Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dutchgirl

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
dutchgirl 2009.12.20 05:07:27
@Zed is dead: A tuti helyett elobb probald ki en tapasztalatbol mondom, hogy sokat szenvedtem BMW-el ott (Also-Gellerthegy) ahol a szomszed Dacia-javal en is konnyen felmentem. (Mindketton teli gumi.) Neha eleg volt hogy ket szomszed beszalljon hatra es siman felment a kocsi a Manyoki uton. Lada-m soha sem volt, a cementeszsak story-t is egy ilyen alkalomman halottam azoktol akik segitettek de konkretan rokonom hasznalta is ezt a "trukkot" meg allolampas Mercijeben. Egyebkent meg hogy neked nem volt gondod Ladaval ott es akkor ahol voltal az egy dolog. Alapveto fizika, hogy a tapadas a feluletre jellemzo surlodasi (forgo kereknel tapadasi) egyotthatotol (ezt tudod befolyasolni a gumival) es a RA HATO nyomastol fugg. Magyarul az auto hajtott kerekeire juto sulyatol. Az hogy kell a teli gumi nem vitas, sot abszolut termeszetes, de ha nincs a hajtott kereken eleg suly sokkel kevesebbet er. Ezt lehet korrigalni, errol IS kene beszelni.
dutchgirl 2009.12.20 05:17:35
@ruskyy: Megint: ki mondta hogy 200kilo? Senki, ugy hogy ne ezen rugozzal. Nem ketszas kilo hanem modjk ketszaz kiloval KEVESEBB mint terhelt csomagtartoval es hatso ulessel, ami konnyeden lehet segiteni. Suly a csomagtartoban.
Azert kell nagyobb terheles hogy nagyobb tapadasi ero legyen ami a nagyobb tomegu (2 tonnas) autot is mag tudja mzditani, nem csak a fele akkora tomegut.
Probald meg havom tolni a szankot uresen vagy egy 200 kilos (vagy meg mielott ebbe kotnel bele; megfeleloen nehez) haveroddal egyott. A cipod es erod ugyanaz, de lehet hogy a masodik esetben megcsuszol ott is ahol az elsonel nem.
dutchgirl 2009.12.20 06:23:26
@ruskyy: Igazad van, megneztem ujra es valoban ott barki elindul teli gumival.
Hogy a faxba is nem vettem ezt egybol eszre.
Talan a mentsegemre irhato hogy evekig jartam egy 525 BMW-vel (az volt ugyan az egyetlen csak hatso kerek maghajtasu autom)es hogy gyanus volt hogy a filmen minden auto vagy jobb mint a BMW vagy azokon mind teli gumi van csak ezen az egyen nem. Vagy minden elektrinika ellenere eppen ebben az egyben ul az egyetlen kreten vezeto.
Korabban azt mondtam volna hogy hatso kerek mghajtasu autonal: teli gumi,
gazpedal jatek, hatso kerek terheles, es kezifek jatek ami segit kivinni az autot a porgesbol az elindulasba, de most mar latom, hogy tevedtem.
A teli gumi nem csupan az egyik nagyon fontos, hanem a kizarolagosan egyeten udvozito megodas. Ma mar en is tudom, hogy ha egy auto kiporog ott, ahol tobb masik elhalad az azt jelenti hogy azon az egyen nincs teli gumi es a tobbin van.
Azt is tudom ezek szerint hogy ha az automra teli gumit szereltetek minden lehetseges intezkedest megtettem sajat es masok biztonsagos kozlekedesere, hiszen ez a fentiek szerint a kiporgo keresztbe fordulo auto egyetlen okozoja.
Elnezest.
A Discovery Channel egyik legsikeresebb sorozata, az ötödik évadát nyáron befejező Halálos fogás, az alaszkai rákhalászok mindennapjait bemutató dokureality. A sorozat a magyar nézők számára is elérhető, a csatorna hetente három epizódot is műsorára tűz az USA-ban…..
w Cigányút 2008.05.16 05:00:00
                                          Késő éjjel kopognak az ablakon.              …..