Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KerPa

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is tisztázni kell, hogy minden liberális, demokratikus berendezkedésű állam jogállam, így Magyarországot is a III. Magyar Köztársaság kikiáltása (1989. október 23.) óta annak nevezzük. Na de mit is jelent valójában a jogállamiság?..
A napokban mindenki Márki-Zay Péter győzelméről és a Fidesz hódmezővásárhelyi bukásáról beszél. De vajon lehet-e messzemenő következtetéseket levonni, vagy ismét kétharmadra számíthatunk?..
„Csak az erényes élettel érhetjük el a boldogságot. Az erényes élet pedig csak úgy lehetséges, ha megszabadulunk minden fölösleges anyagi javunktól, és csak a legalapvetőbb dolgainkat tartjuk meg. Az anyagi javaktól való függetlenségre azért van szükség, hogy az ember felismerje, hogy csak egyetlen…..
Előzménynek tekinthető cikkek jelen blogbejegyzéshez: Lenézett műfajok: a horror; A horrorrajongók személyiségtípusai Drága Horrortestvéreim, hozzátok szólok! Igen, hozzátok, akik Stephen Kinget olvastatok éjszakánként a takaró alatt, és hozzátok, akik azért maradtatok fenn…..
Talán a legnépszerűbb történet a Stanley Kubrick által készített „Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni” című filmmel kapcsolatban az, hogy mikor Ronald Reagant megválasztották elnöknek, az első nap megkérte a személyzetét, mutassák meg neki a filmből…..
A „ne legyen mindegy” nem csak a politikában, a közéletben fontos reflexió, hanem az igénytelen és kommercializálódott tömegkultúrában, valamint a társadalmi hozzáállásban egyaránt. A média hatalmas és már-már helyrehozhatatlan károkat okozott az elmúlt évtizedekben és folyamatosan okoz is, ezt…..