Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiberovshelter

24 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törpillának hívott egy ideig.  Nem értettem akkoriban mire föl ez a hirtelen becézgetés, hiszen addig talán a nevemet se mondta ki, nem hogy becézve vagy épp kedveskedve. Ez tőle annyira állt távol, mint tőlem a boldog csapatmunka. Ha nem kerülök bele a mostani helyzetembe, talán sosem jövök rá…..
Sziasztok, Marcsa vagyok alkoholista.Vagy, papucs orrán pamutbojt. Hetek óta forog az agyamban az írás, hogy tudnám elmondani azt, hogyan kerültem az AA-ba, és hogyan értem el arra a pontra, amikor tökmindeggyé válik mit mondasz az után, hogy sziasztok, ez meg az vagyok. Van ez a túl általános…..
  Napló Richardnak  Nem a Clayderman, de mindjárt kiderül. Nem jól viselem a periódusom, mondjuk úgy inkább kurva szarul, tudja ezt egy bizonyos csoport is a KékBirodalomban, mekkora panettonekat bírtam az arcomba tolni olyankor. És nem csak olyankor, a rövid leállásoknál, senkit nem akarok hiú…..
Napló a NekemBalatonRiviérának Doktor úr elmehetek?Nem, Marika néni elmebeteg! Na kábé így érzem magam. Ahogy elkezdett kitisztulni az agyamban, hogy a feszültség forrása mégis csak én lehetek, azonnal, de rögtön ugrottam neki minden vonalon, mindenkit kikérdezni, hogy a túloldalról minek is…..
Napló múltbéli Marinak Nem. Ez egy vicc. Gyorsan ezzel kezdek, mert nagyon nem akarom, hogy elvigyen a hintaló a; mert én feltaláltam a spanyolviaszt irányba. Ám az is igaz, valami mozgolódik megértés vonalon a sok pofázás mögött. Az „azért jöttünk össze, hogy engem ünnepeljünk” (Howard Stern)…..
Napló Zabhegyezőmnek Az mekkora baromság, hogy a Zabhegyezőből Rozsban turkáló lett, nem? Gyerekkorom egyik meghatározó könyve, azóta kétszer tuti elolvastam, most meg hangoskönyvben is rátaláltam, úgy is marha jó. Mert ugye olvasok, amióta zero a Cukibirodalom az életemben. Így jutott eszembe az…..
Hiperaktivitás, figyelemzavar. Nagyon sokszor halljuk napjainkban ezeket a szavakat. Egyre több függőnél derül ki, hogy a szerhasználatával öngyógyszerezte magát és, ahogy elhagyta a választott szerét, "hirtelen" megjelent a figyelemzavar és a hiperaktivitás, vagy már gyermekkorában is jelen volt. A…..
Napló a Vörös Postakocsinak    Tegnap kúszómászó fáradt voltam. Agyam-hajam elhagyva magam mögött, persze a semmi se jó, miért is lenne vonalon billeg a téma, de jelentem, legalább felismerem! Uram adj lelki békét, hogy elfogadjam ezt a kibaszott világot, benne a nyakamba ömlő megkerülhetetlen,…..
Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik!Borzalmasan elfáradtam, jut eszembe, erre is lehetett bármikor inni. Meg mindenezni. Próbálok ébren maradni, mert ha most bealszom, akkor meg a holnapi este megy a levesbe. Nem könnyű az úttörők élete, se a tizenkét pontja. 3)…..
Naplónégy Az elmúlt hetekben, hónapokban, évben, de azt hiszem in my whole life azon voltam, hogy ráncba szedjem a dolgaimat. Alapvetően mint minden jó függő, természetesen mindent tudok, expert vagyok bármilyen témában, Szabó Péter sok sorral a hátam mögött elbújva tanulhat, hogy, hogyan kell…..
Facebook-tól az offline olvasásig, domapin függőségtől egészen a tiszaparti tűzrakásig. Nincs Facebookom december harmadika óta. Amikor feltörtek, még elég dühös voltam. A feljelentést is megtettem, muhahaha, természetesen, nincs itt semmi látnivaló,- ráztak le egy formalevéllel. Biztos urak,…..
Ma folytatódik Marcsa naplója, amiben mesél a függősége korai szakaszáról, a megboldogult diszkós időkről, a domapin szintről és a régebbi nyaralásokról. Napló. Emlékeimnek? 2.   Nem tudom mi lehet a különbség függő és nem függő fej között, mert én csak az enyémet ismerem, és a benne zajló…..
A ma induló sorozatban személyes naplóbejegyzéseket olvashattok felépülésben lévő kliensektől. Az első alkalommal egy politoxikomán kliens, ahogy ő fogalmazott, agymenései jegyzékének első része következzen. "Fel! Épülünk. Hofi után szabadon.  Agymenéseim jegyzéke, amibe a közepén csapódunk…..
Örömmel jelentem be, hogy elkészült az új weboldalam, ahol részletesen tudsz tájékozódni tevékenységemről, és a függőség témában írt cikkeimet is itt olvashatod. A Függőnegyed blog is fokozatosan átköltözik arra az oldalra, amin belül Függőnegyed menüpont alatt már most megtalálhatóak a régi és majd…..
