Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sütyi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
sütyi 2006.12.21 16:21:07
kedves max headroom
igenis, Isten szeret téged, merthogy mindenkit szeret, azt is, aki ôt nem szereti. és nem "juttat" senkit "pokolra".
na ezt rakd kritikai alapon logikai rendszerbe! hehe.
(a vallásos válasz erre: a vallás a tudatos válasz Isten mindenki felé irányuló szeretetére. a "pokol" fogalmát értsd, ahogy akarod, van rá szakirodalom meg filmek meg minden)

és skót

"
Sütyi, ez a vallásos hozzászólók paródiája volt? Mert annak tökéletes.

Tehát a keresztény hit melletti "érvek" a következők:

1) Sokan hisznek benne
2) Több ezer éve hisznek benne
3) Megírta a Biblia
4) Megmondta a plébános

Ha ez nem téríti meg TWÁ-t, akkor semmi...
"

nem parodizálok, egyszerû érvek, de igenis érvek:
1. igenis érv az, hogy, sokan hisznek benne. például hidd el, hogy képzett, mûvelt emberek is akik ezt okosan meg is tudják neked indokolni (én nem próbálkozom többet, ha sértegetsz :))
2. több ezer éve! gondolhatod, hogy ennyi idô alatt volt elég okos agnosztikus "blogíró", aki felháborodott a vallás "bárgyúságán", az mégis kiállta az idô próbáját. ez fontos érv, sok gondolati rendszerrôl nem elmondható!
3. a Biblia, aminek tanításáért az apostolok az életüket áldozták, a világ legtöbbet olvasott könyve, ez tény. keletkezése, története és tanítása nagyobb hitelességû adatokon nyugszik, mint az odüsszeia vagy az iliász vagy bármilyen régi történet, amiket mégis elhiszünk. Jézus történelmi személyiség, tanítása egyedülálló. ne bántsd a Bibliát, akkor sem, ha problémád van az egyházzal, amit megértenék.
4. erre mit mondjak? ha jó a plébános, igenis megkérdezheted tôle, hogy mi a fenének higgy ebben és nem másban. ez olyan hülyén hangzik? mit tegyek, már a Biblia is "botrány"-nak nevezi Jézus tanítását, ami részben egyszerûsége miatt volt botrány akkoriban.

Na bordó kalácsot nektek, mit oder ohne kisjézus. Aztán írjatok még!
sütyi