VV Gergő ül majd a döntőben. A vasárnapi finálét VV…..
færie (törölt) 2012.02.25 12:11:15
@eddafelvetelek: Elég szomorú, ha az Edda és a VV között párhuzamot vonsz. Kolosit lehet bántani sok mindenért, de a VV töretlenül sikeres (még ha ez sokaknak fáj is). Nem írom le, hogy hány nézőjük van, meg az sms-ekből és reklámokból származó bevételeket, mert nem ide tartozik. Nézz utána.;-)
Na, ezzel is megvolnánk, megvan az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, aminek egyik tagja a műsor közben azzal biztatta a nézőket szavazásra, hogy majd ők felteszik Magyarországot a térképre, ha eljutnak Bakuba. Nem ez volt az egyetlen otromba megjegyzés a…..
færie (törölt) 2012.02.13 13:27:38
Hát a kommenteket olvasva szerintem itt nem arról van szó/nem az a baj, hogy különböző ízlésű emberek vitatkoznak, hanem az, hogy egymástól különböző szintű zenei ismeretekkel rendelkezők hiszik magukról, hogy jobban értenek hozzá mint a többiek. Pedig az önmagában még nem lenne gáz, hogy valakinek fogalma sincs a zenéről, de az már kellemetlen, ha a butaságaival és az "ők többet tettek le az asztalra, mint te" vagy "ha nem tetszik ne nézd" érveikkel megpróbálnak mindenkit túlharsogni.

A dolgokat kicsit leegyszerűsítve úgy látom vannak itt olyanok, akiknek a megasztárból/x-faktorból kitermelt jóhangú (?) énekesek jelentik a csúcsot és max. a danubius-sláger utódrádiókból szélesítik látókörüket.
A kb. két szinttel feljebb levők, meg Petőfi rádiót hallgatnak, járnak koncertekre is és tájékozódnak a zenéről a neten is, de a régi NME-ről, pitchforkról még nem nagyon hallottak.Valószínüleg úgy képzelik, hogy a Quimby, Zságer Balázsék vagy a CD legalábbis európai szintű előadók, meg szívesen elmennének mondjuk egy Coldplay vagy a RHCP-koncertre.
És végül vannak az előző csoportokhoz, vagy egy random megasztár zsűrihez képest szakértőnek nevezhető (nem ironikusan, hanem tényleg) hozzászólók (és a post szerzője is idetartozik) akik tisztában vannak azzal, hogy kiket lehet objektíven is színvonalasnak nevezni (hú de béna kifejezés ez :S), látják, hogy mik a külföldi trendek és tudják, hogy hogyan kellene egy épkézláb tehetségkutatónak kinéznie.
Ahogy sokan írtátok tökmindegy, hogy ki képviseli az országot egy olyan giccsparádén, ahol a szláv országok körbeszavazzák egymást, aztán csak az a kérdés, hogy most a szerb vagy a fehérorosz jön-e ki jobban ebből, nem érdekli ez sem a szerzőt, sem az értelmesebb hozzászólókat, ugyanakkor, ha a köztévé csinál egy ilyen tehetségkutató-szerűséget, ahol a versenyzők, a zsűri, a músorvezetés, a díszlet a styling és a technikai megvalósítás is kivétel nélkül arcpírítóan alacsony színvonalú volt, akkor nem tehetnek mást, mint leírják az igazságot, hogy ez sajnos nem volt több egy bűzölgő szarkupacnál. :/
Strange's fashion & gossip 3. év 2010.10.16 19:47:00
Drága Olvasóim, Nagy nap a mai, ugyanis éppen három évvel ezelőtt indítottam útjára a blogot, akkor még nem is sejtve, hogy ennyi örömömet lelem majd benne és remélhetőleg azok is, akik nap, mint nap idekattintanak. Köszönöm a figyelmet, a támogató, biztató leveleket és az…..
