Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petró Zoltán

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik leggyakrabban felmerülő téma a blogon, és sokan kértétek is, hogy írjak róla, de bevallom őszintén húztam, amíg lehetett, mert nem vagyok benne annyira érintett. De most összeszedtem magam, a gondolataim, a tapasztalatom, és megírom: Volt már egy olyan poszt, hogy mi az, amit NE tegyél,…..
Petró Zoltán 2017.09.27 08:53:31
Sziasztok még új vagyok ezen az oldalon. Az én történetem ha valakit érdekel: Alkoholista vagyok "mellesleg" kamionsofőr. 742 napja absztinens. Háromszor voltam "elvonón" többek között Dömösön a Kékkeresztben. "Mindenkinek" tudom ajánlani. Nem csak szenvedélybetegek mehetnek oda. Egyébként az, hogy az alkoholisták lepukkant 50-es 60-as hajléktalanok vagy annak kinézők, azzal kapcsolatban annyit, hogy 38 éves vagyok, többek szerint 25-nek alig nézek ki (most meg már pláne "a fentebb említett absztinencia után). Nem mentségként írom de sajnos a kamionozásnál ez "szakmai" ártalom. Mert ugye az ember mit csinál unalmában, hát iszik. Itt a kint eltöltött hosszú hétvégékre és pihenőidőkre gondolok. Eleinte még csak akkor ittam, amikor többen voltunk egy parkolóban, utána már ha egyedül voltam akkor is. "Aktív" időszakom utolsó 4-5 évében ha magamban töltöttem a pihenőidőt (tudom, hogy ez nem a reklám helye, de "nevezzük nevén a gyereket") 7dl Jägermaistert és 5 üveg Staroprament ittam meg minden este. Saját véleményem az, hogy alkoholizmusomhoz nagyban hozzájárult, hogy állami gondozásban nőttem fel, komoly párkapcsolatom még nem volt (sőt komolytalan se, ha b...... is megfizettem az árát). