Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utó Pista

0 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
Utó Pista 2022.05.25 05:58:22
@Jossarian: bingó. Évek óta ezt ugatom én is, ráadásul úgy, hogy néhai volt anyósom faluvégi turmixát befogadtam, hogy ne egy menhelyen végezzen. ( Ivartalanított)
A Fidesznek sikerült a populizmust a maximumra állítania és egy olyan egészségtelen gazdasági környezetet létrehoznia, amit nagyjából a Reszkessetek betörők második részében lévő "atombiztos építmény"-hez lehetne hasonlítani. Ugyanakkor most nem az ország helyzetéről lesz szó, hanem arról, hogy ez…..
Utó Pista 2021.11.22 11:53:58
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Utó Pista 2021.04.16 10:33:52
Utó Pista 2021.04.16 10:41:35
@ulpius66: Te nagyon csekély értelmű medvebocs vagy.
 Körülbelül 400 000 ember, a Nasa alkalmazottai és beszállítói kellettek ahhoz, hogy 1969-ben Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Holdra léphessen - de csak egy emberre volt szükség aki elhintette az elképzelést, hogy ez mind kamu. Az egész egy Bill Kaysing nevű férfival és az "Amerika 30 milliárd…..
Utó Pista 2021.04.08 16:10:59
@Gábor Kovács343: ...és te mit raktál össze az üres fejecskédben? Olvastad te Tom Wolf az Igazak című könyvét? A "Holdra szállás " előtt melyik csapat kerülte meg a Holdat leszállás nélkül?
Politikusnak lenni nehéz. Az emberek azt szeretnék, hogy minden kívánságukat teljesítsék, de ez katasztrófához vezet. Például ki az, aki a lezárások szigorításáért kampányol? Mármint az orvosokon és a járványügyi szakembereken kívül? Mindenki az újra nyitásért lobbizik. Ha ő nyitva lehet, akkor én…..
Utó Pista 2021.03.28 19:14:18
@jozsef_12: ....hogy ember ennyire hogy lehet sötét mint te, az rejtély számomra.
Utó Pista 2021.03.28 19:23:03
@jozsef_12: Elképzelem azt a szúnyogcsődör testeted, amint pofa nélkül jól megmondod mindenkinek és közben vered a faszod mert olyan nővel biztosan nem voltál még, aki ingyen lefeküdne veled. Maximum anyád vehette el a szűzességedet mivel apád lelépett időben és nem volt aki megdugja anyádat ezért kénytelen volt beérni veled.
Próbáltam, de egész egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni Bódi Ábel és Vona Gábor vitáját, ami a külföldön élő magyarok levélszavazásáról szólt: https://www.youtube.com/watch?v=X-wd_RsUXJ8 A helyzet ugyanaz, mint Berki "Büntetőfékező" Krisztián feleségének magyarázó videója esetében. Van egy…..
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Utó Pista 2021.02.12 00:37:56
@leponex: "Az állam átvállalja.."

Az állami "átvállalás" költségeit ki fizeti szerinted?
Utó Pista 2021.02.12 00:42:12
@Dan da Man: Kár, hogy jó anyád nem azokat az elveket vallotta a gyerekszülés területén mint te.
Abortusz már akkor is volt.
Háziorvos, kórház – nem feltétlenül azok a dolgok, amelyeket az ember olyan szívesen megtapasztalna, de néha muszáj. Lívia (aki korábban már írt posztot ausztriai kiköltözésükről) saját és családja tapasztalatából írta meg, hogyan élik meg ők az ausztriai egészségügyet. Neked milyen tapasztalataid…..
Utó Pista 2021.02.09 23:11:41
@dikusz.: Jó gazdag barátnőd van.
Újra felpörgött az űrverseny! Egyre másra olvasni manapság a magáncégek rakétafejlesztéseiről, Kína űrbéli törekvéseiről vagy éppen a NASA új űrhajóiról. Mindezen fejlemények pedig új, távlati célkitűzéseket is magukkal hoztak. Az USA bő fél évszázaddal az Apollo 11 küldetését követően újra…..
Sokan hiszik, hogy azok, akik nem vállalnak gyereket, az életük valamely pontján meg fogják bánni ezt a döntésüket. Lehet, hogy csak idős korukban, mikor nem lesz kihez szólniuk. Lehet, hogy előbb. De rengeteg ember meg van róla győződve, hogy a teljességhez elengedhetetlen, hogy gyerekünk…..
