Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halász

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adriaen Brouwer - Láb-operáció  További információk: itt ..
"A mai ember egyre markánsabban: Én. Ezért alapvető történéseinket egyedül kell átélnünk." - Popper Péter - Fontos megérteni, hogy életünk legfontosabb történéseit egyedül éljük meg, hiszen senki sem vállalhatja át a gondjainkat, fájdalmunkat, félelmeinket. Egyedül…..
Adriaen Brouwer - Érzés (kb. 1635) Adrien Brouwer (1605-1638) flamand festő volt, aki a parasztok ábrázolásával teremtett műfajt. A festészeten kívül aktív volt a színjátszásban és a költészetben is. Műveire jellemző a pontos, kidolgozott ábrázolásmód, festményeinek…..
A robotsebészet (angolul robotic surgery) a sebészet egy viszonylag új ága, ahol a sebészeti beavatkozásokat robotok segítségével végzik el. A legismertebb robotsebészeti rendszer az Intuitive Surgical által fejlesztett da Vinci sebészeti/operációs rendszer. A rendszer egy korai…..
Sir Charles Bell: Opisthotonus (1809)Charles Bell (1774–1842) skót sebész, anatómus és neurológus volt. A festmény címe a beteg pozíciójára utal. // Opisthotonus: A test hátrahajló helyzetben történő görcsös megmerevedése, a gerinc és a végtagok előre konvex módon…..
Bill McConkey: Mechanikus szív Paul Appleton: Bélbolyhok (egy egér vékonybelének képe) Anne Weston: Tüdődaganat egy sejtje Ivor Mason: Csont metszete ..
"Igazából sohasem akartam mást, csupán megadni az embereknek a nevetés jelentette megkönnyebbülést. A humor gyógyszer lehet, akár az aszpirin." -Kurt Vonnegut-Talán napjaink legegyszerűbb gyógymódja a nevetés, mégis hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni. Számos…..
Már régóta követem a TED videóit, de csak a napokban bukkantam rá Alan Russel előadására, melyben az emberi szervezet regenerációs lehetőségeit veszi górcső alá. "Alan Russel a regenerációs orvoslással foglalkozik - ez egy áttörést jelentő módja a betegségekről…..
Orvostudomány mindenkinek Hírek 2012.03.03 14:35:00
Elkészült az új design, illetve bevezetésre került még néhány újítás. Mától könnyebben megoszthatjátok barátaitokkal -iwiwen és facebookon- az általatok érdekesnek ítélt írásokat. Ha tetszik a blog, csatlakozzatok a facebook csoporthoz, ezt a jobb oldali menüben tehetitek…..
Mivel létezik érdeklődés a blog témái iránt, ezért hosszabb pihenő után, megújulva folytatjuk a bejegyzések publikálását. Tarts velünk! Minden véleményt, észrevételt örömmel fogadunk! Indulás: Március 3 (Leonardo da Vinci vázlata)..
Meghatározás: lithopedion ( litho = kő, paidion = kisgyerek ) általában extrauterin elhalt és elmeszesedett magzatot jelent. Az elhalt magzatok rendszerint a vetélés során távoznak az anya testéből, vagy felszívódnak. Ritkább esetekben, ha a felszívódáshoz már túl nagyok, az…..
Most a "Hírvivő" segítségével lehetőség nyílik rá hogy e-mailben kövesd a blog legfrissebb bejegyzéseit. A feliratkozottak számára minden írást a lehető legrövidebb időn belül e-mailben kézbesítünk. Feliratkozás itt. ..
Mától a blog RSS szolgáltatását a Feedburner biztosítja.A szolgáltatás segítségével hozzáférhetőek a legfrissebb hírek, aktualitások. A cím: http://feeds2.feedburner.com/orvostudomany Mi is az RSS? Az RSS (Really Simple Syndication) egy XML alapú dokumentum, amely webes tartalmak…..
Milyen lesz a jövő gyógyászata, hogyan alakul majd az orvostudomány jövője?! Ezekre a merész kérdésekre keresi a választ Friderikusz Sándor vendégei segítségével. Az orvostudomány fejlődésére jellemzőek a váratlan fordulatok és a gyorsaság. Ennek a folyamatnak az…..
Egy látványos, könnyed összefoglalása annak, miről is szóltak az elmúlt időszak írásai: Köszönet érte a wordle.net-nek ..
Orvostudomány mindenkinek Zárva 2009.04.08 20:35:00
Zárva Április 9 - Április 27 Addig is: Iratkozz fel a hírlevélre, hogy a elsőként értesülhess az új írásokról; vagy böngészd az archívumot...
Létezik-e a Bifidus ActiRegularis, ha igen akkor mit is takar valójában?! Marketing: A Bifidus Essensis, Bifidus ActiRegularis és a L. casei immunitas a Danone élelmiszergyártó cég által kifejlesztett és bejegyzett probiotikus baktériumtörzsek. Ezek a megnevezések elsősorban üzleti,…..
A feliratkozottak számára havonta hírlevél formájában elküldjük a legérdekesebb írások rövid kivonatát. Feliratkozás itt: ..
A kriotechnológia alkalmazása az onkológiai (daganat) sebészetben jelentős előrelépést jelenthet a daganatok elleni harcban. A kriotechnológia lényege a daganatos sejtek befagyasztása dinitrogén-monoxiddal, különleges krioaplikátorok segítségével. A kriotechnológia már széles…..
Sir Frank Dicksee The Crisis (A krízis) ..
Orvostudomány mindenkinek Testek 2009.04.02 17:36:00
A BODIES kiállítás preparátumai aprólékos műgonddal részekre bontott, valódi emberi testek, testrészek és szervek, melyeket egy újszerű eljárással tartósítottak és a gazdáikat megillető tisztelettel mutatnak be abból a célból, hogy a látogatóknak lehetőségük legyen…..
Az ideális tartomány feletti TTI (testtömegindex) jelentősen emeli a mortalitási mutatókat, mutat rá egy 57 vizsgálat eredményét átfogó analízisben a híres The Lancet folyóirat. Mi is az a testtömegindex (TTI vagy BMI)? A BMI (Body Mass Index) rövidítés egy, a testtömeg és a…..
Aki szeretne bepillantást nyerni a "valós" orvosi életbe, az most megteheti a következő videó segítségével. Dr. Zacher Gábor osztályvezető főorvos a Péterfy Sándor utcai (Budapest) toxikológián. A klasszikus mérgezéseken kívül ide tartoznak a sürgősségi orvoslás…..
A lárvaterápia napjaink egyik ígéretesnek tűnő sebkezelési eljárása. Alapjául egy ősi természetgyógyászati terápiás módszer szolgál, melynek lényege: bizonyos lárvák  (a zöldlégy lárvái) a sebben csak az elhalt (nekrotizált) szövetekkel és az itt található patogén…..