Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grypis

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
grypis 2010.02.05 17:56:59
Szerintem most nem jól látod a problémát. A politikusok ígérgetései nem fájnak senkinek, ha nem teljesülnek sem érdekel senkit az országban. Az emberek határhaszonban és határköltségben gondolkodnak és csak a jelenből néznek előre. Nem érdekes a múlt. A múlthoz képest "majdnem mindenki" jobban él. Ami száz éve luxus volt, az ma adott, mégsem érzed ezt a bőrödön előrejutásnak. Mert ez már adott mindenkinek. Az sem fog érdekelni senkit fél év múlva, hogy OV mit ígért, csak az, hogy épp ma mi van, ez adott, és ebből indulunk ki és annyi érdekel, hogy holnap hogy lesz ebből több/jobb.
Most tényleg kinek fáj még ma, hogy 2002-ben, vagy 2006-ban ki mit ígért és aztán mi lett belőle. Nem is emlékszik rá senki, aki nem ebből él. Arra sem ami reális volt és megvalósult. Akkor meg? Ezeknek a beszédeknek pontosan az az értelme, amire OV használja őket. Ezért lesz ő a miniszterelnök és nem te. :)
Amúgy miután OV az áhított őszinte évértékelő öszödi beszédét elmondaná, tömeg és kamerák előtt, tényleg nem csak arra reagálnál, hogy ez milyen szép volt, hanem az ezután 24 órában erre a beszédre építő ugyan olyan populista MSZP-s politikusi és médiabirodalmi reakciókkal is felvennéd a harcot? Semmi értelme annak, amit vársz, csak kárt okozna magának vele OV és semmi haszna sem lenne senkinek, az országnak sem, viszont a többi pártnak annál több. Ja és Bokros Lajos tábora, bruhaha.
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
grypis 2009.09.17 10:34:48
Kedves, megint jó érzékkel diagnosztizáltad félre a lényeget. Szabad érték (!) választás. Bruhaha. Az majd tavasszal lesz:)

Olcsó identitást ad? Igen. Milyet akarsz? Magyarországon ma a legnagyobb problémák a morális és mentális egészség színvonalának a béka seggéhez konvergálásából adódnak. Előbbi jórészt a szocializmus tudatos nevelő tevékenységének eredménye. Ha „befogod”, kapsz életet, ha elfogadtad ne pofázz, vagy add vissza (Ezért nem értem, hogy vörös háttér előtt énekelni az internacionálét Magyarországon miért nem sérthet érzékenységet, de ez más történet). Az utóbbi, a rendszerváltás utáni évtizedek balfék/gátlástalan kormányainak nagy eredménye. A kettő eredője az önbecsülés nélküli, gerinctelen, elmebeteg törpeség.
Erre az a gyógyszer, ami ellen küzdesz, pedig neked senki nem akarja beadni Árpád. Az, hogy segítünk a Béláknak egyszerű rendet tenni a fejébe. Mert a „vidéki” Bélák (8 millió) nem olyan intelligens, művelt emberek, mint te. A Maónika show-n és egyéb hasonló vámpírkodáson múlatják az idejük szabad részét, míg a kötött program a tudatmódosítás, dolgozgatás/segélycsomag bontás, tudatmódosítás napirend szerint zajlik. Tudom, ez most nagyon elitistán és lekezelően hangzott, de legyen annyi mentségem, hogy nem gondolom, hogy egy ember értékét kimerítenék az intelligencia és műveltség dimenziók.
