Regisztráció Blogot indítok
Adatok
digger

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
A nomád-sorozatban továbbra is Budapest legkellemesebb munkakörnyezetét keresem, ezúttal a Stex házba tévedtem a laptopommal. Valójában a választásom most nem spontán elhatározásból vagy baráti ajánlásból eredt, a főiskolai éveim alatt sokat jártam ide, egyrészt mert korán…..
Mert a grillezés vallás. Ugyanúgy, mint a bor, meg a testépítés. Én, mint alapvetően szockom-érában nevelődött és nevelt gyerek, kurvára ateista lettem, és az is maradtam. Felsőbb vezetésre azonban, mint embernek - mint többször is magára hagyott embernek - szükségem lenne,…..
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
  Korrupcióellenes csomagot nyújt be a parlament elé a kormány. Helyes. Csak nem hiteles. Ezt mutatja az ORTT mai döntése. A Sláger Rádió meg a Danubius borosbocskorostul, jáksólászszlóstul egy számomra teljesen érdektelen, megengedem ostoba műsorfolyamot produkált,…..
digger 2009.10.28 14:22:26
úgy látom a sales house, mint olyan, ebben a cikkben sem szerepel, úgy talán más értelmet nyerne az írásodban az 50-55%, vö: SZigetfesztivál veszteséges vagy épp hogy nyereséges.
Másrészt, ugyanez az ORTT hosszabbított 7 éve a jelenlegi freki tulajokkal úgy, hogy a sláger pl egyáltalán nem teljesítette a vállaltakat, és azzal magyarázták, hogy bocs fiúk elszámoltuk magunkat. Hol volt akkor az ORTT?
Gondolom akkor IS politikai döntés született, meg most is.
Hozzáteszem, Majtényi vajon saját önszántából vagy a két jelenlegi frekvenciahasználó megbízásából lobbizott a Köztársasági Elnöknél, majd később a miniszterelnöknél?
Szóval azért nagyon ne sajnáljuk a sláger / danubius párost. Eddig is többet kaptak, mint amit megillettek volna.
Ja és még hogy politikai döntés született? Kérdés akkor az, hogy ha ők marasdtak volna, akkor milyen döhntés született volna? Mert akkor meg azzal jöttél volna, hogy a kevesebbet ígérők nyertek, mi ez má'. Mellesleg itt ez a cikk, hogy a sláger / danubius páros mennyire szűzkislány:
www.origo.hu/itthon/20090113-tagadja-a-meh-hogy-egyeztetett-a-radiok-musorszolgaltatasi-joganak-megujitasarol.html

idézet: Kemény lobbi ment a Sláger és a Danubius Rádió több százmillió forintot érő műsorszolgáltatási jogáért, amibe még az amerikai diplomácia is belefolyt - állította az [origo]-nak több politikus, médiajogász és a rádiókhoz közel álló források. A két rádió engedélye idén lejár, és bár a médiatörvény szerint pályázniuk kellett volna, a Miniszterelnöki Hivatal olyan törvényjavaslattal állt elő, ami segített volna nekik pályázat nélkül a frekvenciához jutni. A jogszabály elakadt, de előfordulhat, hogy az időhúzás is a rádióknak kedvez.
digger 2009.10.28 15:01:51
index.hu/kultur/media/2009/10/07/kizartak_maris_egy_ceget_a_radios_palyazatbol/

"A most kizárt Zene Rádió Márton Dávid tulajdonában van, aki a pályázat beadása előtt pár nappal még a Rádió1 ügyvezető igazgatója volt. Információink szerint a cég mögött ugyanaz a francia Legardere-csoport áll, amely a Rádió1-ben is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik. A médiavállalkozások mellett fegyver- és rakétagyártással is foglalkozó cég azért maradt ki hivatalosan a pályázatból, mert az ORTT kikötötte, hogy a nyerteseknek le kell mondaniuk nem országos frekvenciájukról."

