Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crom

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Megjelent egy cikk a hwsw.hu-n, amely a „kalózkodás” lehetséges okaival foglalkozik egy kanadai felmérésre hivatkozva:„A kutatók szerint egész egyszerűen egy globális árazási problémával nézünk szembe, a fejlett országok lakóinak pénztárcájához igazított…..
kapcsold le a villanyt. a hócipőm van tele ezzel az egésszel. pedig ha nagyképű lennék, nagyobb környezetvédőnek tartom magam, mint sokan, akik villanyoznak ma este. persze, figyelemfelhívás, miegymás. oké. de. de nagyon nem szeretem az álságos dolgokat. és ez nagyon nagyon…..
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
Crom 2009.12.16 14:01:58
@Bougheau Tschiga:

Megnéztem őket. És ezt is:

www.hirszerzo.hu/cikk.nyugdij_utan_nem_lenne_orokolheto_a_magan-nyugdijpenztari_megtakaritas.133038.html

Lényegében arról van szó, hogy az egyösszegű kifizetés nem biznisz a nyp-nek, ezért most azon dolgoznak, hogy ne kelljen egyben visszadni az összeget. Ha gazdasági szakember vagy tudhatod, hogy arra meg ki a játék, hogy minél tovább használhassák a pénzedet, illetve minél kevesebbet kelljen visszadniuk belőle neked. Ezért lobbiznak most ilyen keményen.

Erre te leírod, hogy mit mondott erre a fidesz? Kit érdekel mit mondott?
Ők is, ahogyan a legtöbb párt ebben az országban egymás ellen hergelik az embereket, hogy a valós problémákról eltereljék a figyelmet. A fidesz szerény véleményem szerint jobban tenné, ha nem nyilatkozna butaságokat, hanem csendben kivárná, hogy bedőljön a 100 napos ígérgetés és a kölcsönök kormánya. Aztán ha majd ők lesznek hatalmon, bizonyíthatnak, hogy mennyire merész fickók. Bár nekem ez alapján a nyilatkozat alapján és pár korábbi alapján úgy tűnik, ők is ott folytatják majd a cukorkaosztogatást, ahol az mszp-szdsz duó abbahagyta. De ne legyen igazam!
Crom 2009.12.17 14:09:32
@Bougheau Tschiga:

"egyfelől az járadék nagysága nagyon szorosan összefügg a megtakarítás nagyságával, így a kapcsolat a felhalmozási és járadékszolgáltatási időszak között egyértelmű, másfelől pedig ha valaki a várható élettartamánál tovább él, akkor is számíthat járadékra, pedig megtakarításait elvileg már felélte, ez csakis kockázatközösségre alapozott életjáradék útján érhető el (a kockázatközösség itt sokkal szűkebb, nem össztársadalmi szintű „kalap)."

Azt hiszem elértünk a leglényegesebb részhez, végre már nem politikai civakodás megy.

Mondd meg nekem mi a bánatért kell egy profit alapon működő, egyéni számlákat vezető cégnek (nyp) kockázatközösségi elvre átszerveződni?? A kockázatközöség elve (a la "nagy közös kalap") ugye pont ellentétes az öngondoskodás saját számla-elvűségével. A leglényegesebb különbség köztük, hogy az utóbbiban egy külön a te nevedre szóló számlán gyűlik a TE PÉNZED. Az államinál ilyenről nincs szó.
.
Most akkor miért is kell idekeverni az állami szektorban hamarosan működésképtelenné váló elosztó-kirovó rendszert? Ami nem működik azt majd mi magyarok továbbfejlesztjük, mert olyan bazi okosak vagyunk, vagy mi?