Kezdetben csak szimpla megfázásos tünetek, végtagfájdalom, kicsit kapar a torkom, sebaj. A jól bevált  kalmopirin, és huss, már meg is gyógyultam. Amilyen gyorsan jött, úgy el is múlik - szoktam mondani. Két nap múlva nem fájt ugyan már semmim, de valami azért nem volt kerek, valahogy nem akaródzott…..
Utó Pista 2020.11.27 07:03:06
@Moin Moin: 6 éve napokig nem bírtam felkelni a tüdőgyulladás miatti 39,9 C fokos láz miatt. Éjszaka úgy köhögtem, hogy nem bírtam aludni.
Igaz,nem posztoltam, hogy mennyire beteg vagyok.
Röhej az egész.
Nem szerencsés, ha egyetlen vidéki háziorvos akarja eldönteni, hogy bezárjuk az országban az összes óvodát és iskolát. Nem szerencsés, ha megkérdőjelezhető kijelentéseket kérdőjel nélkül adunk közre. ..
Utó Pista 2020.11.07 14:10:31
@Hunyadi János 112: Miért nem mész te el a jó kurva anyádba?
Utó Pista 2020.11.07 15:37:59
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pedig a blogger nagyjából a valós helyzetet ábrázolta.
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
Sem a légvédelem, sem műszaki hiba nem bírt a repülőgéppel, de végül egy felelőtlen pilóta is elég volt a pusztulásához...
Nagy nap ez a mai a hazai közlekedésben. Kora délután befutott Budapestre a Regiojet cseh magánvasút első vonata, mely mostantól naponta közlekedik Budapest-Bécs-Prága útvonalon. Ez csak az első lépés a MÁV hegemóniájának megtörése irányába, de az utasok máris érezhetik a verseny előnyeit. A teljes…..
Utó Pista 2020.08.01 17:39:53
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
Utó Pista 2020.06.11 20:41:06
Na most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam…..
Utó Pista 2020.06.03 10:15:03
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
Utó Pista 2020.04.12 06:41:27
@Gyurbán Vikrenc: Meg a színházakra, operára, stb..
Utó Pista 2020.04.12 06:42:27
@Harari: Állami pénzből?
Ferencváros és Józsefváros polgármestere egyidőben döntött arról, hogy a koronavírus veszélyhelyzet miatt bajba jutott lakosokat támogatni, segíteni kell. Megoldásuk viszont gyökeresen eltér. Bemutatjuk mit vezetett be Baranyi Krisztina, és mit, Pikó András...
Utó Pista 2020.04.09 16:12:38
@kvadrillio: Elfogyott a gyógyszered?
Bárhol ütötte fel a fejét eddig a koronavírus, mind a szakértők, mind pedig a politikusok abból a premisszából indulnak ki, hogy a közösségi érintkezések visszaszorítása a leghatékonyabb fegyver a járvány elleni védekezésben. Pár hét alatt odáig jutottunk, hogy lassan álmunkból felkeltve is…..
Utó Pista 2020.03.26 08:30:28
Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram! Ez a levél, vagy "határozott kérés", Önöknek, Önökhöz szól, és hát tulajdonképpen ... Önöktől. Megannyi fórumon hallhatjuk mennyire fontos ebben a mai helyzetben, hogy Önök minél nagyon számban és minél több ideig maradjanak otthon. Az egészségügyi kockázat elemeit…..
Utó Pista 2020.03.24 10:56:13
@Sancho12: Ezt ugyanúgy el lehet mondani az előtted levő generációról. Azzal a különbséggel, hogy nekik igazán nyomorúságos öregkoruk volt és ők építették az országot fel nem te. Apropó! Mit tehet arról egy mai fiatal, hogy háború volt?
Egy 55 éves
Röviden: nem reménytelen. Ezért még fontosabb, hogy tegyünk meg mindent a terjedés ellen!De akkor miért halljuk annyi helyről, hogy ez a vírus már megállíthatatlan? Ez is abból az örök problémából fakad, hogy legtöbben azt tekintik komoly embernek, aki mindig mindent nagyon tud. A sajtó is az ilyen…..
Utó Pista 2020.03.23 08:04:44
@Runner42: Csak? :(