Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stirlicz stirliczovics stirliczov

118 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évtizedben Szegeden is megsokszorosodott a kerékpárforgalom. A kerékpáros infrastruktúra viszont továbbra is ósdi, minimum felújításra szorul. De egy új koncepciót sem ártana letenni a városvezetők asztalára, még mielőtt ők döntik el mi jó nekünk:) (Budapesten a civil szféra előállt a…..
Indul a mandula... Virágozni a mandula most épp a Balatonnál, de a tavasz végképp elért minket és e blog is átesett az újbóli beüzemelés tesztidőszakán. Holnaptól naponta új anyagokkal jelentkezünk szerzőtársainkkal. Osszátok, ha tudja meg a világ és Szeged: mit gondolunk róla:) Visszaszámlálás:…..
Ez idő szerint, bár tudnunk kéne, hisz a minisztérium ezt ígérte, nem tudjuk ki lészen a kancellárja az egyetemnek. Persze, egy-két nap késés se ide se oda, 17 jelöltből biztosan nehéz választani, de egy ekkora egyetemi városban, ölég nagy bizonytalanságot szülhet a fenntartó töketlenkedése. Nem…..
Jobb később, mint soha többet? Őszintén megvallom, nem hittem volna, hogy még valaha elővesszük ezt a felületet. Hét és fél év elmúltával azonban ismét késztetést érzek e felület tartalommal feltöltésére. Kisebb szerzői gárdát is verbuváltam, hiszen a múltban is többen toltuk a szekeret, akarom…..
SZEGEDszeggel SZEGED ma! 2008.06.07 12:31:00
Faramuci helyzet: a http://szegedma.hu megjelenésével elvileg akár okafogyottá is nyilváníthatnánk a szegedSZEGGEL-t, hiszen innentől a szeged ma már rendelkezik olyasmivel, aminek hiányát blogunk igyekezett pótolni közel másfél éven keresztül. (Mi is hozzuk a jobboldali…..
stirlicz stirliczovics stirliczov 2008.06.26 08:29:45
Közel két hónap kussolást követően ismét, jelentkezem. A szünetelés okait most nem ecsetelem... Most is csak azért posztolok, mert friss híreim vannak! (Feltűnt, a statisztikai rendszerben, hogy az elmúlt hétvégén a szokásos látogatószám többszöröse "ostromolta" a…..
"Szegedi stadionpóker milliárdos ingatlanokon" címmel amolyan tényfeltáró szerű anyaggal jött tegnap délután háromkor ki az Index címlapján. Estére az írás már lekerült onnan. (Nyilván akit érdekelt el tudta olvasni, aki nem az itt megteheti.) Mint a Délmadár…..
Szoktam itt kritikával illetni a Délmagyarország c. napilapot? És vajon miért?Mert címlapján nem vállalja fel pártpolitikai értékrendjét, és mivel nem teszi ezt, nem árt rámutatni, mikor kapható rajta a pártoskodáson.Kisebbfajta botrányt kavart a napokban, hogy a napilap egyik…..
Zuschlag jól időzített, ha alá akart tenni az MSZP-nek. A népszavazási kampány legvégén elcsicseregte hová is lettek, mire is kellettek az elsíbolt pénzek. Tegnap benn is bolt ez minden híradásban, a dolog azonban nem tudta magát beverekedni aDélmagyarországba. A dolognak annyira…..
Ahogy azt már egy ideje emlegetem, új megyei napilappal bővült Szeged és Csongrád Megye sajtókínálata. Nézzük, hogy is néz ki az új lap.Hát így. Ez éppen a mai szám címoldala (Illetve azon része, ami befért a scannerbe.) Milyen is ez az újság? Érdekesnek, érdekes. Abszolúlt…..
Vannak ezek a matricák. Most egy az eresz csövén, szem-magast, aszodja:"Ne csalj!Na lopj!Ne hazudj!A kormány nem tűri a konkurenciát!"Ja.Ne cigánykodjunk! Méghogy az ország legmélyebb bugyraiban szavazatot vásároltat valamely párt? Akkor ez mi kérem, ha nem…..
Kész csoda, hogy Szeged  új rendjének vigyázói, még nem hívtak össze sajtótájékoztatót, hogy a fideszes hatalamvágyók, összebarmolták a várost hazug választási  plakátjaikkal, bezzeg ők (MSZP) a vizuális környezettszennyezés helyet, a postaládákba juttatnak az…..