Fenét. Ennél egyszerű dolog ez. Valahol fent kiszámolták, hogy akkor tudják a profitot maximalizálni, ha a nyp-nek nem minden általa kezelt pénzt kell visszafizetni a tagoknak, mert azok idő előtt elhaláloznak. Hogy lehet ezt kivitelezni? Úgy, hogy az egyéni számlákról szépen lassan átkanyarodnak a nagy közös kalap felé, ami azért jó, mert úgy gondolják rengeteg pénzt megspórolhatnak vele. Csakhogy egy olyan társadalomban, ami ennyire öregszik, ennyi a munkanélküli, illetve ahol a járulékok/adók mértéke miatt a munkáltatók ha csak tehetik feketén foglalkoztatják az embereket, ez egy lázálom! Nem véletlen, hogy ez az elv nem működik jól az állami nyugdíjnál sem.

Most vizsgáljuk meg egy pillanatra mi történne, ha minden maradna a régiben. Sztem semmi extra. Ha mindenki csak annyi nyugdíjat kapna, amennyi gyűjtött magának, vagyis amit a nyp számlája fedez.
Na ez az amire a mai, kölcsönökből előreköltekező átlagmagyar nincs felkészülve, pontosabban nincs felkészítve. A kommunizmus csodás évtizedei alatt senki nem eshetett túl nagyot, mert a szociális védőháló nagyon erős volt. Ez az amit még ma is sokan számon kérnek az államon, pedig azóta nagyot fordult a világ. Észre kéne venni, hogy más szelek fújnak. Erre jön egy ilyen javaslat, ami egy régi, akadozó rendszert szeretne ismét előtérbe helyezni, immár tőkés szemlélettel. Nos hát, ehhez én nem tapsolok. De te tapsolj nyugodtan, ha akarsz.
Ha a paprikaspray már elég fojtogató, akkor kisebb-nagyobb tömegdemonstrációkon még mindig szokták az ő nevét skandálva hergelni a rendőröket. Az RTL Klub főzőműsorba hívta, a Hot pedig a halott rendőr családjának barátját is felhívta, hogy ne csak egy DJ legyen, aki almás…..
Crom 2009.10.02 15:49:04
Valaki írta feljebb, hogy álszent ország vagyunk. Ez durva általánosítás, de sokan vannak álszentek köztünk is.
Például aki azt írta, hogy Császár Előd miért nem vállalta fel, amit tett. Egyszerűen próbálta megúszni. Ennyi. A legtöbb ember ez tette volna, pláne ha tényleg sáros. Szerintem nincs az a hülye, aki kiállt volna, hogy igen...5 év letöltendőt szeretne kérni magára. Bárhogyan is köpköd most egy ilyen fórumban.

Ahhoz képest, hogy idestova 11 éve történt egész jól emlékszem az esetre. A fél ország ezzel foglalkozott akkoriban. Főleg miután kitudódott a fiaskó a vérvétel körül. Asszem kicsit több szerénység, illetve megbánás jót tett volna Császár Elődnek, mert az embereket megdöbbentették az én nem tehetek semmiről, nem érzem magam hibásnak, stb. típusú nyilatkozatai, azok után, hogy 100-al beleronyolt egy rendőrautóba és egy rendőr meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült. (Egyszerű földi halandónak ezért valszeg a fejét vették volna!)

S ha már szóba került a focista gázolásos esete! CSE-nek is ezt kellett volna tennie, már az elejétől másképp hozzáállni, és a végén legalább bocsánatot kérni a hozzátartozóktól. Nem került volna semmibe és asszem minden másképp alakult volna számára is.

