Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orbán Violetta

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha gombákról van szó, kétféle ember létezik: az egyik semmilyen formában nem hajlandó megenni, ha egy étel akár csak kis kockákra vágott gombát is tartalmaz, inkább nem lemond róla, míg a másik imádja nyersen, kevés olajjal meglocsolva, megpárolva, főzve, rántva, levesben vagy…..
A morzsasütiket pofonegyszerű elkészíteni. Nem szükséges hozzájuk más, mint a szezonálisan kedvenc gyümölcsünk, amire rámorzsoljuk a lisztből, cukorból és vajból gyúrt tésztát. Ezek az alapanyagok bármelyik háztartásban megtalálhatók, de most egy extrafinom verziót…..
A jó borokhoz általában sajtot és kenyeret tálalnak fel, akinek azonban ez már unalmas, megbolondíthatja az apró falatokat egy egyszerűen elkészíthető, de látványos különlegességgel. Nincs szükség hozzá másra, csak kecskesajtra, borra, szőlőre és zselatinra, valamint szuflé…..
Szőlőt az év bármelyik hónapjában lehet kapni, de ha igazán zamatos, hazai szemeket akarunk enni, ősszel kell belőle venni, amíg még lehet. Önmagában is ínycsiklandó csemege, de sütemények kedvelt alapanyaga is. Sok helyen lehet venni magnélküli fürtöket is, amik ideálisak a…..
A birs az ősz különleges gyümölcse, amelynek nem csak az íze egyedi, de számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre, a mai modern háztartások mégis méltánytalanul mellőzik. A vidéki udvarokban még fellelhetőek a birsalma és a birskörte fák, nagyanyáink birssajtot, lekvárt…..
Az ősz egyedi aromájú gyümölcsének, a birsnek az egyik legnépszerűbb felhasználási módja,ha birsalmasajtot főzünk belőle. Finom és egészséges csemege, amit a nagyanyáink minden évben elkészítettek. Nem nagy ördöngösség, hisz csak a birs húsa, cukor és citromlé szükséges…..
A sütőtök az egyik kedvenc őszi alapanyagunk. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, egészségmegőrző hatását is szeretjük, ráadásul könnyen emészthető. A férfiak többnyire nem igazán rajonganak érte, pedig az ő egészségükre is jótékony hatással van. Ahhoz,…..
Az ősz egyik legízletesebb gyümölcse a körte. Önmagában is imádom, sütemények készítésekor pedig sokkal izgalmasabb összetevőnek találom, mint az almát. Jól illik hozzá a csokoládé, a kakaó és az őszi csonthéjas termények, mint a dió, a mogyoró vagy a mandula. A…..
A galette francia neve senkit ne ijesszen el, ez az egyik legkönnyebben elkészíthető sütemény, amit valaha is sütöttem, mégis nagyon tetszetős. Csakis olyan összetevőkből áll, amelyeket a klasszikus magyar desszerteknél is használunk, és nincs szükségünk semmilyen formára, csak…..
Ha az ételek szavatossági idejét nézzük, kétféle ember létezik: az egyik a minőség megőrzését jelölő dátum lejárta után mindent a kukába dob, a másik lazán kezeli a lejárati dátumokat, és napokkal vagy hetekkel azok után szaglás, látvány vagy íz alapján dönti el,…..