Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBG

5 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Alapigazság, hogy magyarok mindenhol vannak, amit nem csak onnan tudhatunk, hogy magyar szót hallunk, akadnak más, néha egészen váratlan jelei is a lehető legfurcsább helyeken...
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Egyre több pályázó teszi fel a kérdést nekem, hogy ilyenkor mit csináljon. Mégis mennyi pénzt jelöljön meg, honnan tudhatná, hogy mi az az összeg, amivel még figyelembe veszi a hirdető cég a jelentkezését? Vagy elképzelhető, hogy alákalibrálja a számokat és már-már a nevetséges összeg miatt válik…..
tesoma 2015. december 16. 2015.12.16 13:37:51
Ma kaptam egy csomó vicces dolgot. Nem tudom végigolvasni őket, mert Tesó itt ül mellettem, de röhögnöm kell......
tesoma 2015. december 15. 2015.12.16 13:36:13
Tesó ma egy köteg könyvvel a hóna alatt érkezett. - Tesó, mik azok? - Könyvek, nem látszik? - De. Karácsonyi olvasmány? - Nem, ITIL. Még ma feldolgozom őket.  ..
tesoma Üdvözlünk a blog.hu-n! 2015.12.15 12:51:05
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Milyen nyílászárót szeretne? Ha nem biztos a választásában, segítek! Ha biztos, igyekszem elbizonytalanítani :-) A bal oldali szöveg mindegyikét komolynak látszóan publikálta az adott terület képviselője. A jobb oldali hozzászólást részint a "lássuk az érem másik oldalát",…..
Vendégszerzőink, Ötvös István és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjainak írása. * Megdöbbenéssel olvassa az ember azokat a vitákat, amelyek a Ságvári Gimnázium átnevezése kapcsán robbantak ki. 2015-öt írunk vagy 1991-et? Ugye emlékszünk még a kommunista…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
A HÖK-vezetők után a Magyar Nemzet közzétette az Orbán Viktorral romkocsmában egyeztető hallgatók névsorát is. „A miniszterelnök olyan diákokat választott, akik nem koloncként élnek az államon, nem csak merengeni tudnak a romkocsmában, hanem együttműködni is.” - írta a…..
Ezt nem bírtam kihagyni. Bár az első telepítés frissítéskor feldobta a pacskert. (Igaz, valószínűleg a vinyó is kicsi volt neki.) A Linux Mint Debian Edition - LMDE - Xfce-s, 2011 szeptemberi verzióját raktam fel, de 10 GB-nyi HDD-re. Mivel DVD-s, ezért USB-ről. (Rolling release,…..
TBG 2012.09.01 21:43:45
@dslll: Igen. Teljesen korrekt. Gyors, mint az állat. Az összes Ubuntu és származékai elbújhatnak. Nem értem, hogy mit pakolnak azokba....végtelen közeli ciklust szándékosan? :) Az angol miatt meg fordítási hiányosságok sincsenek:)
A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal? A dinnyeügy nem friss történés, mi is foglalkoztunk már vele, de Budai Gyula hétfőn nyilvánosságra került szavait nem lehet…..
Extrém fellendülés jöhet péntek 11-15 óra között. „Akik azt hiszik, hogy most jó, nézzék meg, mi lesz holnap" - jelentette be sajtótájékoztatóján Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A politikus előrejelzése szerint ma kora este érkeznek meg a Kánaán első…..
TBG 2012.06.21 15:43:47
Ez a kettő még közelebbi rokon, mint az előző poszt két résztvevője. Az Ubuntu 10.04 LTS-ből most sem a szép gyári lila lemezt használom, hanem az újabb 10.04.3-as telepítőt. A Mint 9 (Isadora) pár hónappal későbbi az Ubuntunál, de ez esetben mindkettő Gnome-os, ami az…..
TBG 2012.06.16 21:16:39
TBG 2012.06.18 21:20:44
@dslll: Ok :)
Szóval a szempontjaim kb. hasonlóak a Tieidhez.