De lehet, hogy akkor most nem tudna miről cikkezni a Blikk, nem lenne miről pletykálni a Reflektor tévében, illetve nem lenne ennyi post itt sem. ;-)
Úgy tűnik, bizonyos esetekben igaz, hogy az autó hasonlít a gazdájára. Ez Vorro levele alapján különösen igaznak látszik, mert a nagy sötét terepjáróban nagy sötét emberek ültek. A vezetési stílusukból adódóan ez már önmagában sem örvendetes tény, ennél is nagyobb…..
Ismét egy sietős kisáruszállító lelki világába pillanthattok bele Gábor segítségével. Biztos jó környezetben nevelkedett emberünk, mert kitartóan és nagyon ügyesen fejezte ki gondolatait nemzetközileg is érthető módon. Szerintetek mennyire volt jogos a felháborodása? A…..
Három órát álltunk az M7-esen. Rosszabb is lehetett volna - sütött a nap, szinte már piknikhangulat volt, a vadkerítésen belül voltak akkora bokrok, amiket ki lehetett nevezni vécének, egyszóval senki sem panaszkodott és idegeskedett. Időnként jött egy rendőrautó a leállósávban…..
Crom 2009.05.05 20:13:31
Sosem fogom megérteni, hogy normális látási és útviszonyok mellett miért kell az autópályán a belsőben 100-120-al cammogni! Sokszor látok ilyet és egyszerűen nem értem. A jobb oldali sávban szinte senki (aki van az is elég jó tempóban megy, hogy ne legyen gáz lehúzódni elé/mögé) de mégis: a belsőt bérli. Aztán mikor a mögötte jövő lelassít az ő tempójára, nagynehezen végre kegyeskedik lehúzódni.

Szerintem ettől és hasonlóktól torlódnak fel a belső sávban. A helyzetet az idézi elő, aki elöl szüttyög, a többiek csak regálnak rá. Mennének ezért rámennek az előttük haladóra, aki szintén rámegy az előtte haladóra és így tovább. Ez persze értelmetlen. Pont annyira, mint levillogni féltucat autóból álló konvoj leghátsó elemét. Ha a közlekedés tempója lassú, akkor nincs mese alkalmazkodni kell. Erről szól a közösségi közlekedés szerintem. Merthogy akárki akármit is mond az autó/motor/teherautó/tricikli/egyéb is közösségi közlekedés...csak egy másik formában.


A lényeg, hogy ha mindenki a saját választott tempójában autózna és közben
végiggondolná, hogy az az aszfaltcsík ott a segge alatt nem az ő egyéni kényére készült, hanem közösségi közlekedés céljára, akkor sokkal könnyebb lenne közlekedni!

Részvétem a motoros hozzátartozóinak! Rohadt dolog vétlenül belehalni más hibájába. Az iskolákban sajnos nem tanítanak kultúrát pedig legalább az autósiskolákban nagyon-nagy szükség lenne rá! A többi kultúrát már csak megoldja otthon a család.
Na ja. Vagy nem.

Az a fránya nyomdahiba már megint! A Praktikernek sikerült megdöntenie az egy időpontra eső legváltozatosabb árazás területi rekordját. Szóróanyagaik közös halmazában május 2-7 között ugyanis a képen látható kerti szivattyút két különböző és egy sosem volt áron is…..
Szivacs egy érdekes kérdést vetett fel a levelében; merjünk-e szólni annak, aki valami olyat tett, amit nem kellett volna és esetleg tudatában sincs ennek, vagy húzzuk be inkább fülünket-farkunkat és lapítva morogjunk magunkban. Történetet nem írok, nekem csak egy szimpla kérdésem…..
Crom 2008.05.29 16:51:55
Volt egyszer egy vicces sztorim. Egy esete szabályosan haladtam egy főúton Pesten amikor balról elém kanyarodott egy régi D Kadett. Megállni már nem tudtam, félrerántottam a kormányt. Akkoriban egy farmotoros keleti blokkbeli csodával jártam (mellesleg még szerettem is :-)) szal elől a pótkereken és a kerékanya-kulcson kívül nem sok minden volt. Az autó bal eleje eltűnt, a kormánymű és az alváz meg annyira derformálódott, hogy totálkár lett belőle. Én kisebb zúzódásokkal kiszálltam a kocsiból a jobb oldalon (mert csak ott lehetett).

A 18 év körüli srác egyből elismerte és hívta az apját. Apuka megérkezett és lecseszte a kisfiát. Mint kiderült a srác már a második autót töri össze a tárgyhónapban... Mondjuk az én kocsimhoz képest az övén csak karcolások voltak.