Jó ideje nem volt már poszt a PL-ről , így az olvasók lemaradtak arról, mit szólunk Berbatov mesterhármasához, a Newcastle diadalmenetéhez, vagy az Everton egyre kínosabb töketlenkedéséhez. Igazából egyikről sincsenek egetrengető meglátásaink, meg hasonlók, így a múltról csak…..
Tegnap este letudtuk/ák a negyedik kört is, de míg egyesek (igaz Harry?) bl-re vetik vigyázó szemüket, mi még tartozunk egy beszámolóval arról, mi történt Wayne világában az angol bajnokságban ezen a hétvégén. Mondhatnánk, hogy ismét totógyilkos eredmények születtek, de…..
Túl vagyunk már néhány EB-selejtezőn, amelyeken az angol válogatott - bulgária és svájc legyőzésével - kifejezetten jól szerepelt, de itt nem erről lesz szó. Ahogy a sajtó által egyre inkább szétszedett, a válogatottban hosszú idő után ismét gólt szerző Ronney sem lesz…..
Szeptember 2.-án, azaz ma az Izrael-Málta összecsapással (másodszor is)  kezdetét veszi a jövő év októberéig tartó selejtezősorozat, ahol (többnyire) a 2012-es Ukrán-Lengyel közös rendezésű EB-re való kijutás lesz a csapatok célja.  A nemzeti válogatottakat ezúttal…..
A tegnap véget ért harmadik forduló is tartogatott meglepetéseket, ugyanis két bl-heyet megcélzó csapat is 1-0-ás vereséget szenvedett alapvetően szarabb elenféllel szemben. A régi/klasszikus big4 tagjai viszont kivétel nélkül begyűjtötték a 3 pontot. Jääskeläinen…..
A hétközi - Aston Villa égés miatt - felemásan sikerült nemzetközi kupameccsek után rutinszerűen következik a bajnoki forduló és vele együtt az előzetes is. Ezen a héten sem voltak tétlenek a csapatok az átigazolási piacon - Mascherano Barcelonába távozásával nagyon úgy…..
Tegnap befejeződtek a BL-selejtezők, amelyek számomra meglepő módón - sok gólt, hajtást és jó focit hoztak. Ennek oka így utólag viszont teljesen világos. Adottak ezek a kutyaütőenek nem nevezhető, de azért nem is a közvetlen elithez tartozó csapatok, akik a szezon elején…..
Mindössze két forduló kellett ahhoz, hogy az elsőszámú bajnokesélyest leszámítva ne legyen 100%-os csapat a PL-ben és egy 6-0-ás eredmény láttán már a szemöldökünket se húzzuk fel. Ezek ugye a bajnokság színvonalának megítélésében eléggé ellentétes tényezők.…..
Míg Európa számos topligájában lazsálnak ezerrel alapoznak, a PL már a második fordulójához érkezett. Ahogy az várható volt, a héten is történt néhány érdekesebb átigazolás - Németh Krisztián pl. az Olympiakosz-ban folytatja, Millner valóban City-hez került, míg…..
Az első fordulóban az ún. bigAKÁRHÁNYBÓL csak a big2 demonstrálta a friss húsokon a többieknek, hogy a dobogó alsó fokát esetleg kinézhetik maguknak, Joe Cole egy szerencsétlen kiállítással mutatkozott be az Anfielden mégsem ő lett a kicsit negatív hős, a Blackpool pedig…..
Bár még néhány nagyobb átigazolást valószínüleg nyélbe ütnek a csapatok (vagy legalább a Manchester City),  a rajttal már nem várhatnak tovább mert, szombaton koradélután megkezdődik a világ legerősebb, legizgalmasabb és legnézettebb bajnoksága az Barclays Premier League.…..
Angliában hagyományosan az előző szezon PL-győztese és az FA-kupát elhódító együttes  a Wembley-ben találkozik egymással, hogy néhány nappal a szezon első hivatalos mérkőzései után a legjobbgazdagabb csapatok számára is megkezdődjön a futballévad. Mivel tavaly mindkét…..
