Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urbatorium

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tréner a nagyvilágban In memoriam 2019.11.02 08:00:00
Nem csak online ismerjük egymást. A közösséghez tartozni azt jelenti, hogy személyesen is találkozunk. Látjuk egymást a legjobb és a legrosszabb pillanatainkban is. Általában nem mély annyira a kapcsolat, hogy problémákról beszélgessünk, nem is mindig vesszük észre, ha baj van. De ez nem is…..
Be kell vallanom, hogy előbb voltam ügynök a Nianticnál, minthogy pokemon tréner lettem volna. Ingresses karrieremet 2015.09.19-én kezdtem el. Ez az idő viccesen csak egy nagyon haszontalan szintre volt elég, de éppen annyi időt tettem bele, hogy szerencsém legyen megismerni jó néhány új arcot, és…..
Gondolkoztál már el rajta, hogy mennyi minden mást vehetnél abból a pénzből, amit Pokemon GO-ra költesz? Sőt, egyáltalán miért költesz egy mobilos játékra? Állandó kérdések, amikkel szerintem sok tréner találkozott már, akinek a környezete, családja, barátai, osztálytársai vagy kollégái tisztában…..
Urbatorium 2019.04.21 11:29:44
@cue: teljesen jogos, amit írsz. éppen ezért végig szarkasztikusan fekete az írásban minden. kivéve a zárósort, ha addigra valakinek ne lenne tiszta, hogy amúgy a fehérről beszélgetünk. ez egy elég veszélyes dolog, számoltam vele, hogy nem mindig fog átmenni az üzenet, és ez az én hibám is simán lehet. köszönöm, hogy írtál!
Urbatorium 2019.04.21 11:14:30
@cue: A bloggal éppenséggel ingyen foglalkozom, de amúgy mindennel abszolút egyetértek, amit csak írtál. Nem is olyan régen pontosan ugyan ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, amit Te is írsz. Egy szarkasztikus cikket írtam róla. Ha gondolod, olvasd el: treneranagyvilagban.blog.hu/2019/04/20/miert_is_koltenel_egy_mobilos_jatekra ;) :D
Még 2017 novemberében jött a hír, hogy a Pokemon GOt és az Ingress-t is jegyző Niantic a Warner Bros. közreműködésével egy Harry Potter világán alapuló kiterjesztett valóságot használó játék fejlesztésébe kezdett. 2018-ra ígérték, de jogi problémák miatt végül egy évet csúszott a kiadása. A…..
Reggelente, mielőtt suliba mennénk, rituálé lett belőle, hogy együtt megtisztítjuk a ház környékét minden zombitól. Zombiztos, így szoktuk hívni. Ettől a játéktól féltünk a legjobban az anyjával. Ismerősök, szülők és a baráti kör régóta állította, hogy minden családban vannak fura szokások, de hogy…..
A mostani gym rendszert gyakran emlegetik úgy, hogy új gym rendszer. Ez azért van így, mert a pokemon go indulásakor még egészen más módon működött sok minden. Szerintem sokkal dinamikusabb és felhasználóbarátabb az új rendszer, a nyilvánvaló korlátozások ellenére, legalábbis jobban támogatja a…..
Urbatorium 2019.03.09 11:49:40
@Jegkoko: 10 perc után jár 1 coin. Biztos, hogy nem az a pokemonod tért vissza fél 4kor, amit aznap dél körül tettél gym-be. Ha a karaktered arcára kattintva a profilodat megnyitod, kilistázza neked aktivitás szerint a gymeket, amikre legutóbb ránéztél. Ott tudod ellenőrizni, hogy pontosan melyik gymből jött haza a pokemonod. Érdemes csekkolni az ilyesmit, mielőtt azt a következtetést vonnád le, hogy neked alig 4 óra védésre is megadta az 50 coin jutalmat a játék.
Nem is tudom, hogyan meséljek arról a teljesen lehetetlen versenyről, amit a PoGO Budapest Official csapata talált ki, hirdetett meg, majd meg sem állt a tényleges megvalósításig. Durva, de valóban leszerveztek egy avatar szépségversenyt! Szóval az úgy volt, hogy összerántottak hozzá néhány nagyobb…..
SimonTheYellow - a nevéből igazán nem nehéz rájönni, hogy - az Instinct csapatát erősítő lvl 40-es játékos. A simontheyellow_arplus Instagram oldal fotósa, ahol egészen új megvilágításba helyezi a pokemonok elkapását. Az ő képeit látva elhiszem, hogy ott vannak körülöttünk, velünk élnek, és nem a…..
A Tréner a nagyvilágban egy olyan blog, amivel szigorúan saját örömömre foglalkozom kevéske szabadidőmben pötyögve engem érdeklő témákról. Hátha másnak is érdekes. Aztán egyre gyakrabban kaptam témaötleteket, vagy konkrét kéréseket, hogy a játék egy-egy aspektusát vegyük kicsit nagyító alá. Alig…..
Őszintén, nem fűztem nagy reményeket a Ghostbusters World-höz, mert tucatnak tűnt az AR játékok piacán. Pontosan emlékszem, hogy imádtam gyerekként a rajzfilmsorozatot (és mennyire poén és hangulatos visszanézni utólag a filmeket), így nem láttam sok fantáziát benne. A szellemeket be kell gyűjteni,…..
A játék 2016-os indulása óta jelennek meg hozzá kiegészítők és kerülnek kiadásra applikációk. Ezzel az írással nem célom megmondani, hogy melyiket használd, viszont a figyelmedbe szeretnék ajánlani néhányat ezek közül, amelyek biztosan segítenek, hogy a játék nagyobb élvezet nyújtson. Azt…..
