Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akush

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elon Musk, a Tesla, a SpaceX, a Paypal atyja szerint 10 jel is utal arra, hogy szimulált világban élünk. A részletek a hivatkozás mögött található cikkben vannak összeszedve, de a cáfolat előtt külön kiemelném az egyik gondolatot: Ha nem nyitjuk ki a szekrény ajtaját, akkor is benne vannak a…..
Akush 2017.10.05 10:23:55
A gondolat maga jó, a kérdés érdekes, az általad megfogalmazott érverés viszont -bármilyen szép és sokak által érthetetlen szavakat is használsz- gyengécskének, a címadás pedig számomra kissé arrogánsnak tűnik. Nem mintha nekem bármi jogom lenne ítélkezni, -így ismeretlenül pláne- vagy azt feltételezni, hogy nincs igazad a világ egyik legnagyobb agya ellen, de én is sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel és a válasz a legjobb esetben is: "talán". (Már, ha szeretnénk politikailag korrektek maradni)

A quantum fizikában egész "egyszerűen" meg van cáfolva a hatalmas mikro és makro univerzumok szimulálásának általad felvetett problémája.
Schrödinger macska elmélete még számomra is értethető, pedig nem vagyok fizikus. Minden szuperpozícióba lebeg, már miért kéne bármi másnak feltétlen létezni, az éppen aktuális, észlelt PILLANATON kívül? Így készülnek a hatalmas világot bejárható számítógépes játékok is. Amíg egy szobában vagy, nincs másik szoba, a szekrény egész addig csak egy két dimenzióban három dimenziós perspektívából megszemlélhető doboz, de ki lehet nyitni és akkor a géped olyan jeleket oszt a monitorodnak, hogy a pixelek a szekrényed belsejét szimbolizálják. Hozzáteszem ennél a pontnál, hogy el lehet képzelni, hogy ebben a játékban épp látod, hogy mi van a szekrényben és körülötte, mert nappal van. De nem kell felnézned az égre, mert a gép tudja, hogy amikor a virtuális óra 3-4 pm-et mutat, addig a gammát fel kell venni.

Szóval szerintem nem olyan hihetetlen nehéz elképzelni ezt az egészet.
Rengeteg több évvel ezelőtti videót lehet találni a neten, ahol már akkor azt bizonyítják (nekünk, egyszerű halandóknak), hogy milyen egyszerű megtéveszteni az agyat a VR cuccokkal. Egy fazon vérnyomását mérték és azt szimulálták, hogy egy verembe esik, az embernek rendesen megugrottak az értékei, pedig "tudta", hogy "igazából" nem esik verembe.
Én ha leülök játszani, VR szemüveg -nékül is bele tudom élni magam egy jó kalandba, át tudom érezni a szereplők érzéseit, meg tudom érteni a történetük. Pedig ez még csak 2017!

Ami szerintem az igazság, hogy sok mindenki sok mindent mond, így baromi arrogáns lenne AKÁRKI oldalára állni. Nem hihetsz csak azért Jézus Krisztusban, mert emberek milliárdjai azt mondták, hogy így van, a többi mind hülyehülye. De ugyan ez a helyzet a Buddhizmussal, Judaizmussal, Taoizmussal vagy bármivel, ami azt mondja, hogy márpedig ez így és így van. Mostanában a quantumfizikusok napról napra hangoztatják a kételyeik, és egyre kevésbé biztosak azokban a márványtömbe vésett törvényeikben, amiket a világukat egyben tartották.

Ami szerintem inkább még érdekesebb ezzel a témával kapcsolatban, hogy mindenki nagy kollektíváról beszél. A MI világunk szimulált, a MI életünk egy másik civilizáló technikájának szüleménye, de mi van akkor, ha nem is MI vagyunk csak ÉN! (Nem én, e komment írója személy szerint, hanem Te, olvasó!) Lehet, hogy csak egy másik világ fejlettebb jelenében egy játék-gépre vagyok (vagy!) kötve és a híres Élet Szimulátor 2-vel játszok (játszol), a Földi Élet kiegészítővel.
Vagy csak szimplán életünk utolsó percében vagyunk és a halálunk előtt lepergő filmet nézzük már csak, de az időt lassabbnak érzékeljük, ahogy az álmokban is hosszú-hosszú időtartamokat le lehet "álmodni", akár egy rövid szunyókálás alatt is. (Ez az elmélet azt hiszem Timothy Learytől származik, de nem vagyok biztos benne)