Pontosan az a primitív normarendszer hiányzik, ami élhetővé teszi azt a sok szar országot, amelyik eltart minket jelenleg. Olyanokra gondolok, ahol nem kell 8 lépcsőben ellenőrizni, hogy ki hazudott, csalt, lopott, magyarul 8 helyre osztani, ha „élni akarsz”, és ahol ha kiderül rólad ilyesmi, elsüllyedsz, végleg. És nehogy azt hidd, hogy ott valami fényességes szabad értékválasztás van a háttérben, laktam az USA-ban és Angliában is. Az emberek nagy része örökségként kapja az az egyszerű értékrendjét, amit meg lehet haladni, bár nem egyszerű, mert paradigmaváltást igényel. Amit te mantrázol az egy totális tévedés. Miszerint le kell bontani minden örökölt, dogmatikus, penészszagú sémát. Azt, majd ha nem lesz, akkor magától kivirágzik ez a tulipános bolygó. Vagy ha nem, legalább kénytelen lesz mindenki kitalálni a maga identitását, meg értékeit, és ha nem sikerül az sem akkora baj, mert a saját ósdi kirekesztősével nem zavarja azokat, akiknek sikerült. Békés bocikén legelget a fogyasztói társadalom dús legelőin. Mennyivel veszélyesebb, ha valaki hisz valamiben, még a végén terrorista lesz. Ez a te szabadságod és kényszered és a szép eredménye a sok gyökértelen bádogember. Szeretném, ha észrevennéd abból, ahogyan elszaródik Európa, hogy nem jól gondolkodsz. Az emberek nagy többségének, ha nem örökli, soha nem lesz értékrendje, és szartalicskák lesznek, akiket az okos és gátlástalan manipulátorok tologatnak. Bocs, de szerintem ennél az is jobb, ha valaki piros-fehér-zöld zászlóval a homlokán, kínai műanyag Fidesz karkötővel bojkottálja a külföldi termékeket, majd délután görögdinnyéket rothaszt a Mezőgazdasági minisztérium előtt. Tudom, nagyon alacsony, de azért magasabb szint, mint celebnek lenni, és sok-sok reinkarnáció után, ki tudja, még szabad értékválasztásig is elkallódhat.
Az az illúzió, hogy ma Magyarországon mindenki igen egészséges érett személyiségként, fantasztikus individuummá változna, ha a szemét jobboldali leegyszerűsítő iskola nem zárná rá ennek a lehetőségét, teljesen röhej. Aki megoldotta ezt a feladatot, az nem hiszem, hogy komolyan kellene, hogy rettegjen, hogy a nagy csőcselék kormánysegédlettel fogja körbebetonozni. Magyarországon már volt egyszer Fidesz kormány. Nem mondom, hogy nem csinált borzasztó dolgokat (legyen ennek a szimbóluma a Nemzeti Színház), de közel sem volt élhetetlen. Csak annyit kellett tolerálni a tolerancia tanároknak, hogy nemzetieskedő giccsek is kaptak kormánytámogatást, nem csak a nyílván sokkal értékesebb liberálisnak mondott szabad értékek, és úgy emlékszem a sok magas individuum is eljárhatott a maga „vallása” szerinti „templomba” imádni ezeket az értékeit. Ugyan milyen igazságtalanságoktól rettegsz amit a jelenleg regnálók nem tesznek meg minden nap? Akkor meg?