Hétvégén lesz a 25. Forma 1-es Magyar Nagydíj! Ez nagyon üdvözlendő, hiszen már alig akad nemzet a világon aki nálunk több versenyt rendezett volna. A véletlen műve lenne ez, vagy más oka is van ennek a kimagasló eredménynek? Évről-évre árnyalják a rendezvény sikerét a piszkos…..
Remek hírt olvastam minap. Állítólag péntek reggel kirúgják K.O.emant, a magyar válogatott kapitányát. Miért jó is ez a hír? Mert egy olyan vezetőedzőt menesztenek, akitől talán csak a Bozsik-Détári tandem volt rosszabb. Igen. Dícsérik a hollandot, mert nyertünk ugye 7 meccset,…..
færie (törölt) 2010.07.26 15:14:08
@JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a magyar válogatott játékára, edzőjének kilétére vagy miért is tehetnek arról, hogy "itt (egyébként fogalmam sincs hol) tartunk?" nagyon el vagy te tévedve haver...
A pénz mozgatja a világot. S minden bizonnyal igaz lehet eme tézis, hiszen azóta sem érkezett ellenvélemény széles e nagyvilágból. És miért éppen a futball tudná kivonni magát az áldott-átkozott pénz varázsából? Ennek értelmében nem is képes rá. Lassan kezdődnek a…..
færie (törölt) 2010.07.26 14:20:33
Sziasztok - először írok ide, ezért a köszöntés.
Ugye az egy dolog, hogy felvásárolják ezt a sok játékost, dé érdekes lesz, hogy most majd bagóért ell kell adniuk jónéhányat mert csak 25 játékost lehet majd nevezni a PL-be. Ebben a thesun cikkben =
www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/3067891/Roberto-Mancini-is-ready-to-wield-the-axe.html) Mancini azt mondta készen áll az eladásokra is. De közben meg már kész tény, hogy Balotteli az övék, Millner 80% hogy meglesz, és Torresért is 70 mio fontot ajánlanak. Szóval lesznek itt még nagy igazolások és pofáraesések érzésem szerint.
Roberto Mancini a minap azt nyilatkozta hogy megpróbálják megszerezni Landon Donovant is, mert állítólag 5-6 meccsenként képes egy egyeneset rúgni a labdába. Mindez azért is érdekes, mert tegnapalőtt még Drogbáért ajánlottak 20 millió fontot. A menedzser azt is megerősítette,…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Jól járt az aki a latin (ameriakai) labdarúgást kedveli, ugyanis a legjobb nyolc között mind a négy mérkőzésen szoríthatott spanyolul (vagy portugálul) hadováló kedvenceinek. Hollandia és Argentína először találkozott a tornán komoly ellenféllel (Brazília és Németország…..
Folytatjuk a nagysikerű vb-t felidéző sorozatunkat a nyolcaddöntők további négy mérkőzésével. A C csoportot megnyerő amerikaiak az anti-kabala Mick Jagger és Bill Clinton támogatásával futottak ki a gyepre az egyetlen játékban maradt afrikai csapat ellen, hogy egy…..
Még szerencse, hogy nem ez volt a halálcsoport, mert engem halálosan hidegen hagyott. A sors azonban kifogott rajtam, mint szegény elfeántcsontpartiakon a sorsolás,  így nekem kell mindenféle szakmaiságot mellőző gondolataimat megosztanom a géseknél történtekkel…..
Egészséges felnőtt emberként nem szurkolunk nekik. Sőt körberöhögjük őket. Csak legyintünk, ha meghalljuk, hogy az esélyesek közt említik csapatukat. Öregek. Lassúak és körülményesek. Nem futnak. Nem cseleznek. Megkapják a legkönnyebb csoportot. Rendre tizenegyessel mentik…..
Csak azért nem mondhatjuk errE a csoportra, hogy ez volt a legérdektelenebb ezen a vb-n, mert volt még néhány, melyben a csapatok minden követ megmozgattak azért, hogy elriasszák a potenciális új rajongókat (6 éven aluli gyerekek, nők, amerikaiak, észak-koreaiak)  ettől a…..