Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levente.szekely

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tükörterem Egyesület korábbi kutatásának fontos és könnyen belátható tanulsága, hogy a civil szervezetek finanszírozási helyzete kulcstényező a szervezet fennmaradásának, további fejlődésének tekintetében. Azt már talán egy fokkal bonyolultabb látni, hogy Magyarországon a…..
A Tükörterem Egyesület 2010 tavaszán lezajlott kérdőíves kutatásából kiderül, hogy a megkérdezett 300 klasszikus civil szervezet 62 százalékának nincs pénzügyi problémája. Mindez azt jelentené, hogy a makrostatisztikák által is érzékelt bevételcsökkenés és a gazdasági…..
Annak ellenére, hogy a nonprofit szektor évek óta növekvő bevétellel gazdálkodik és a szektor meghatározó részét alkotják a civil szervezetek, mégsem fenékig tejfel a civilek élete. A KSH 2017-es adatai alapján elmondhatjuk, hogy Magyarországon körülbelül 62 ezer nonprofit…..
Közhelyszerű megállapítás, hogy a XXI. század számos kihívást támaszt mind az egyén mind a közösségek elé. Nincs ez másként a civil szerveződésekkel sem, amelyek jelentősen megváltozott környezethez szükséges alkalmazkodniuk, ahol nem kevesebb, hanem sokkal több feladat vár rájuk.   Még több…..
A társadalomtudományos kutatások tervezésének első lépései nem a primer adatfelvétel célcsoportjának vagy módszerének kiválasztásáról szólnak, hanem arról, hogy miként definiáljuk a kutatásunk témáját. Ezt a feladatot többféleképpen is elvégezhetjük. Jó megoldás lehet egy gondolati térkép…..
Az „új generáció és civil szerveződések” címmel egy komplex kutatást valósítunk meg. A kutatás célja megvizsgálni a civil szerveződések kialakulásának, aktivitásának sajátosságait, ezen belül elsősorban arra keressük majd a választ, hogy:Az „új generáció és civil szerveződések” címmel egy komplex…..