Nem volt érvényes köt.biz.csekkje ezért úgy döntöttem egy ilyen baleset után nem kockáztatok. Saját költségre nem akartam bevállalni a dolgot, de hónapokig tartó bírósági herce-hurcát sem akartam, ha a biztosító beint és perelhetem a tulajt a pénzemért. Szal rendőrt hívtam, aki rögvest ki is osztott a gyereknek 10 e Ft helyszínit. Erre apa és fia egyszerre kezdték szívni magukat, hogy ez most miért kellett meg ilyenek. Én meg erre: És elém kijönni miért kellett??

Valszeg szép kis verekedés alakult volna ki a rendőrök távozása után. Aztán végül a rendőrök észrevették a kialakult szitut és felajánlották, hogy eldobnak a kerültben bárhová. Figyelembe véve, hogy a sokk múltával ráébredtem, hogy a bal térdem megsérült ez jó ötletnek tűnt. A baleset után már nem hiányzott még egy testi sértés elkövetőjének, illetve áldozatának kiosztott szerep arra a peches napra. Pláne túlerővel szemben nem. ;-)

autózz! Tipikus tolakodóhelyek 2008.05.24 08:48:00
Szabi összegyűjtött néhány olyan helyet Budapesten, ahol csúcsforgalom idején rendszeresen megjelennek a bepofátlankodók, akik bár minden nap arra járnak és tudják nagyon jól, hogy mit csinálnak, mégis pár perc előnyért hajlamosak elfelejteni, hogy végigelőzni a sort, majd…..
Crom 2008.05.28 18:59:46
A Petőfi hídnál lévő alsó rakparti lejáró mellett sok évig jártam el: hát elég gyalázatos hely dugó szempontjából és nem is csak a tolakodók miatt!


Számomra mint a Lágymányos felől egyenesen (felső rakparton) továbbhaladó számára először is egy külön balra kanyarodó sáv hiányzott de az nagyon!! A belső sávban akkor se lehetett rendesen haladni, ha éppen nem akart belőle betolakodni senki a jobb oldali, alsó rakpartra menőbe, hanem csak balra akart kanyarodni. Balra kanyarodó autóból viszont max. 2-3-nak sikerült áttuszkolnia magát egy zöldnél (mer' ez egy telizöldes a balra kanyarodási lehetőség, tehát szembe meg jönnek a zöld alatt), így irdatlan kocsisor torlódott fel az átjutók mögött.

Volt olyan reggel, hogy 20-25 percig tartott az út a Lágymányosi hídtól eddig a kereszteződésig, ami kb. 1 km-nyire lehet egymástól.

Egy legalább 2 autót magába foglaló balra kanyarodó sáv ezt mind simán megoldotta volna! Még hely is lett volna rá, ha egy kicsit lecsippentenek a jobb oldalt az egyébként teljesen felesleges járdából, illetve bal oldalt kicsit kevesebb közteret adnak egy bizonyos szórakozóhelynek.

De a külső sáv se volt jobb, mert az abban autózókat meg az alsó rakpartra levezető lámpa fogta meg, illetve néha a Petőfi-hídról keresztben érkezőket is akik (tisztelet a kivételnek!) igen sokszor beragadtak a kereszteződésbe blokkolva ezzel a teljes, mindkét irányú forgalmat.

Na ennyit a siránkozásról. Bár lehet, hogy ez már egy teljes topic témája lehetne, illetőleg talán megoldási javaslat az illetékeseknek. :-)

Lassan járj, tovább érsz! Njoy két középkorú hölggyel került majdnem közelebbi kapcsolatba, akik a fent említett mondást valószínűleg gyakorta alkalmazzák mikor autóba ülnek, ami láthatólag korántsem olyan jó ötlet minden körülmények között. A felszabadult csacsogást…..