Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valakivalaholvalamerre

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feje tetejére állt a világ: Budapesten már ember sem mindig van a csomagméricskélésre, bezzeg a legnagyobb Wizz-csomópontban keményen büntetik az utasokat, ha nem tartják be a szabályokat. Konkrét intő példa: még mindig vannak olyanok, akik más légitársaságra hivatkozva próbálkoznak három…..
valakivalaholvalamerre 2017.01.24 11:05:07
@blöff: Én is ugyanerre gondoltam... Én érezzem szarul magamat, mert a több száz oldalas szerződésben eldugott apró-betűs részt nem tudom fejből. Nem is akarom tudni, én utazni akarok. Meg is teszem, de Bécsből indulva a fapadosokat elfelejtve. Néztem kb. mennyibe kerülne Tenerife a wizz-el, hát ha a csomagokat amivel szoktam utazni beleadom drágább is mint pl. Flyniki, vagy Austrian. Ott vihetek kb. 30 kg-ot + kézit sem nézik és még ehető kaját is kapok és még földig sem aláznak, ha kérdésem van. Persze könnyen beszélek, mert nekem közelebb van Schwechat mint LisztFerihegy.
Mi itt Magyarországon nagyon el vagyunk tévedve, mi számít normális szolgáltatásnak.
valakivalaholvalamerre 2017.01.25 13:35:33
@Repülős Rozi: Igen lehet, hogy én vagyok eltévedve. Igen lehet, hogy viszonylag könnyen elérhetőek a szabályok. De nekem akkor sincs kedvem, időm és türelmem ahhoz, hogy minden utazáskor végigböngésszek minden egyes hülye feltételt, vegyek minden fapados társasághoz másik bőröndöt, mert más a méret... stb.
Párszor már belefogtam, hogy kiszámoljam mennyibe kerülne így eljutnom oda ahova szeretnék és ugyanazzal feltételekkel, bőrönddel stb. nem volt lényegesen olcsóbb. Egyébként is milyen már, hogy a bőröndöm drágábban utazik mint én. :)
Nálunk ezt el lehet így adni, mert megveszik. Mint ahogy az utazási irodák is eladják az utakat pl. utazás + repülőtéri illeték + transzfer + foglalási illeték + kerozin pótdíj + stb. Hol van még ilyen a környéken... és mégis megveszik. Mondják meg mennyibe kerül és eldöntöm, hogy megveszem vagy nem. Ha így szívatnak, akkor egy idő után elmegy a kedvem az egésztől és többet meg sem nézem az ajánlatukat. Előbb utóbb egyre többen fognak eljutni ide és talán rájönnek, hogy hiba volt a fizetőképesebb utasokat elveszteni a kicsinyességükkel.
Mostanában sokat töprengtem azon, mi az amit el kell engednem az életemből,  mik azok a dolgok, amikkel nem kéne egyáltalán többet foglalkoznom. Összejött egy szép kis lista ezekből, és azt vettem észre, hogy szinte minden stesszmentesebb és könnyebb lett. Egyszer te is elérsz egy kort, amikor már…..
valakivalaholvalamerre 2016.09.09 09:18:50
Volt egy instás játékunk a Telekommal: a fődíj balatoni vitorlázás volt húsz haverral és teljes ellátással: kaja, pia, nő. Megnéztük, hogy mulat a magyar, amikor a VIHAROS SZÉL még úszni sem enged, nemhogy vitorlázni. címlapfotó: Bíró Zsófia..
Az, hogy a munkáltatók kreativitásán múlik a termelékenység, nem újdonság, de hogy egyes esetekben a munkavállaló egy-egy juttatás hatására hatékonyabb lesz, sokszor újdonság. És itt nem a motivációra, ösztönzőkre gondolok, hanem simán a munkaeszközökre, és a munkarendre,…..
valakivalaholvalamerre 2016.06.22 09:07:34
@_droid_: Ha azért kapod őket, mert aktívan használod, akkor szerintem nincs. Használom munkaidőn kívül, ha rá kell néznem valamire, hívogatnak munkaidőn kívül segítséget kérve a felhasználók, stb. Gyakorlatilag ügyeletben vagyok szabadidőmben... Ennek a kompenzálásaként használhatom saját célra is az eszközöket. Ez közel sem fedezi a munkaidőn kívül végzett munkát, amit egyébként nem fizetnek ki.
valakivalaholvalamerre 2016.06.22 09:50:50
@_droid_: a Te esetedben én is inkább tartanék saját mobilt + laptopot, ha nem lenne elvárás, hogy munkaidőn kívül is elérhető legyek és nem is fizetik ki. Szerintem, ha kifizetnék normál elszámolással a túlmunkát jóval többre jönne ki, mint az eszközök ára. :) Ráadásul olyan mobil díjcsomagunk van, ahol nincs percdíj, tehát nincs többletköltsége a magán hívásoknak. Az internetemet meg én fizetem...
