Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Okostojás

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd már találkozott olyan esettel, amikor az ingatlanközvetítő cég egy hivatalosnak látszó nevet vett fel, és határozatban kötelezte az állítólagosan nem fizető ügyfeleit a "bírság" megfizetésére. A másik aggályos ingatlanközvetítői trükk, hogy már az…..
Lássuk be, megérdemli. A Microsoft telefonos oprendszere egy kövület, ami élő korában is meglehetősen szánalmas egy alak volt. Amelyik Windows Mobile-os telefont próbáltam, mind túlbonyolított, használhatatlan vacaknak tűnt, leszámítva a HTC-ket, de azok is csak a távol-keleti…..
Okostojás 2009.09.20 10:35:28
már csak arra vagyok kíváncsi mi a f@szt keres egy appleblog-on egy olyan írás ami a WM jövőjéről szól?
Okostojás 2009.09.20 11:04:13
@Wendriner Tódor Emánuel:
persze, hogy az dönti el akié a blog... de érvelésed szerint az is elfogadható ha az Economist bódi guszti szívinfakrtusáról ír...
Okostojás 2009.09.20 11:38:55
@trixilw: azért ne írhatna, mert a bódi guszti blikk-be való
ha mindenki mindenről írna, hogy találnád meg, hogy mit szeretnél olvasni? megvennél minden újságot és mindegyikből elolvasnál 1db cikket?
 Addig bírtam, hogy a kutya karanténba kerül. Nem igaz, hogy az ember a szenvedéstöl megtisztul, jobb lesz, bölcs és megértö. Az ember hideg lesz, beavatott és közömbös. Mikor az ember, elöször életében, igazán megérti a végzetet, csaknem nyugodt lesz. Nyugodt és olyan…..
Sziasztok!Nekem is van néhány "problémám". A barátommal 3 és fél éve ismerkedtünk meg neten keresztül. Minden szépen és jól indult. Hetente találkoztunk 3-4 napot, mert ő Pesten lakik, én meg vidéken. Akkor még a gyakorlatomat töltöttem, meg készültem az…..
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
A múlt heti mosógépszerelős sztori után érkezett ablakszerelős is. (Itt ragadná meg a Homár az alkalmat, hogy gratuláljon lelkes kommentezőcsapatának, akik láthatóan sokat tettek azért, hogy a poszt Googleben az első találati oldal aljára vagy környékére kúszott.)…..
Brékingnek minősítettem, bár ebben az esetben ez annyira nem fontos tulajdonképpen, meg hát egyébként is régen volt saját posztom. Szóval éppen nézem a Kinsey című filmet. Emberek a szexuális szokásaikról mesélnek. Azt mondja egy fiatal lány, némileg pironkodva: "Sokat…..
Okostojás 2009.07.23 10:25:10
 Lajos, szokatlan lesz az a hangnem, amelynek használatára kényszerítesz, „tudom, hogy keményen hangzik”: Ismered, Lajos, milyen a kőművesszex? Mész a picsába! Nem titkolom, hogy mindig is utáltalak. Már a Horn-kormányból is te voltál a legellenszenvesebb figura,…..
Az egyik tavalyi sztrájk alkalmával Érd felsőn vártam a vonatot. Üldögéltem a padon, amikor befutott egy vonat Székesfehérvár felé. Nekem ugye ez nem volt jó, csak távolról néztem, milyen kevesen ülnek rajta. A vonat indulása előtt az előtérben megjelent egy 50 feletti kabátos…..
Okostojás 2009.05.14 07:47:53
@átlátó: ok, ezt értem, de azt gondolom ez inkább egy olyan blog ami a MÁV állapotával foglalkozik, ez meg inkább társadalmi probléma szerintem...
Ugatok a gyönyörtől: olyan szellemes, kreatív lehúzással jelentkezett az ismert barkácsáruház, hogy a Tesco, az Auchan és a Cora menedzserei nagy pénzért fognak továbbképzésre járni hozzájuk. A trükk lényege, hogy egy olyan árucikknek árazzuk le egy alkatrészét, amelyikről…..
 Miután a miniszterelnök kilétének kérdése „sikeresen” megoldódott, továbbá eldőlt az is, hogy az MSZP elnöke Lendvai Ildikó lett, a sajtó (és persze elsődlegesen a politika) újabb gumicsontot lökött a nagyközönség elé. Nyilván úgy gondolták: nagyböjt van,…..