Nem találtak náluk semmit, nem gyanúsítják őket, csupán házkutatást tartottak náluk, és erősen ajánlották nekik, menjenek el a rendőrökkel egy pesti kihallgatással egybekötött városnézésre.Emezek viszontmegkopasztották a fodrászatot:) "Szemfüles állampolgárok…..
SZEGEDszeggel Sorvezető (080222) 2008.02.22 11:56:33
A jó hír, hogy megkaptam a magamét!A rossz hír, hogy ismét a sorok között kell olvasni:"Kiadja a Miniszterelnöki Hivatal, 2008. január. Nyomda: A a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Lajosmizsei Nyomdája Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem…..
Szögezzük le, hogy örömmel tölt el, hogy egyenlőre nem ingatlan spekulálásban gondolkodnak, akik a Partfürdőt egy óriási buliparkká kívánják változtatni. Mert ott bizony, (velencei attitűddel) akár lábakon álló, (belvárosi panorámás) modern luxus apartmanokat (csónak…..
A reklámozás rekámozásaként arról számol be a helyi kotkodács, hogy tavaly óta "tévézhetnek" a szegediek a villamoson és trolibuszokon.  Az erősen reklámízű írás megemlíti, hogy ez mennyire egyedülálló az országban és hogy külföldről milyen sokan…..
Parlamenti tudósításokat eddig is lehetet nézni, de azt nem mondanám, hogy ezen elfoglaltság jó szórakozás lenne. Én többnyire a hétfői ülésszak első óráját szoktam követni fél szemmel, ebéd utáni sziesztámon, de a heves felszólalások ellenére is többnyire bealszok neki.…..
Nyílt levél dr. Botka László polgármester úrnak  Valódi esélyegyenlőséget mindenkinek Szegeden!  Mint az immár Ön előtt is jól ismert, a Békés Megyei Rendőrkapitányság eddig nem talált bűncselekményt a szegedi önkormányzat és a Teke Klub Kft között…..
SZEGEDszeggel A mai napon történt 2007.12.01 18:50:49
"Öt éve ünnepelték meg magyar és román kormánytagok részvételével látványos keretek között a román nemzeti ünnepet  a budapesti Kempinski hotelben. Ez a nap nekünk elsősorban a megszegett 1918-as gyulafehérvári ígéretek "ünnepe" lehetne, sokan tartották…..
A legcinikusabb dolgot, még nem tette meg a Botka nevű. Az hogy nem kapkodja el, a döntést a közgyűlés összehívásáról, hagyján. Tőle már ennyi sem várható el. De hogy még nem állt elő azzal, hogy hány forint, mennyi fillér lenne az összehívás, a közgyűlés lebonyolítása,…..
A szegedi Toroczkai 64 Vármegye László kivonta magát a forgalomból. Biztosra ment. Jogi végzettségénél fogva, tudta semmit sem kockáztat, ha ez volt a célja, hogy az általa (spontán?) szervezett menet éléről kiemeljék. Bejelentését, hogy ő csapatai élén az Operához tart…..
Valami közéleti műsort néztem, melyben szokás szerint az volt műsoron, hogy ki lopott hamarabb, hogy a másik oldalnak milyen feledhetetlen bűnei vannak: és most persze a monstre Simicska, Kaya Ibrahim, a székházügy, Tóth Béla, „Orbánbányák” és tokaji szőlők…..
SZEGEDszeggel Koorupciószámláló 2007.09.29 18:03:45
Levelet hozott - no nem a őszi szél, hanem - a posta. Ezt teljes terjedelmével közreadjuk: SZEGEDI KORRUPCIÓSZÁMLÁLÓ A szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciószövetsége a közelmúltban számos olyan problémás ügyre hívta föl a közvélemény figyelmét, melyek Szentgyörgyi…..
SZEGEDszeggel Add tovább! 2007.09.27 17:48:12
2007. szeptember 29-én szombaton este hétkor a zentai Városi Múzeumban:P E R F O R O M A N C E  (nemzetközi-magyar zenés kiállításmegnyitó) (grafikák, festmények, fotók, szobrok, installációk, rajzok)KIÁLLÍTANAK: Bende László (Hódmezővásárhely), Göblyös Róbert…..
SZEGEDszeggel Versenyben voltunk 2007.09.23 10:51:49
Nagy szétszórtságunkban nem is jeleztük, hogy (itt köszönve meg a támogató szavazatokat)egész jól szerepeltünk a számunkra nehezen értelmezhető célú HVG Helyi.Érték versenyén: az első előfutamon a fő mezőnybe kerültünk a szegedvaros.hu & a szeged.hu -val, de dobogós…..