Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomDo

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs más út csak a Viktor útja, bármit hoz reánk. E földön nála nincs nagyobb erő. Az Alaptörvényre esküszöm, hogy hozzá hű leszek, és nem hátrálok meg a rezsiharc elől (Szörényi-Bródy: István a király c. Rockoperája után szabadon). Fukusima a katasztrófa…..
TomDo 2014.01.17 16:19:09
@$$$=$$$: "ez programom egyik alapeleme."

Az emberszabású robotok ( droidok ) programozása bizony hibás !

Azt már tudom rólad, hogy szeretsz tömegben vonulni, másokat a véleményük miatt eltaposni. Mivel tengeted napjaidat, amikor 4 éves váltásokban nem tüntetsz, vagy békemenetelsz napi 5000 Ft-ért ?

A pártokat és az embereket a tetteik és a szavaik alapján itéld meg és nem fordítva: hogy a tetteket itéled meg aszerint, hogy ki mondta, vagy tette .
A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk. A hazai ellenzéknek meg saját ovizsaruja, aki, mint önkéntes Mr. Kimble, igyekszik kigombolni azt a fránya nadrágot, hogy a pisa mégse a csoportban csurranjon el. Nekem legalábbis ez jutott eszembe, mikor Oszkó Péter legutóbbi szavait…..
TomDo 2012.07.09 13:25:34
@Vu, de ja vu: Tökéletesen egyetértek Veled !
Ez jó választási módszer ! ( lenne, de ki szavazná meg a tv. ezirányú változtatását ? )
Kettős Mérce Romkocsmák népe 2012.06.26 07:52:00
„Túl sok a filozófus” (Horn Gyula) Orbán Viktor a parlamentben, egy LMP-s képviselőnek szánt válaszában nemrég beszélt a "romkocsmák félhomályában" üldögélő állástalan diplomásokról, akikkel „Dunát lehetne rekeszteni.”Nem is lenne ez jelentős dolog, ha nem a fideszes…..
TomDo 2012.06.26 18:45:32
@Tündér_Lala: Ez csak nálunk "agylövés" , mert amerikában fizetős a felsőoktatás, tehát az egyén kockázata, hogy olyan pályát választ, ahol túlképzés van és nem tud elhelyezkedni. Ahol az állam finanszíroz, ott bizony az államnak kell felmérni mire van szükség, mennyit kell képezni. Mini( szter ) elnökünk elég szerencsétlen kiszólása volt ez a " romkocsmás duma, de ha elvonatkoztatunk az irányában táplált ellenszenvtől, bizoby be kell vallani, hogy valami nem stimmel a felsőoktatásban. Valóban sok a " büfé" szakos diplomás, és nincsenek jó szakmunkások. A szakiskolákban ( én ott dolgozok ) olyan sötét gyerekek jönnek be az ált.-ból, hogy az elszomorító. Nem csodálkozom, hiszen a 2-es érettségivel bíró nebulóból már jó eséllyel lehetett pedagógus. Nos ezek a pedagógusok ( TISZTELET a KIVÉTELNEK !!! ) olyan diákokat képeztek, akik csak a csökkentett színvonalú felsőoktatásban állnak helyt. 30- 40 éve az általános iskolát végzettek kb 20 %-a tanult tovább érettségit adó gimnáziumban, vagy szakközépiskolában. A többi ( akár 3,5-4,0 átlaggal is ) JÓ SZAKMUNKÁS lett. Aki érzett magában tehetséget az később továbbtanult, ezekből lettek a jól képzett technikusok, mérnökök, vállalkozók. Az érettségizetteknem szintén csak 15-020 %-a tanult tovább a felsőoktatásban, a többi kiváló középvezető, vagy technikus stb lett. Ezekre is igaz, hogy kellő munkatapasztalat után, ha volt hozzá tehetsége szintén szerzett diplomát.
Ma sajnos nincs kellően képzett szakmunkás gárda, igaz gazdaság élénkítés kellene, hogy legyen munkahely is. Az adókedvezményeket nem a jól keresőknek kellene adni, hiszen azok nem fognak fogyasztást ( etrmelést, gazdaságot ) élénkíteni, hiszen véges a bendő. A pénzt a tömegeknél kellene tartani, hogy megengedhessen magának nagyobb fogyasztász, ami már élénkítené a gazdaságot.
Tegnap szivárgott ki a Fejlesztési Minisztérium és a szakszervezeti vezetők között lezajlott beszélgetés, ahol a kormányt képviselő szakértő elmondta: szakmaiatlan munkával, a Közgépnek kijátszva végeznek felesleges vasútfelújításokat, a kormány nem tudja megoldani a MÁV…..
TomDo 2012.06.11 18:08:02
@Farkantoán Chatpartner: A hozzászólásaidból arra következtetek, hogy Neked mindegy mit mondanak, Neked az számít, hogy ki mondja. A józan ész tőled menekül ! Amint valaki csak bírálni ( és nem szapulni ) kezdi a pártodat, Te máris durván és ocsmányul kommentelsz. Kérlek néha gondolkodj, legyen önálló véleményed is. Azt hiszem, olyan elvakultan gyűlölöd a szocikat, hogy ha valamelyik gyurcsányista azt mondaná neked, hogy Te normális vagy, akkor azzal is vitába szállnál és kikérnéd magadnak ezt a gyanúsítást.
A morgás joga Aktot Orbánról? 2012.06.07 00:15:00
  Orbán Viktorról művészi igénnyel kivitelezett fotódokumentáció készül, a Fókusz-Pókusz Kft közreműködésével, vagyis Burger Barna fotóssal. A díjazás havonta több, mint bruttó 950 ezer forint, ennyiért követi árnyékként a fotós mindenhova miniszterelnökünket.…..
TomDo 2012.06.07 16:17:56
@Tita nick:
"Az nem zavar téged, hogy a maszopék adósították el (nem egymillióval) az országot?

