Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ŐnMagam

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szent István Egyetem 1. évfolyamos biológus (BSc) hallgatói tudományos ismeretterjesztő írás elkészítését kapták feladatul egyik múzeumi munkatársunktól. A legjobban sikerült munkákat blogunkon is közzétesszük. E sorozat következő részeként Munding Márton írását olvashatjuk egy Európában kevéssé…..
ŐnMagam 2020.04.04 13:43:35
@Sátán meg a Jocó: Szerbusz! Otthon mint valami d<sznövényt lehet tartani vagy valami különleges tartási módja van? Adnál esetleg hajtást?Amiket leírtál felcsigázta a fantáziámat. Én kava győkérel kisérleteztem az is feldob egydarabig de lecsenget nállam föleg mert iszóny ize van. Írtam itt pár receptet mikor toltam. Kicsit ketyos lettem tölle. Ezért keresek valami mást és a tapasztalataid elég pozitivak.

kava.blog.hu/2017/10/10/kava-kava
Egyszer hallottam, hogy valaki Kava kavából főzött teát, de semmit se hatott, mert mint később kiderült számára, az aktív hatóanyagok 60 fokon feladják. Ennek ugyan nem néztem utána, de már eleve langyosabb vízzel álltam a kérdéshez, mennyiségre pedig 10 grammokkal…..
ŐnMagam 2017.10.06 17:15:01
"kiderült számára, az aktív hatóanyagok 60 fokon feladják"
itt valami tévedés lesz nem adják fel, csak nem kell sokkáig főzni,olajon megpiritva 5-10 másodpercet majd pár csepp citromlével felhígitva és vizzel felereszte rőviden forralva is jó. Lehet belöle grillást is késziteni 2-3 deka olvasztott kristály cukorhoz keverni egy csapott teáskanál kava-kava gyökérport gyorsan kevergetve hőálló űveg edénybe, ha már krémes pár csepp ecet vagy citromlé mert a sav cxsapja ki benne a gyantát ami tartalmazza a kavalaktont/kavapiront és igy könnyen felszivodik még a gyomorban,kevés hideg vizzel megszilárditható és ehető is lesz.Elmarad az a nyamvadt lidokainos zsibi meg a hányinger, csak a relax meg a nyugi van meg töle.Szerintem a 10 gramm eszméletlen sok, már egy teás kanál is teljesen lehigaszt és tiszta marad a tudat.Naponta 60-120 mg kavapiront lehet biztonságosan fogyasztani, 3 hónapon át. Nem szabad szednie annak, aki súlyosan depressziós várandós, valamint szoptat,nemcsak a szorongást csökkenti, ellazítja az izmokat és könnyíti az elalvást is más néven részegítő bors vagy mámorbors évezredek óta ismert gyógyhatású növény. De ez nem kábszer ,nem véletlenül legállis és boltban kapható, fölösleges sokkat várni tőle olyan jó lesz a nap meg nem idegeskedik az ember szép csendben el filozgat el van mint a befött autót se igazán vezessen aki fogyaszt ilyet mert be van lassulva picit, nem szembetünö olyan mintha hajnalba álmosan kell eltotyongi a verdával valahova csak ez nem mulik nem ébredsz fel mint normális esetben, szerintem ez csak akkor érdemes fogyasztani ha kikapcsoldni pihenni vagy elmélkedni szeretetnél nem egy társasági cucc halkan csendben elvagy.
ŐnMagam 2017.10.22 20:01:11
Nem tévedek nagyot, amikor azt mondom, hogy az egyetemisták és északázók fő itala az energia ital (Red Bull, Monster, Hell, Bomba,..). Valaki issza, valaki utálja, és valakinek nagyon meg fájdul tőle a feje. És mi van, ha mi nem pörögni, hanem relaxálni szeretnénk? A gyógytea nem…..
ŐnMagam 2017.10.11 12:19:52
Tominak, barátságból jeles! Az apró betűs részt ide írom szóval a kava az indián showman a sámán ,játékszere volt ,nem valami hami-vágyűccsi nem kell elhinni róla a mende-mondákat  ez alapszer megnyugtat ,megszünteti a szorongásokat,az aggodalmáék és idegesék  azonnal átmennek az utca túloldalára…..