Nem újdonság a csere fogalma a pokemonos játékokban, de a PoGO játékosok alig fél éve élvezhetik csak az előnyeit. Nem olyan egyszerű kiigazodni, hogy mi mennyit is ér a piacon, főleg, hogy az eventekkel sok minden változik, ahogy a Niantic folyamatosan hozza be az új shiny formokat, írja át…..
Urbatorium 2018.10.15 20:25:17
@Nagy Adrián: Tök jó, hogy ezt megírtad, mert pont az ilyen fals információkat szeretném korrigálni, és megtalálni azokat, akik még terjesztik is. Tisztázzuk: a 2016.08 előtti pokékból NEM lesznek 100% lucky pokék. Ahhoz, hogy a cserélt pokemon lucky legyen, nem elég 2016.08-ban vagy az előtt fogottnak lennie. Az is kell hozzá, hogy annak a félnek, aki adja ezt a régi pokét, 10 db lucky pokemonnal kevesebbnek kell lennie (tehát ha 10, vagy több luckyd van, akkor is bukjátok a luckyt). Nagyon fontos, hogy bár a trade-ben két fél veszt részt, de ebben az esetben minden feltételt csupán az egyiknek kell teljesítenie ezt a két elvárást, viszont ha ő nem teljesíti, akkor mind a ketten bukjátok a garantált luckyt. Szóval a feltételek szám 3 és nem 1, mint ahogy írtad. Erről pontosan olvashatsz a bejegyzésben linkelt oldalon is: pokemongolive.com/en/post/luckypokemon-update Az általad kiemelt részben 1-2 éves pokemonokról írtam. Se az 1, de még a 2 éves pokemon sem lesz az általad megadott feltételek szerint lucky, ugyanis még a 2 éves pokemon sem 2016.08-nál régebbi. Tehát amit írtál, minden szempontból helytelen volt. Örülök, hogy ezt tisztáztuk.
Volt kicsit több, mint két hónapunk, hogy a regik T5-ös uralma alatt elfelejtsük, hogyan is kell csapatban raidezni. Sok minden történt az elmúlt időszakban, például a fb-discord szinkronnak hála újraindult az egy éves múltra visszatekintő 4+ raid channel. Bátran ajánlom a kerületi csoportokon túl…..
A Walking Dead: Our World nagy reménység az AR játékok piacán. Mert nem tudom, mennyire feltűnő, hogy eddig egyetlen kivétellel (köszönjük Ingress!) az összes AR játék egyetlen célre épült: szerezd meg hát mind! És nem, nem csak az összes pokemont. Az összes dínót (Jurassic World Alive), az összes…..
Úgy tűnik, a Niantic még mindig képtelen elhinni, hogy mekkora tömegeket képes megmozgatni, ha egy ingyenes, két napos rendezvényéről van szó. Egy évvel ezelőtt a regisztrációhoz kötött (és éppen ezért kevesebb résztvevővel megrendezett) prágai event komolyabb buktatók nélkül lezajlott, nagyon…..
Amikor márciusban bejelentették, hogy lesz Jurassic World AR játék, olyan trailert kaptunk mellé, ami nagyon-nagyon ismerős lehetett minden trénernek. Egyrészt azért, mert nem sok különbséget mutatott a 2016-ban először megjelent pokemon go trailertől, másrészt azért, mert a játékmenet sem ígért…..
A Warner Bros gondozásában ebben az évben nem csak a Wizards Unite (a Pokemon Gohoz hasonló AR avagy kiterjesztett valóságot használó játék, amely megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, de nyár után várható), hanem egy másik Harry Potter játék is kiadásra került, ez pedig a Hogwarts Mystery. ..
Nem az a játékos vagyok, aki saját bevallása szerint túl komolyan veszi a játékot. Legutóbb akkor gondolkoztam az abbahagyásán, amikor azt vettem észre, hogy túl görcsösen ragaszkodok bizonyos elvárásokhoz. Bár lvl 40ig nem akartam pénzt tenni a játékba, ezt a fogadalmamat azóta is tartom, és nem…..
Volt, hogy majdnem kaptam egy Mewtwo raidre ex passt, de valamiért a játék úgy döntött, nekem nem jár. Érdekelt, hogy milyen mechanizmusok mozognak a háttérben, mit tudunk, illetve nem tudunk a jelen pillanatban még csak teszt időszakát élő ex pass, avagy Mewtwo raid rendszerről, ezért utánajártam.…..
A Niantic heti bejelentése volt, hogy kooperációban a Warner Bros. Interactive Entertainmenttel életre hívja J.K. Rowling kamaszkorokat meghatározó regénysorozatát, a Harry Potter világát. A hírek egyelőre semmi konkrétumot nem árulnek el, azon kívül, hogy 2018-ban már ki is próbálhatjuk az…..
Tréner a nagyvilágban 40 lettem! 2017.11.05 22:00:15
Igazából nem rajtam múlott, hogy meglett a 40, mert őszintén, szerintem a játék magában nem tartana meg. A mögötte lévő közösség viszont igen. Sok embernek hálálkodhatnék, akikkel akár napi szinten találkozunk, és toljuk, és sok csoportot megemlíthetnék, akikhez ilyen vagy olyan módon, de közöm van,…..
Eevee és evolúciói hat generáción keresztül elkísérnek minket. Ebből a játékban egyelőre az első kettő generáció eeveei elérhetőek (és ez így marad a harmadik generációban is, mert ott nem lesz újabb eeveelúció). Elmesélem, hogyan szerezheted meg hát mind...
Ott voltam, és erről szerintem érdemes beszélni, mert olyan élményt adott, ami elég egyedi ahhoz, hogy legalább egyszer érdemes legyen kipróbálnod, ha már időt és energiát fektettél a játékba. Hadd mondjak néhány szót róla...