grypis 2009.09.17 16:15:01
Pontosan az a primitív normarendszer hiányzik, ami élhetővé teszi azt a sok szar országot, amelyik eltart minket jelenleg. Olyanokra gondolok, ahol nem kell 8 lépcsőben ellenőrizni, hogy ki hazudott, csalt, lopott, magyarul 8 helyre osztani, ha „élni akarsz”, és ahol ha kiderül rólad ilyesmi, elsüllyedsz, végleg. És nehogy azt hidd, hogy ott valami fényességes szabad értékválasztás van a háttérben, laktam az USA-ban és Angliában is. Az emberek nagy része örökségként kapja az értékrendjét, amit meg lehet haladni, bár nagyon nehéz, mert paradigmaváltást igényel. Amit te mantrázol az egy totális tévedés. Miszerint le kell bontani minden örökölt, dogmatikus, penészszagú sémát. Azt, majd ha nem lesz, akkor magától kivirágzik ez a tulipános bolygó. Vagy ha nem, legalább kénytelen lesz mindenki kitalálni a maga identitását, meg értékeit, és ha nem sikerül az sem akkora baj, mert a saját ósdi kirekesztősével nem zavarja azokat, akiknek sikerült. Békés bocikén legelget a fogyasztói társadalom dús legelőin. Mennyivel veszélyesebb, ha valaki hisz valamiben, még a végén terrorista lesz. Ez a te szabadságod és kényszered és a szép eredménye a sok gyökértelen bádogember. Szeretném, ha észrevennéd abból, ahogyan elszaródik Európa, hogy nem jól gondolod. Az emberek nagy többségének, ha nem örökli, soha nem lesz értékrendje, és szartalicskák lesznek, akiket az okos és gátlástalan manipulátorok tologatnak.Az az illúzió, hogy ma Magyarországon mindenki igen egészséges érett személyiségként, fantasztikus individuummá változna, ha a szemét jobboldali leegyszerűsítő iskola nem zárná rá ennek a lehetőségét, a nemzetiszínű manipulációval, teljesen röhej. Aki megoldotta ezt a feladatot, az nem hiszem, hogy komolyan kellene, hogy rettegjen, hogy a nagy csőcselék kormánysegédlettel fogja körbebetonozni. Magyarországon már volt egyszer Fidesz kormány. Nem mondom, hogy nem csinált borzasztó dolgokat, de közel sem volt élhetetlen. Csak annyit kellett tolerálni a tolerancia tanároknak, hogy nemzetieskedő giccsek is kaptak kormánytámogatást, nem csak a nyílván sokkal értékesebb liberálisnak mondott szabad értékek.
Bárcsak gyakrabban lennének választások! Akkor több lenne az SZDSZ-kampány, és még sokkal több lenne a vidámság. A kampány ugye a demokratikus politizálás esszenciája, ahol nincs maszatolás, el kell adni a terméket a választóknak. Erzsébetvárosi ingatlanok eladásából pénzt…..
Kettős Mérce Utópia 2009.01.30 18:12:00
2023, Magyarország. Budapestről ismét ágyúval lövik a keletről érkező cigány hordát, akik kaszákkal, kapákkal próbálják áttörni a falat, ami mögött élünk. Zalaegerszeg és Sopron is tartja magát, Győr erősödik, növekszik. Vannak területek, amiket visszafoglaltak. Miskolc…..
grypis 2009.01.31 13:45:03
Szerintem az a baj, hogy a kultúra különbségei, a kulturálatlanság különbségeiben is testet öltenek. A szotyolázás a buszon, a mobil bömböltetése mellett; a hangoskodás a moziban; hangoskodás bárhol; ha többen vagyunk, akkor úgy megyünk a járdán, hogy mások, csak lapjukkal férjenek el; beszólogatás az egyedül sétáló nőknek, a kertek fosztogatása; idős és gyerek = védtelen emberek agresszív kirablása. A kissebségi érzés által felpumpált öntudat, izom, indulat szociopátiás rettenete a többségi társadalom gyáva asszisztálása, és a bátorító liberális világnézeti dogmák mellett.

Vannak persze agyament, de politikailag korrekt megoldások, pl. Giuliani és New-York rendbetétele. Amikor a második alkalommal egy lopásért tíz év fegyház jár, egy rablásért meg 30 év és ténylegesen letöltendő. Amikor a harmadik visszaesés már 170 évre emel ki a társadalomból, akkor nem kell külön kitalálni afroamerikai bűnözést megfékező programot, nem kell nevén nevezni és nem kell építő megoldásokon agyalni. Pár év alatt a fekete „kisebbség” akkora része volt rács mögött végleg, hogy megfékezte a bűnözést, mármint messze elsősorban a feketékét. Ebben nincs semmi megkülönböztetés, de tényleg ezt a világot akarja Gusztos Péter?

Persze a fehérgalléros bűnözés meg ritka náluk. De ezzel nem lehet takarózni, hogy akkor ez 1:1, mert mi kirabolunk az utcán, de ti meg elsikkasztjátok a vállalat/ország pénzét.