 A jelenlegi helyzet mindenkinek óriási kihívást jelent, ráadásul senki nem tudja, hogy pontosan mikor lesz ennek vége, illetve mikorra térhetünk vissza a megszokott életritmusunkba. A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy a megszokott kapcsolódási pontjaink egyik pillanatról a másikra szűntek…..
A szenvedély hajtóerő, indukátor, de csak egy vékony határvonal választja el a függőség destruktív állapotától. Az egyik teremthet és örömforrás is lehet, a másik csak rombolni képes és egy rövid ideig válhat boldogítóvá. Az identitásukat kereső és éppen a kialakításában munkálkodó fiatalkorúak…..
Meg lehet-e szabadulni a függőségtől? Milyen lehetőségek vannak ma egy függőnek, ha segítséget szeretne igénybe venni? Miért fontos, hogy a hozzátartozók is részt vegyenek a felépülésben? Többek között ezekről is beszélgettem Nagy Zsolttal és Varga Gabival a Mária Rádió stúdiójában.. A…..
Függőnegyed RETREAT CAMP 2019.09.28 21:31:08
Négy nap, amiben MEGÁLLHATSZ, amiben gyakorolhatod a "csak a mai nap"-ot, MEGOSZTHATOD a felépülésed eddigi tapasztalatait, ahol MEGISMERHETSZ a továbblépésben is segítő MEGERŐSÍTŐ technikákat , ahol KAPCSOLÓDHATSZ sorstársaidhoz,, ahol KISZAKADHATSZ egy kicsit a hétköznapokból és mindezt…..
Függőnegyed Elfeledett gyermekek 2019.08.29 19:49:27
  „Ebben az időszakban, azt éreztem, hogy anya nem szeret, nem érdekli, hogy mi van velem. Sokszor fájt a fejem, a hasam. Ha a bátyámmal mondtuk neki, hogy ne igyon, csak annyit válaszolt, hogy ez az ő lakása, azt csinál, amit akar.”  Előző blogbejegyzésemben a transzgenerációs mintázatok…..
A függőség transzgenerációs betegség, ezzel együtt az egész családi rendszert érinti. Először nagyon erősnek tűnhet ez a kijelentés, de ahogy kibontjuk a témát egyre inkább bebizonyosodik, hogy igen, ez tényleg így van. A kliensekkel való munkám során is ezt a  megerősítést kaptam. Magyarországon a…..
Kiberovshelter 2019.07.26 13:48:54
@Sir Galahad: Először is köszönöm, hogy kommenteled a posztot, mert fontos az eszmecsere egy ilyen témában. Nem a nehéz gyerekkorról írtam, hanem a családi rendszer sérüléséről. A traumák feldolgozatlansága növeli az egyén diszfunkcionális működését is, nem csak a családét. Homokba dughatja a fejét a család, de ha eltűnik az eddigi tünetező, és a család működése nem változik, akkor ki fognak választani egy másik tünetezőt.
Tényleg nem lesz mindenki szerhasználó függő mert abuzálták gyerekkorában, de ha nem is fog szert használni, akkor majd beválaszt magának más öngyógyító eszközt, ami visszatereli az ismert működésbe ( pl.kodependencia, függő társ, függő gondolkodás stb.)
Az "elméleti" fejtegetésem gyakorlati tapasztalaton alapul...
Kiberovshelter 2019.07.27 19:03:19
@enrikokaruszo: Ő, aki a diszfunkcionálisan működő csalàd toxikussága miatt elkezd testi, lelki tünetekkel, folyamatokkal jelezni arról, hogy baj van
Kiberovshelter 2019.07.27 19:03:20
@enrikokaruszo: Ő, aki a diszfunkcionálisan működő csalàd toxikussága miatt elkezd testi, lelki tünetekkel, folyamatokkal jelezni arról, hogy baj van
Függőnegyed Ki vagyok én? 2019.07.11 22:34:33
  "Szállj le önmagad mélyére, mint egy kútba; s ahogy a határolt kút mélyén megtalálod a határtalan talajvizet: változó egyéniséged alatt megtalálod a változatlan létezést."  ( Weöres Sándor: A teljesség felé) Hosszú évek, évtizedek önismereti munkája után is nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem is…..
      Idén voltam először az Everness fesztiválon. Mindenféle elvárás nélkül érkeztem, nem húztam alá kék színű tollal előre a programfüzetben, hogy mit kell feltétlenül megnéznem. Úgy döntöttem, hogy csak  vagyok és leszek az alsóörsi Pelso kemping multiverzumában, ami majd mindig éppen…..
Függőnegyed Bemutatkozás.. 2019.06.12 00:06:27
 Füstös Kiberov vagyok, felépülési coach. Saját élményű segítőként kísérem a segítségért hozzám fordulókat a felépülés útján. A saját élményemet még a 90-es években szereztem, amikor 6 éven keresztül a mindennapjaim részévé vált a droghasználat, ez az utolsó évben intravénás szerhasználattal…..
Terrasse Álom 2017.11.12 20:20:19
édes-puha meleg rejtőzködés elnehezült paplan-álom. befordult és újra ott volt... hátán ülve szárnya vitte elsuhantak kettéválva egybelépve szivárványba..