ettől függetlenül, a cikkedben csak azt írod, hogy 55% lehetetlen, ezért ki kellett volna őket zárni. Ez kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy víz alatt lenni 3 óráig lehetetlen, az alatt az idő alatt az ember meghal. csak azt hagytad ki, hogy van léhzőkészüléke. Szóval nem akarok itt köntörfalazni, a reakció nívójához méltatlan a cikk, nem szoktatok ti csúsztatni
A MÁV szerint Szajolnál nem hűlt ki éjszaka a sín, nem lehet használni. A hegyeshalmi vonalon váltóhiba miatt használhatatlan az egyik vágány. Ma reggel az ország talán két legfontosabb vonalán is problémák adódtak.3/4 7-kor kizárták a forgalomból a 100-as számú…..
digger 2009.07.30 09:21:04
@sanya18: Te sanya18, és Ausztriában, Szlovéniában, hadd ne mondjam Németországban, Franciaországban jártál / utaztál már? Ott is hasonló az idő, mint nálunk, aztán vhogy megy az a fránya DB 200-250-nel nagymelegben meg hóban-fagyban is.
Megy a marakodás az extraprofitért, amit az áramszolgáltatók összeszedtek. Én még most sem értem, ha létezik "extraprofit", akkor miért emelik az áram árát? Miért nem csökkentik?! Interjú az MVM elnökével: -És egyébként mire számít, hogyan alakul majd az áram…..
Gyurcsány volt a nyugdíjas nénik kedvence, a simogató blogger, aki családi történeteivel, saját készítésű kajáinak receptjeivel próbált szimpátiát kelteni. Sikerült neki - nem is kicsit -  hisz tudjuk a romantikus filmekből, hogy a nők bomlanak a főzőcskéző,…..
Nagy pacsi a Heti Válasznak, akik úgy gondolták, ha a Nagy Imre-újratemetés kapcsán eljöttek a besúgók neveivel, akkor ők meg összeszedik, akik megrendelték a jelentéseket, akik ezt az egész mocskos rendszert működtették, még 1989 nyarán is! Emlékszünk, elég nagy vihart kavart…..
2,2% 62 344 szavazó. Hatvankétezer - háromszáznegyvennégy. Ennyi. KAR Íme, halljad, magyar!  Íme, halljad, magyar! Halld! Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert László nagy király! Hűségnek győzedelmét halljad, nagyvilág! Meghalt a…..
Két ajánlat közül az olcsóbb, az áfa nélkül több mint 20 milliárd forintos ajánlat nyerte a Margit híd rekonstrukciójának tenderét - állítja az MTI meg nem nevezett városházi forrásokra hivatkozva. A főváros eredetileg 13 milliárdos költséggel számolt, amiből az EU 6…..
digger 2009.05.29 14:23:48
@bonobong:
"...véletlenül építészvagyok..."
efelől nincs kétségem. mármint hogy "véletlenül"
digger 2009.05.29 14:38:03
@bonobong: ok.
új híd vs felújítás: azt mondod új hidat építeni olcsóbb mint egy régi műemlékit felujítani. Lehet. de nem 4X drágább az tuti. Nem mellesleg az új hídba bele kell hordani MINDEN anyagot, a Margit híd esetében meg csak az újat. Mert gondolom nem az lesz, hogy a teljes hidat lebontják aztán az egészet újra felhúzzák.
Munkabérre sem kell annyit költeni, mert a német hidat 2 évig gyúrták ezt meg 14 hónapig.
Mellesleg a német híddal való példálózás csak egyfajta utóirat volt. A lényeg a kb 100%-os költségemelkedés volt, megannyi csúsztatással spékelve. Ha mondjuk konkrétan megírta volna a városvezetés hogy mi mennyibe kerül a hídon, miért mennyit fizetnek, talán elejét vették volna a találgatásoknak. De nem ezt tették. vajon miért nem?
digger 2009.05.29 15:27:24
@zero: fogalmam nincs róla, világ életemben magáncégnél dolgoztam, és sosem vettünk részt pályázaton, közbeszerzésen, vagy ahogy egy szellemes ismerősöm mondaná: közbeszarozáson
Ugyan még csak első fokú, de nem nagyon számítunk enyhítésre, mivel hála az égen, a vádindítványnak megfelelő döntések születtek, így valamennyi vádlottat emberölés miatt ítélték el.  Szerdán a dr. Czibrik Attila  vezette bírói tanács előtt hangzott el az…..
Emlékeztek? "A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti időszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv időszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett. A program végrehajtására megközelítőleg 7,26 MrdFt került betervezésre 2009-2014. közötti időszakra. Vagyis:…..
digger 2009.05.27 12:23:03
@Rhod: számomra összeállt a kép.
Egyrészt:
" fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna"

