Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arany52

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc József keserűvíz   A keserűvíz egy nagy sókoncentrációjú gyógyvíz, amelyet hashajtóként, gyomorpanaszok kezelésére alkalmaztak és alkalmaznak ma is. Bár a modern ember szívesebben kap be egy tablettát, vagy megissza a pezsgőtablettával dúsított csapvizet. mint a…..
Igen, Ferenc József a magyar szabadságharc zsarnoki leverője volt; de rendkívül hosszú uralkodása miatt sok minden más is kötődik a nevéhez, amit a magyar történelem csúcsteljesítményének lehet nevezni – mondja Gerő András történész a Mandinernek. A Habsburgok történetével foglalkozó Gerő szerint…..
Arany52 2017.10.09 11:35:59
Szoborállítás előtti mérlegkészítés pozitív és negatív tettei(k)ről:
Pozitívum a cikkben leírva...: "...rendkívül hosszú uralkodása miatt sok minden más is kötődik a nevéhez, amit a magyar történelem csúcsteljesítményének lehet nevezni..."
Azt el kell ismerni, hogy ezen időszak alatt mind gazdasági, mind kulturális, tudományos...és egyéb területen Magyarország Európa élvonalába tartozott.

Negatívum: Ferenc József Habsburg uralkodó volt. A Habsburgoknak (részben) nem csak a török elnyomás alóli felszabadítást köszönhetjük, de váraink elpusztításának és később a lerombolt várak ujjáépítésének elmaradását is. A súlyos emberveszteséget átélt országunk betelepítésekor külön szabályozás történt a lerombolt várak, erődítmények még megmaradt romjainak széthordására, beépítésére. Ez, mintegy megalapozta a történelmi "felejtés", majd a hamisítással felérő fin-ugor elmélet uralkodóvá válásának máig tartó korszakát! A mai napig vitatott, hiányzik Ősbuda, a koronázó Székesfehérvár holléte, Attila, Árpád és egyes Árpádházi királyaink sírhelyének fellelhetési helye. Ez az előzőeknek is köszönhető első sorban... Az osztrák fővárosban és Ausztria különböző múzeumaiban találhatók a Történelmi Magyarország területéről a Habsburg uralom alatt elhurcolt Corvinák, kincsek, vagyonok nagy része. Tavaly láttam Bécsben a Kunszentmiklósról elhurcolt aranykincseket...Mit keresnek ott? Miért nem adják vissza Magyarországnak?!
Az első világháború a Habsburg trónörökös meggyilkolása miatt tört ki , melynek Trianon és az országvesztés lett a következménye. Amelynek következtében Őrvidék is ("Burgerland") elcsatolásra került Megyarországtól. Ausztria kapta ...
Előzőeket mind a Habsburg uralomnak, többek között Ferenc Józsefnek is köszönhetjük.
Ha a mérleget nézzük, lényegesen több a negatív dolog, amely miatt nem szobor, de nagyköveti beosztás sem "járna" a Habsburgoknak. A szoborállítást egy nagy-nagy "MEA CULPA"-nak és történelmi kincsek visszaadásának kellene megelőznie!