Na de én vállaltam, nem nagyon reklamálhatok :)
Ebből is látszik, hogy nagy a szórás a juttatásokban is.
Sebestyén Balázs és Vadon János új műsoruk, a Vundersőn és Zuperszexi első adásában (megsemmisítő kritikánkat a műsorról itt olvashatják) többek között a nemrég lemondott szövetségi kapitány, Egervári Sándor feleségével viccelődtek. Ez elég nagy bukóság volt, mert…..
A felvételek alapján egy rendszám nélküli biztonsági miatt fajult dulakodássá a tömeges reklamálás a Győr-Videoton Magyar Kupa-elődöntőn. A videón jól látszik, hogy az események egészen addig nem lépték át az antipatikus hőzöngés határát, míg egy kigyúrt kopasz…..
"...az elmúlt tizenöt év során egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy az emberek a számukra fontos kérdések eldöntését egyre távolabb érzik maguktól. A köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet…..
Holnap kezdődik az új tanév, ideje a rákészülésnek. Gyerekeink elköszönnek a nyártól, visszatérnek a szorgos tanulással eltöltött hétköznapokba, ahol első dolguk lesz szembesülni azzal, mit is gondol róluk szeretett kormányuk.Biztos célszerű szembesíteni a jövő…..
valakivalaholvalamerre 2011.09.01 09:18:02
Tavaly nyár óta kering makacsul az a Fidesz-ötlet, hogy ők bizony bevezetik a "hamburgeradót". A javaslat úgy néz ki, hogy bekerül a "nagy kora tavaszi reformcsomagba", bár lehet, hogy március 15-ig sem sikerül bejelentenie a részleteket Orbánnak... A múlt heti…..
Tisztelt Cím! Egy divatos MLM rendszerű cégnél dolgozom,szép színes felfújt lufi.Kívülről minden szépnek látszik,kitűnő marketing széles mosoly,túlcukrozott amerikai álom magyar módra. A vezetőség felsőbb szintjein semmi sem drága,maguktól semmit sem sajnálnak,lefelé…..
valakivalaholvalamerre 2010.10.21 11:35:51
@Jacques de Molay: Nem egészen ez a téma, de ez is része úgyhogy én is hozzászólnék. Eddig én 2 féle Erdélyből áttelepült emberrel találkoztam. Még egyetem alatt voltak csoporttársaim akik onnan jöttek és minden támogatást megkaptak. Nem a tudás számított, minket itthoniakat állandóan szivattak, nekik a belső konzulensük írta meg a diploma munkájukat. Nekünk itthoniaknak ezen a szakon csak az angol nyelvvizsga volt elfogadott, hiába volt meg a német, nekik elfogadták a románt. És még sorolhatnám, ingyen kolesz stb...
Megkapták a diplomát és léptek le az országból.
A másik típussal a munkahelyem találkoztam akiről viszont nem mondtam volna meg, hogy áttelepült. Csak később tudtam meg, mikor mesélte, hogy talán élete legnagyobb hibáját követte el amikor áttelepült, mert ott a diplomájával dupláját keresné mint itt, és tulajdonképpen otthon is meg volt mindene, csak azért jött át, hogy Magyarországon élhessen, és az egyetlen gyermeke nehogy románhoz menjen hozzá. Erre a gyerek kiment az USA-ba, és ott alapított családot. Eléggé el van keseredve.
Arról posztot írni, hogy mi mindent lehet Párizsban enni, balgaság lenne, enyhén szólva. Mert mindent, és mindenből mindenfélét, és mindenféléből bármennyit. A tipikus francia kávéházi reggeliről, a cafékról és a párizsi pincérekről már regéltem, nézzük most, hogy…..
valakivalaholvalamerre 2009.01.20 15:22:02
Hiába az ügyfélcsalogató akciós lakáshitel-ajánlatok, bizony némi körmönfontsággal ez alól is ki tudnak bújni a pénzintézetek, nem kevés problémát okozva az ügyfeleknek. Jobb, ha ilyenekre is felkészül, aki lakásvásárlásra adja a fejét... „V. elhatározza, hogy…..