Másrészt:
"Kulcsszavak: hulladék, hulladéklerakó, "

szerintem ez így kerek..
Végleges a cafetéria megadóztatásának a terve is. Két kategória lenne, a 32%-os adóval terhelt juttatások és az 54%-os adóval és 27%-os járulékkal terhelt juttatások. A kormány számításai szerint a 32 százalékkal adózó juttatások bruttó értéke összesen 154 milliárd…..
digger 2009.05.21 13:56:17
@zero: feltéve zero, ha nem ebből a táblázatból indultak ki. mert azt is el tudom képzelni. nagyjából sejtem mennyire precíz emberek dolgoznak a PM-ben. Excel, mint olyan (nem vicc!!!), nem mindenki számára egyértelmű ott. Na nem az hogy a makróban hogy kell deklarálni egy változót, hanem hogy egyáltalán mi is az...
digger 2009.05.21 15:44:22
@Grafithuszar: nem te hanem a kifizető, de igen, jól látod
Vastagbőr Bajnai sajnálja 2009.05.13 15:01:00
A szakértői kormány pártfüggetlen miniszterelnöke Gyurcsány országelhagyásra buzdító mondatára kísértetiesen hajazó megnyilvánulásra vetemedett a tervezett ingatlanadó kapcsán. Ugye emlékeztek? Ilyet talált mondani a pártonkívüli szakértő min.elnök a tervezés alatt álló…..
Úgy látszik nagyon belegyalogoltam a lelkébe néhány mélymagyarnak, bár ebbe az Index is besegített: olyan vérlázító mondattal reklámozta be az írásomat (Miattatok, szélsőjobbos gyökerek, miattatok), hogy nem csodálom, ha felbőszültek a megszólítottak. Természetesen minden…..
Sokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy demokratikusan megválasztott kormányfő, aki (még ha…..
digger 2009.05.10 23:07:54
@hüjehalyó: ezzel magadat minősíted kispajtás...
digger 2009.05.10 23:41:46
@EMU: látod ez a baj a tefajtáddal, hogy ha ellenvéleményt fogalmaz meg vki veled szemben, azt lehülyézed, leantiszemitázod. Ezért (is) vagy vitára alkalmatlan.
digger 2009.05.11 00:14:20
@ártánd: aztán próbáld ki, hogy elmész baranyába kirándulni, de mire visszaérsz a buszra, ellopják mindenedet, de a magyar hatóságok csak a képedbe röhögnek (amúgy semmilyen világnyelven nem tudsz velük koomunikálni), mikor gyors szakszerű intézkedést kérnél...
Ne kelljen végigmondanom!
Gulyásdemokrácia Ennyi, Feri? 2009.03.21 11:22:00
Szóval mi lesz Gyurcsány után?Végre egy jó döntés tőle, ilyet utoljára nagyon elszórtan 2007 környékén láthattunk. Természetesen a "lemondás" hivatalos értelemben még nem lemondás. Amíg a konstruktív bizalmatlansági nincs benyújtva, addig nemhogy elfogadásról,…..
 Már megint micsoda baromság. Gondolod te.Pedig van erre példa. Az olasz kormány válságkezelő programjának része az a 25 százalékos forgalmi adó, amelyet kiró minden "nem szimulált" vagyis egyértelmű, valóságos szexjelenetet tartalmazó műre, legyen az, színdarab,…..
Levélírónk története, mintegy hét évvel ezelőtti esetet ír le, de úgy tűnik nagyon is élénken él az emlékezetében, mert nagyon érzékletesen meséli el a hátborzongató balesetet, így az erre érzékenyek inkább ne olvassák. Remélhetőleg a száguldozók is visszavesznek majd,…..
P$YCHO kalandjai vezérekkel, balesetveszélyes helyzetekkel, és parasz sínbohócokkal. A sztori a szokásos, kalauz tojik tájékoztatni az utasokat, utasok szívnak.   Kedves Georgejr!   Most fedeztem fel a blogot, de akad bőven tapasztalatom a mávos utazgatásaim során, így alább…..
digger 2008.09.23 14:03:36