Jaaa.. ! A tatárok meg felégették az országot, akkor mi is tegyük azt ?

A Fidesz azért kapott bizalmat, hogy másképpen csinálja majd mint a szocik, de látom ugyanaz a nóta, Ti meg tapsoltok nekik.
Olyan ez mint a foci, nem számít hogyan játszik a csapat, mi akkor is nekik szurkolunk, illetve mindegy mit csinál az ellenfél, csak lehessen kit gyűlölni.
Mert valami történt. A harangozás ügyében nyilvánosság elé került konfliktus csak a jéghegy csúcsa lehet.Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, az állami ünnepek fő szervezője azt kérte az egyházaktól, hogy a nemzeti összetartozás napján délután, a trianoni szerződés…..
TomDo 2012.06.05 16:57:26
@Pistie: "Azonban szerintem a vallás és a politika két különálló dolog kellene, hogy legyen. Az ember vagy hisz Istenben, vagy nem. ....
Igazad van Testvér !
Baloldali kereszténynek vallom magam, és nem értem: ha a keresztények között mondom ezt, elszörnyednek, mert sokuk szerint a jó keresztény az csak jobboldali lehet. Én azt mondom, mint egy az 50-es években az AVH börtönében sínylődő pap is mondta: " Krisztus volt az első igazi kommunista " Aki ezt nem hiszi, olvassa csak el az újszövetségi bibliát, de főleg az Apostolok cselekedetei részt. Az ősegyház maga volt a kommunizmus. Sajnos a történelem folyamán a Krisztusi tanokat ugyanúgy elferdítették, és aljas hatalmi célokra használták fel, mint a kommunista tanokat. A kommunista eszme egyetlen kivetnivalója az Isten tagadása, de a társadalomról alkotott elképzelése egybecseng a keresztény elvekkel.
Az, hogy Horty Miklósért volt mise, számomra nem elítélendő ( bár nagyapám az Ő hülyesége miatt veszett oda a Donnál ), mert a keresztény ember tud megbocsájtani, sőt imát is mondani azért aki ellene vétett.
Akkor lesz igazi keresztény megbékélés ebben az országban, ha Erdő Péter bíboros misét mond Kádár János lelki üdvéért.
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
PTinfo Hogy hívják a reptereket? 2011.03.20 13:41:00
Március 16-án átnevezték a budapesti repteret, a jövőben Ferihegyi nemzetközi repülőtér helyett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a hivatalos neve az orszég legnagyobb légikikötőjének. A tárcaközi földrajzinév-bizottság az elnevezést nem támogatta,…..
 Ha már kormányunk az államadósságot, illetve annak csökkentését prioritásként kezeli az ország gazdaságpolitikája szempontjából, érdemes körüljárnunk a témát, hogyan is sikerült felhalmoznunk a GDP hozzávetőleg 80 %-ra azt; valamint a téma kibontása kapcsán néhány…..
TomDo 2011.03.11 14:54:01
A cikk jó, néhány állítása leegyszerűsített, de azért a lényeg érthető. Ne felejtsük el azt sem, hogy az állami kiadásokból, ami az adósság forrása, nem csak loptak , ( nem döntő hányadát ) hanem MI ÁLLAMPOLGÁROK éltük fel ! Kormányoktól függetlenül ! Több tizezer család, talán a kommentelők közül is sokan , cserélték nyílászáróikat, szigetelték lakásukat, vásároltak informatikai eszközöket, etették ingyen az iskolás gyerekeiket, kaptak ingyen tankönyvet, stb. stb.. állami támogatásból. HOL VOLT EZ a 70-es években ? Aki már akkor is dolgozott, tudja, hogy ezekért fizetni kellett. Jó ! az akkori árszinten.
A cikk írója szerint a 70-es években felvett hiteleket a jól prosperáló mezőgazdasági, élelmiszeripari exportbevételekből lehetett visszafizetni. Igaz ! DE hol van most jól működő mezőgazdaság ? Ez az ország a 1968-1980 -as években európa kiemelkedő éléskamrája volt. A vidék ontotta az olcsó élelmiszert, ami a bőséges hazai ellátáson túl biztos nemzeti bevétel volt. Ezt a jól működő rendszert ( nagyüzemi ) tette tönkre a rendszerváltás ! A szövetkezetek a 80-as években már nem KOLHOZOK voltak, hanem profi szakemberek által irányított vállalatok, a földtulajdonosok földjáradákot, az új típusú szövetkezetekben a részjegy tulajdonosok osztalákot, a dolgozók munkabért kaptak. De még ha a társadalomnak nem is tetszett a tuljdonforma, akkor is csak azon kellett volna változtatni, és nem engedni széthullani, szétmarcangolni a nagyüzemeket. Kevés kivétellel NINCS optimális méretű nagybirtok ! A jelenlegi mezőgazdaság eszköz-kihasználása, termésátlagai, szakmai színvonala messze elmarad a 70-es 80-as évek mögött. No ezek nem fogják kitermelni az államadósság visszafizetését. A feldolgozóiparról meg külön lehetne egy gyászmisét mondani ! A privatizációs bevételek eltörpülnek az elmaradt haszon és a keletkezett kár mellett.
Jó, persze, már akkor tudtuk, hogy ez lesz, amikor Orbánék kétharmaddal megnyerték a fülkeforradalmat országgyűlési választásokat, minden más csak ennek egyenes következménye, Médiaávóstól, Szalai Annamáriástól, folytatva a köztévé pártkatonákkal történő…..
TomDo 2011.02.17 13:15:10
@balf: "mit szólnál akkor, ha valamelyik mostani tüntetés oszlatásánál mondjuk Kiss Pétert leütnék a rendőrök? "