Okostojás 2009.04.11 19:10:30
@sasika61: itt meg megtalálod, hogy miért a 13. havi nyugdíjakat, béreket meg a segélyeket és a gyógyszerártámogatásokat kell(ene) eltörölni/csökkenteni.
www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/portalarticles/FD2B243FC89EFB01C125757E002E4CF3/$File/Varhato_merleg_2009.pdf
Emellette persze az is látható a fenti dokumentumból, hogy eltartunk szépen egy kibaszott nagy államszervezetet minisztériumokkal, oktatási rendszerrel együtt, ahol szintén lehetne takarékoskodni. De tudod miért nem teszik? Mert akkor egy rakás tanárt (ha jól látom te is az vagy), vasutast, állami semmittevőt, stb is ki kéne rúgni és akkor már el is jutottunk oda, hogy ilyen pártra senki nem szavazna, tehát nem lehet megcsinálni. Szerinted mi a megoldás? Vagy egyszerűbbet kérdezek: mi lesz ebből az országból?
Okostojás 2009.04.11 19:14:27
@sasika61: meg ugyan ez a saját blogod, de olyan linket szerintem ne rakj ide, ami nem objektív adatokat tartalmaz, hanem valakinek az érdekei mentén lettek összrakva.
Megnéztem ezt az oldalt, de egy rakás dologgal lehetne vitatkozni.
Ez pont olyan hazudozást amit a politikusok is csinálnak, tehát ha így nézem egy átlagos magyar ember sem jobb egy fokkal sem egy politikusnál...
Okostojás 2009.04.11 21:37:44
@sasika61: én csak azt mondtam, hogy a csökkenés nem a FIDESZ miatt következett be, hanem a Bokros csomag miatt.
Az meg, hogy a szerencsétlen Medgyessy beígérte a 13. havit meg a béremeléseket és ráadásul be is tartotta, az betette a kaput az országnak. Ő egyébként rendes politikus volt, hogy betartotta választási ígéreteit?
Miért gondolod, hogy haragszom rád?
Az energiaszektor eladása önmagában a trend-et nem fordította volna meg és most fejből nem is tudom ez hány milliárdot jelentett
 „Gazdag vagyok,határtalan.Azt sem tudom,hány ingem van!Hány ingemenhány gomblyuk van,hány gomblyukbanhány gombom van!”Tamkó Sirató Károlynak ezt a rövid kis versét dúdolgatom, mióta csak olvastam, hogy Gyurcsány Ferenc az utolsónak hitt kormányülésen…..
Okostojás 2009.04.11 15:25:14
@kissertés: dehogynem, MDF és Bokros Lajos :) rajtunk csak Bokros segítene, bárki bármit mond is...
Appleblog Hülye Time Machine 2009.03.16 12:40:00
Oké, most tényleg dühös vagyok. Írtam ugye arról, hogy megérkezett a külső merevlemezem és backupolni fogok. Hogy új korszak kezdődik az életemben. Vasárnap délután összekötöttem a WD-t a Mackel, a Time Machine egyből fel is ugrott és megkérdezte, nem akarok-e véletlenül…..
Okostojás 2009.03.16 15:17:01
@stevejobs: jól van, nem konkrétan fat/ntfs-re gondoltam (helyettesítsd be a mac file rendszerét) csak mondtam, hogy nekem ez volt a hiba és utána jó lett
bocs, ha kicsit támadólag fogalmaztam
Okostojás 2009.03.16 15:43:01
@kulup: jójó, akkor fat32-re, már nem emlékszem de ez volt a baj :)
Cannes-ban megnéztük vferivel az Ashes of Time Reduxot, amiben van egy szívbe markoló szöveg: a férfi boldogsága azon múlik, hogy képes a nem emlékezésre. Már akkor éreztem, mennyire igaz ez, de most még jobban. A szerelmi életünk nagyon egyszerű lehetne, ha csupán racionális…..
Undorító ennyi hepiend egy kupacban, de ma így alakult, fokozzuk, amíg már fáj. Zolika lakáshitellel próbálkozott, de addig ide-oda tologatták, amíg be nem fenyítette őket PSZÁF+Homár kombóval. Azért a sztorit is lehozzuk, bár egyelőre az intézmény neve nem ismert.Képzeld, már…..
Okostojás 2008.05.17 08:58:00
Sziasztok,

