Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kínai Kálmán és Trágár Tóni

473 bejegyzést írt és 960 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor olvasom, hogy ki és mit ír erről a négy évről, egy szempont rendre hiányzik. Egyre távolodunk ugyan a kezdetektől, de érdemes felidézni, hogy az egész kétharmad, a túlnyert 2010-es választás, az erő nagyságát tekintve történelmi kivételként létrejött hatalom minden…..
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2014.04.06 10:17:49
A tegnapi, Alkotmány utcai, alkotmányellenes alkotmánymódosítás-ellenes tüntetés után a résztvevők egy része teljesen spontán módon, szervezetlenül, mintegy egymás gondolataiban olvasva hirtelen transzparenseket, dobokat és bömbiket kapott elő, és spontán, szervezetlen,…..
  Ma kora délután kocsival próbáltunk hazajutni a józsefvárosi piacról, de a Deák térnél elakadtunk, mert keresztbe a József Attila utcán rég nem látott tömeg vonult magyar zászlókkal, transzparensekkel, egyebekkel. Pár ezren biztos voltak, vagy fél órát rostokoltunk a…..
Volt egy álmunk. Mindig szerettünk volna bajnaista néniket, orbánista bácsikat, hahás hivatásos lázadókat – akik már 19 évesen megdöbbentően hasonlítanak Pető Ivánra –, jobbikos egyetemistákat, riadt arcú Fidesz-alkalmazottakat, a DK értelmiségi hátországának tagjait,…..
Mint beszámoltunk róla, a demokratikus erők tegnap a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt gyülekeztek, hogy nemet mondjanak, felszólítsanak és kifejezzenek. Videónk az eseményről és a színtiszta antiszemitizmusról egy kattintás után. ..
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2013.01.14 21:14:44
@Geo_: Sőt, a legnagyobb hazugságunkat észre sem vetted. Az igazság az, hogy bár ezt sugalltuk, de valójában Picard kapitány a USS Enterprise-D-ről nem volt jelen Vadai Ágnes beszéde alatt. A megtévesztésért elnézést kérünk.
  Ma a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartotta több mint két évtizedes gigaturnéjának legújabb előadását a Belvárosi Antirasszista Nagycirkusz. Az ürügy ezúttal egy félművelt, - nótás és talán -részeg sajtómunkás szokásos heti akciója volt, amelynek során ismét egy…..
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Költő Kálmán és Trubadúr Tóni válasza. * CSAK A NYUGDÍJ (Sas József TárSASjáték című…..
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.12.31 12:54:26
A mai vendégposztban a Bölcs Boldi Bácsi ad az ellenzéknek néhány tanácsot:*Kedves Orbán-váltók!Látom, szeretnétek elszámoltatni a Jó Pásztort. Nagyon helyes: megbízatásának lejártával mindenkinek el kell számolnia, különösen annak, akiről ordít, hogy nem akar. Az…..
A minap némi fennforgás támadt a Kossuth Lajos utcai Csingiling Óvodában. Történt, hogy a Nyuszi csoportban Petike, akit amúgy is a rossz kisfiúk között tartanak számon, ebéd közben egyszer csak felállt, előkapta a fütyijét, felhelyezte az asztalra, és azt is megmondta társainak…..
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.10.24 19:31:34
@Holger Hartland: Minden tiszteletünk Szabó Rebekáé. Egyáltalán nem véletlen, hogy ebbe a csapatba ő kvótanőként került be.
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.10.24 21:06:41
@Nyuggervadász: @tevevanegypupu: Nem kell félteni a Közgépet, ha jobban megnézitek a posztot, a 2014-es Bajnai-kormányban benne van Németh Lászlóné is. Ő képviseli a folytonosságot és a lövészárkokon való felülemelkedést.
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.10.25 20:22:56
@vizipipa: Na végre valaki! Jössz szobára?
Mandiner blog Gyütt 2014 2012.10.23 21:06:42
  Ma megnéztük, mit tud ez az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, illetve manapság már csak Milla nevű szervezet úgy, hogy már miniszterelnök-jelöltje is van. Sok újdonságot nem tapasztaltunk, s amit láttunk, arról sem merünk írni, úgyhogy álljon itt egyelőre néhány…..