Szerinted Kiss Péter elmenne egy nem engedélyezett tüntetésre ?, vagy ha felszólítanák, hogy menjen haza, mert eldurvult a tüntetés ( kockakő, gyújtogatás, kirakatok betörése stb ) nekimenne a rendőröknek ? Láttál már baloldali tüntetőket törni, zúzni, rendőrökre támadni ?
Mielőtt még kénéd a "vörös pártkönyvemet ", közlöm, 50 éves vagyok, soha nem voltam baloldali párt híve, és már 79-ben is az akkor még titokban működő keresztény ifjúsági mozgalomhoz tartoztam.
Egyre inkább azt látom, hogy a kereszténység lényegéhez közelebb van a baloldal, mint a jobbosok. ( Szeretet, békesség, megbocsátás, a szegények támogatása stb )No nem a magukat baloldalinak nevező tolvaj kapitalistákról beszélek, hanem az eredeti baloldali eszméket valló egyszerű emberekről.
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
TomDo 2011.02.11 16:01:15
@safranek: KÖSZÖNÖM a hozzászólásodat ! Látom értelmes emberek is írnak ide ( néha ).
TomDo 2011.02.11 16:18:03
@trojka: Ha komolyan gondolod amit írtál, akkor vésd kőbe, és amikor 70 éves leszel, mutasd ezt meg az akkori 30 éveseknek. Aztán fuss ha bírsz, vagy zsupsz a Dunába ! Ja... és Viktor sem fiatal már !!! ( Egyidős velem ) Ha sokáig él majd, akkor sokáig lesz öreg. Feltéve ha hagyjátok élni.
TomDo 2011.02.11 16:31:29
@trojka: Bocsi ! Nem vettem, hogy csak ugratsz...
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije, tízből hatnak nincs gyereke. Az új fideszeseknek egészen más elvárásaik lesznek, mint a régieknek. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) „Ezt megnyertük!” – a Vörösmarty téren biztosan sok pezsgő fogyott az…..
"Nicholas a mai órán, mint már sok másikon nem órai tevékenységet végzett: magnót v. CD-lejátszót hallgatott padtársával. Szaktanári intőben részesítem." Két kérdés. Egy, kínai piacon vett kis rádiót hallgattunk, ami el is lett véve, tehát hogy akkor miért kell két nyilvánvalóan nem igaz dolgot…..
A levélíró története szerint ha büntetni kell, akkor felnőttként kezel egy gyereket a BKV, amikor pedig a büntetését személyesen szeretné befizetni, de kiderül hogy elvesztette a csekket, akkor üvöltve zavarják el az Akácfa utcából. És még a rendőr sem segít. Fiamat…..