Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rpa

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
w Jézus él... 2006.12.20 23:43:00
...és a baptistáknál van a friss telefonszáma. Továbbá az ügyintézés 48 órát vesz igénybe. Hétfőn adtam le a cipősdobozt - ezúton üzenem, hogy azt a koszvadt kutyát nem kéne szabadon engedni az udvaron -, ma pedig egyszer csak, minden érthető ok nélkül meggyógyult a…..
w Foglalkozásuk: magyar 2006.12.04 03:40:00
Ez a cikk úgy született, hogy valami pontatlanság miatt a Jobbik helyreigazítást kért, majd azt találták ki ravaszul, hogy ha helyette írunk a lapjukról valamit, azzal is beérik. Az se baj, ha szubjektív, azt mondták. Házhoz jöttek a lófaszért. A Jobbik lapja újabb példa arra,…..
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
Rpa 2006.11.30 17:07:36
Akik problémáznak a cikken, azok tipikusan két oldalról támadják (már ha az idióta/infantilis/primitív posztokat nem számítjuk):

1) Mert vallásellenes, ne akarjuk már eltörölni az egyházakat.
2) Miért gáz, ha állami pénzből tartjuk el az egyházakat, ha a pártokat, TV-t, stb.-t is.

Egyik ellenérv sem arról szól, amire a cikk rá akart mutatni. Ennek ugyanis egy a lényege: nyugodtan lehet vallást gyakorolni, de ne kényszerítsék már a nem vallásosokat is a finanszírozására. Ha valakinek hasznos és el akarja tartani, hát tegye.

Ez nem vallásellenesség, senki sem ellenzi a vallást. Én mondjuk nagy marhaságnak tartom, de tőlem nyugodtan gyakorolhatja bárki. De valóban felháborít a gondolat, hogy arra kényszerítenek, hogy én is finanszírozzam ezt a szerintem agyament ájtatosságot. Nem túl nehéz megérteni, nem?

Direktebben megfogalmazva pl. Csaba hozzászólására reagálva:
Kedves Csaba! Meglepődtem felháborodásodon, hiszen most te vagy kedvezményezett helyzetben. El tudnád magyarázni, miért kívánod tőlem, hogy támogassam az egyházadat? Te miért nem támogatod a billiárdklubomat? Nagyon jó lenne ám ingyen játszani! Ha úgy nézzük, közcél, sok embernek ad örömet.

Ami a leginkább érdekes, az az, hogy a kedvezményezett helyzetéből vannak az emberek felháborodva. Mintha én lennék felháborodva, hogy miután szokássá vált (kötelezően) támogatni a billiárdklubomat, valaki képes, és arra gondol, hogy "miért is?".

A másik "ellenérv", hogy más nem közcélú tevékenységeket is finanszíroz az állam. Ez tény, tényleg nem kellene, de a témához semmi köze. Azt sem kellene. Egy hülyeséget az ugye nem tesz elfogadhatóvá, hogy más, akár nagyobb hülyeség is létezik.