Az, hogy egy igazgató/politikus lop, az rossz, de ha a gyerekem földig verik a mobiljáért az jóvátehetetlen.
Az igazgató pénzt lop, áttételesen tőlem is, a bizalmam rombolja a közben, de nem félek, és nem féltem a családom emiatt. Az agresszív bűnöző és a kertet fosztogató szerencsétlen, közvetlen életminőséget is rabol. Biztonságérzetet, közösségi életet, értelmét a munkának. Ha nem lehet egyedül elengedni a gyereket a faluba biciklizni, ha nem lehet beülni a kocsmába, ha nem lehet elutazni hosszabb időre, ha nincs értelme krumplit kapálni, akkor lassan nincs értelme élni, és ez az ami tragikus a cigányok által "kezelt" településeken. Kipusztulnak belőle a nem romák.

Hajléktalanokon humorizálni a legkifizetődőbb téma, általában részegek, hülyeségeket beszélnek, és még a leglúzerebb, legszerencsétlenebb tornagatyós, kínai papucsos idióta is úgy érezheti, hogy több náluk. De ennyivel tudjuk is le a moralizást, ki nem nézett ugye ilyet a…..
grypis 2008.06.12 12:09:21
Csatornából a csatornába és vissza… szép!
Azt hittem a Mónika meg a Balázs show-nál nincs lejjebb. Tévedtem.
Már ott is totál kiszolgáltatott emberekből csinálnak vásári mulattságot, a fantasztikus morális érzékkel megáldott műsorvezetők. Sokszor egyébként az ezekben a műsorokban szereplők is hajléktalanok meg volt nevelőotthonosok. (ismerek is párat) Mert hát kik lennének azok, akik 15 ezerért szarrá égeti magukat, meg a hozzátartozóikat? És akkor Balázsmónika könyékig oktatja őket emberségre…
Vajon tényleg nem érzik ezek médiafelfújtak, hogy egy hajléktalan, aki mentálisan és pszichésen legyengült „immunrendszerű”, milyen elképesztő mértékben kiszolgáltatott ember? -hogy, milyen könnyen tesz tönkre egy valóság-show olyanokat is, akik „átlagosak”, nem hogy olyanokat, akik tele vannak sebekkel? Vagy tényleg elhiszi valaki, hogy a hajléktalanság szociális probléma? Ha adok neki munkahelyet és fizetést, meg lakást, akkor ezzel segítettem? Dehogy is, sőt… -és ez az, amit Hajdegeczypéter is tud. Tudja, hogy show lesz itt a javából! Érdekes lesz nézni, amikor a munkahelyen nem bírja a rendszert a csöves, meg nem tud együtt élni senkivel, meg egyedül sem tud, meg nem tudja az indulatait szépen lekerekíteni, mint Anitanéni, meg hát ott az a fránya pia, ami jól elkúr majd mindent. Mert lesz extra lehetőség, extra nyomással együtt, és ez ráengedve a „sima” életébe is már 100szor belebukott emberre.
Azt sem értem, Csernus tényleg hiszi, hogy tisztességesen lehet segíteni így egy emberen…
Ráadásul a hajléktalanoknál magányosabb csoport nem nagyon van, tehát arra sem kell számítani, hogy valami hozzátartozó kimenti a médiagecik karmai közül szerencsétleneket. Szóval, adott egy olyan kiszolgáltatott ember, mint amilyenek mi utoljára 5 éves korunkban voltunk, akire senki nem vigyáz, és vele szemben egy profi manipulátor, aki elétolja a szerződést. El tudom képzelni a szerződésben foglalt 2300 pontot, ami védi a produkciót, nehogy valahogy elrontsa a szemét „csövi”.
Egyetlen részt néznék meg, a hetediket, amikor az összes hajléktalan úgy dönt, hogy szarik a szerződésre és visszamegy az utcára, mert rájön, hogy ott mégis tovább marad ember. Aztán a Tv vonhatja a büntetést az összekoldult húszasokból. Minden hatodik húszas legyen Hajdú Péteré!