Ennek megfelelően a 12.04-es xubi eddig full magyar, leszámítva az nvidia beállítópanelt, de azzal kapcsolatban nem is volt igazából elvárás.

Gyors, nagyon jól testreszabható. Gnome2 feeling, keverve egy csepp Windowssal, ha lenn a panel. Ami nem baj, mert a Windows felület alapvetően kurva jól ki van találva, a problémái a cuccnak sokkal mélyebben vannak :)

Nem bugos, nem omlik össze 2 percenként. Egyszer borult be az Abiword, amikor egy e-olvasóra való fájlt akartam megnyitni, ez nem szép :) Viszont Libre Office nagyon stabilnak tűnik. Végveszélyben ott a wine és az MS Office. Ami valljuk be nagyon jó termék :)

Szóval ,summa summárum, eddig meggyőzött.
TBG 2012.06.19 06:56:06
Elena, Dorula, Emi, Jorgosz, Leonidasz sziasztok! A partszakaszt elkerítő nádpalánk résein átsütött a délutáni nap, fejünk fölé árnyékot vetett egy terebélyes hárs, s mi ouzot hörpölve ültünk a tengerparti kiskocsmában, sőt a tengerben, mert annyira meleg volt, hogy…..
14 óra 20 perckor jött ki az MTI híre ami Ángyán József "igazi arcára mutat rá". A hír egy blogbejegyzésre hivatkozik, egy olyan blogra amiről életünkben nem hallottunk. 16 óra 30 percig senki nem találta a blogot az interneten, aztán meglett. Addig ezt írtuk:…..
TBG 2012.05.02 19:22:39
Sok példán megtanulhattuk már: jól teszi az elemző, ha óvatosan bánik a jövőre vonatkozó hangzatos kijelentésekkel. A sejtésekből, jelekből, eseményekből egy idő után mégis összeáll a kép, amit nem lehet nem észrevenni. Körülbelül háromnegyed éve mondogatom bizonytalanul,…..
Mandiner blog Orbán-jelentések 2012.04.05 18:01:00
  Volt egyszer egy rendszer, benne aktív és passzív állampolgárokkal, elégedetlenekkel és mindent kiszolgálókkal, bomlasztókkal és rendfenntartókkal, jelentőkkel és jelentettekkel, élőkkel és a mások életét figyelőkkel. Legépeltük a ma nyilvánosságra hozott…..
TBG 2012.04.06 19:23:53
@miro1: Aham. Akit Horthy csendőrei vertek meg, annak nagyon is a Kánaán lehetett a háború utáni rendszer. Lényeg a lényeg, azért, mert Viktort az előző rendszerben megfigyelték, nem lesz automatice jó fiú és nem nyer igazolást minden szemét húzása.
  A köztársasági elnök doktori címe körüli vibrálás igazi, minőségi kontenttel látja el a hazai politikabuzi szcénát. Eddig a Demokrata Kör produkciója tuti befutónak tűnt a Nagy Plágiumügyi Tartalomversenyben, de szerencsére akad olyan baloldali műhely, ami felveszi…..
Ma kieshet az utolsó angol csapat is a BL-ből, de még a Real is…Szerdán véget érnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, és kialakul a legjobb nyolc csapat mezőnye. A helyzet félelmetes, legalábbis az angol foci szerelmeseinek, mert a BL a kilencvenes évek eleji hőskorát idézi…..
TBG 2012.03.15 08:43:35
@Kivlov: Jósnak ne menj azért.
  Megoldódott (véget ért?) a Klubrádió-ügy: a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében az Autórádió Kft. pályázata alaki hiba miatt érvénytelen volt, így a Médiatanácsnak pályázati eljárás lefolytatása nélkül új határozatot kell hoznia a 95,3 Mhz-es…..
A pletykák szerint igen. Eric Schmidt nyilatkozta azt egy olasz lapnak, hogy a Google tervei között szerepel egy jó minőségű tablet piacra dobása a következő hat hónapban. Arról nincs még hír, hogy ki lenne a cég partnere, ki gyártaná a hardvert, de nem lenne meglepő, ha a…..
TBG 2011.12.20 20:22:08