na én írtam ezt a sztorit, látom elég heves érzelmeket váltott ki, ezért regisztráltam és hozzászólok. Nem örülök neki, hogy emberek egymásnak esnek emiatt bárkinek is van igaza. Szándékosan bank neve nélkül írtam, bár - talán nem véletlen - a hozzászólások között megtalálható az érintett bank :).
Egy célom volt a sztori megírásával: kitartással el lehet (általában) érni a saját igazunk érvényesítését, tehát ha valakinek hasonló esete van, akkor ne adja fel az első elutasító válasznál.

Néhány dolgot azért hozzáfűznék:
1. Valaki azt írta, hogy legenda szaga van. Nem tudom mire alapozza, ha tényleg érdekli a dolog, írjon e-mail-t elérhetőséggel, személyesen a saját gépemen meg tudom mutatni az egész levelezést, visszautalást, stb.

2. Nyilván az aláírt szerződésben szereplő dolgok és az általános szerződési feltételek számítanak minden jogügyletnél. Akkor viszont mi szükség van ügyintézőkre ha össze-vissza beszélnek hülyeségeket? Legyenek inkább helyettük ügyvédek és akkor minden ilyen helyzet vita nélkül lezárható. Majd elviszem az autómat lengőkar cserére, a szaki azt mondja, hogy gyárit fog belerakni (persze nem azt), visszaviszem 2 ezer km múlva, hogy tönkrement, ő meg azt mondja, hogy nem mondta, hogy gyári lesz benne. Majd ezentúl minden ilyen esetben szerződést fogok kötni, átolvasom a szervíz általános szerződési feltételeit apróbetűs részekkel együtt... Szóval ez így kicsit élhetetlen világot eredményezne. Szerintem a bankoknak - és persze mindenkinek - figyelnie kéne arra, hogy az ügyintézők ne vezessék félre az ügyfeleket még akkor is ha jogilag támadhatatlan lenne a dolog. Pláne ha óriásplakáton hirdetik a kedvezményt és ezzel akarják az ügyfelet megnyerni. Ez egy olyan országot eredményezne, amilyen ma Magyarország: mindenki átver mindenkit mindenhol, de persze jogilag senkit nem lehet felelősségre vonni... Hurrá!

3. Én vastagon szarok rá, hogy a banknak miből van profitja. Mivel üzleti alapon működő szervezet, ezért minden amit tesz azért van, hogy rövid vagy hosszú távon nyereséget termeljen. Ha nekem hitelt ad, akkor azt azért teszi mert megéri neki, akkor is ha másik ügyfélen bukik. Az a baj, hogy még mindig nincs meg az emberek fejében a szemlélet, hogy ők az ügyfelek. A szolgáltatók nagy része - a bankok szerintem különösen - pedig azt hiszi, hogy ő milyen rendes, hogy kiszolgálja az ügyfelet. Sajnos, Magyarországon megtehetik, mert a emberek szerintem nagyon nehezen váltanak szolgáltatót... Van egyébként egy web-es szolgáltatásom és - ugyan ezt nem hirdetem, mert visszaélnének vele - de minden reklamációnál, amit nem tudok megoldani az első válaszlevélben, visszautalom a teljes szolgáltatás árát... Egyrészt mert rendes vagyok ;) hiszen ha nem tudom megoldani, akkor az ügyfél nem azt kapja amit elvárt, másrészt nekem sem kell vele többet foglalkoznom, nem rabolja az időmet.

4. Az olimpiai mozgalom meg hasonló támogatásokat meg szintén leszarom, ezeknek is csak reklám célja van, ha nem így lenne, akkor nem is tudnánk róla, hogy ők milyen rendesek voltak.

Kellemes hétvégét mindenkinek, menjetek kirándulni vagy strandra!