Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Porcza Bíborka

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éljenek az 50-es évek! Mind ismerjük a klasszikus filmek inspiráló jeleneteit és ruhakollekcióit. Pörgős alsószoknyák, fűzők, pin-up életérzés, szex és rock and roll! Mai cikkünkben egy tehetséges rockabilly tervezőt mutatunk be, talán ismerősen cseng Ágoston Stefánia neve a divat világából.…..
Ismerkedjünk meg egy különleges japán papírfestési technikával. Cikkünkben egy majd ezer éves ázsiai festési eljárást mutatunk be, a suminagashit, melynek eredete a XI. századi Japánban bukkant fel először ebru néven. A suminagashi egy egyedülálló meditatív merítési technika, amit szertartásszerűen…..
Egy szék, ami különleges optikai tulajdonságokkal rendelkezik. Létrehoz egyfajta stílusos megjelenést és változó hatást. Cikkünkben most többet megtudhatsz a desing prizmaszék különleges adottságairól. Átlátszó szék, ami nem csupán ülőalkalmatosság, de különleges, művészi desing termék is egyben!…..
Antal Balázs kézzel festett kerámia tányér kollekciója különleges technikával készült. Az akvarell technika tulajdonságait használja véletlenséggel integrálva a virágminták kialakításában. Antal Balázs a MOME-n tanult szilikátipari tervezőművészként. A tárgytervező egyedi porcelánmunkáit BAANTAl…..
Hogyan ötvöződik az animáció a kiterjesztett valósággal? A francia-magyar képzőművész Labrosse Dániel visszatér Budapestre, hogy bemutassa új anyagát az Artificial Hearts című kiállítást. A fiatal francia-magyar képzőművész Labrosse Dániel illusztrációival ismerkedtünk meg a Brody Stúdió…..
A szürrealista művész Salvador Dalí műveiből nyílt kiállítás a Szegedi Reök Palotában. A 20. század egyik legnépszerűbb alkotójának legjellemzőbb szürrealista remekeiből kaptunk ízelítőt! A szegedi Reök 10. jubileumának alkalmával különleges, nagyszabású kiállítással lepett meg minket, idén…..
Hogyan ötvöződik a múlt és jövő? 100 év lengyel dizájn alkotásai, 100 kép, 25 illusztráció, 100 tárgy és 100 történet. A Lengyel Dizájn 100 évének legmeghatározóbb kiállításán jártuk. A Budapest Történeti Múzeum gótikus termében megelevenedik a 100 évet átfogó lengyel dizájn kiállítás. A tárlat…..
LifeGeek Magazin Moduláris Kontakt 2017.11.23 15:00:27
A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskolájának hallgatóinak nem mindennapi kollekcióját bemutatta be a Goldenberg Textilipari Gyűjtemény. Ha kíváncsi vagy miket tanulnak a Modell Divatiskolájában, akkor a Moduláris kontakt kiállítás mindent megmutat kreativitásról és betekintést…..
Elgondolkodtató és megrázó képek, melyeket mindenkinek látnia kéne. A World Press Photo kiállítás bemutat 151 olyan riportfotót, amely az elmúlt évek eseményeit tárja elénk. Merre tart a világ? Mi történt körülöttünk az elmúlt években? A World Press Pohoto évenként megrendezett kiállítása erre a…..
4 kontinens, közel 25 ország 100 kiállítója 500-nál is több művész alkotásá az Art Market alatt. Európa egyik számmotevő kulturális képzőművészeti kiállításán jártunk. A budapesti Millenáris csarnokában Magyarország legnagyobb nemzetközi kortás művészeti vására került megrendezésre. A vásár egy…..
Dovák Melinda festőművésszel a Passport kávézóban beszélgettünk hatásokról, élményekről, fejlődésről. Arról, hogy mi motiválja, kik azok, akik inspirálták és hogyan kezdte a művészeti pályát. Gyermekkorban általában mindenki szeret rajzolni, festeni vagy gyurmázni, különféle kézművességgel, vagy…..
A Ludwig Múzeumban 2016. július 08 – 2016. szeptember 11. megtekinthető a Nők Chanelben című nem hétköznapi fotókiállítás, amely kapcsán Szipőcs Krisztinával, a tárlat kurátorával beszélgettünk. Mivel a tárlat hamarosan véget ér, aki érdeklődik siessen még a hét folyamán ellátogatni a…..
Egy kis popsi paskolgatás, combsimogatás és pikáns szexuális élc… Varga Anna Gizella a Képzőművészeti Egyetem volt grafikushallgatója érzékeny témát választott diplomamunkájának. A szexuális zaklatás tárgykörét merészen, elgondolkodtatóan jelenítette meg plakátsorozatában amely, mostanra már…..