  Ma kezdődnek az Uránia moziban a kínai filmnapok, amelyek igazából egy napig tartanak. Kínai-buziknak, filmbuziknak és kínaifilmbuziknak kötelező program, de mindenki, aki szívesebben tölti egy napját egy légkondicionált vetítőteremben, mint a Kalapács Józsi-féle…..
  A baloldal keresését a Városliget eldugottabb sarkaiban folytattuk. A Közlekedési Múzeum mellett Miss Sünt és Gyurcsány Ferencet láttuk, máshol meg szakszervezeteket és marxistákat találtunk. Majdnem vettünk egy Kádár Jánosos bögrét, de aztán mégsem.  …..
  Az európai értelemben vett modern baloldal felkutatását tegnap a városligeti Nagyréten kezdtük, ahol az MSZP majálisozott.  Itt sok csúnya dolgot hallottunk a Fideszről és Orbán Viktorról, illetve sok szépet az európai értelemben vett modern baloldalról. És még Steiner…..
  Gyurcsány Ferenc történelmi beszédet mondott a városligeti majálison, melyben kifejtette: szakdolgozatát ürgebőrbe öltözött jobboldaliak lopták el, hogy őt megöljék. A közönség a volt miniszterelnököt igen lelkesen, a HírTV munkatársait viszont meglehetősen mély…..
  Miközben tanult kollegáink azt a kérdést boncolgatják, hogy mi a jobb, mi úgy döntöttünk, kinézünk inkább a Városligetbe majálisozni, hogy megnézzük, mi a bal. A választ, azt hisszük, meg is találtuk. Íme:                 …..
  Tisztelt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr! Tisztelt Dr. Hatala József Országos Rendőrfőkapitány Úr!   Engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki, amiért az Önök irányítása alatt egyre jobban bízhatunk Magyarország rendvédelmi szerveiben, különösen a…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
 Mint korábban írtuk, az idei kormánypárti március 15-e sztárjai a lengyel vendégtüntetők (a balliba narratívában: bértüntetők) voltak. Meg is érdemlik az elismerést, úgy skandáltak, kiabáltak és énekeltek, ahogy az ellustult magyar demonstrátorok már régen nem szoktak.…..
  Manapság már nem is igazi demonstráció az, amelyiket nem igyekeznek megzavarni önkéntes vagy küldött provokátorok. A Millán ugye a betyárok keménykedtek, erről sajnos lemaradtunk, pedig egy jó kis mocskosbuzizsidózáshoz nagy kedvünk lett volna. A kormánypárti menetet két…..
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
  Szombaton került megrendezésre a Magyar Szolidaritás Mozgalom Együtt egy új köztársaságért! – Tüntetés a szociális és szabadságjogokért című rendezvénye, méghozzá az ország legnagyobb és legreprezentatívabb Baumax-parkolójában, a budapesti Kossuth…..
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.03.11 13:18:24
@Viktus: Ok, igyekszünk.
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.03.11 14:24:45
@iii: Nem akartunk kellemetlen helyzetbe hozni titeket. De ha neked ez kell, hát itt megtekintheted az általad követelt képeinket

"Generációkon átívelő összefogás I.: nyugdíjas munkásőrök állna sorban Érsek-Obádovics Nándornál, hogy ingyenebédről szavazhassanak",
illetve

"Generációkon átívelő összefogás II.: nyugdíjas munkásőrök állnak sorban egy LMP-s emónál, hogy ingyenebédről szavazhassanak" címmel:

www.tumblr.com/blog/kinaitragar
Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2012.03.11 18:52:44
@Atisz: "Kit érdekel a tegnapi újság, kit érdekel a tegnapi nő?"
  Kossuth téren jártunk, lepusztulást láttunk.   ..
  A Gellérthegy, más néven Gellért-hegy, a Wikipédia szerint Budapest ékköve, 1987 óta a világörökség része. Budapestiek, vidékiek és külföldi turisták kedvelt célpontja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Nagyobbik fele a XI., kisebb (északi) csücske az I. kerülethez…..
  A cikk első része itt olvasható. – Az, hogy mi egymás haját vágjuk, Józsi meg etet minket, eddig tartható volt. A mostani világgazdasági válsággal azonban ez a rend összeomlott. Nézzük csak meg: azok a gazdaságok sínylették meg a legkevésbé az eseményeket, amelyek…..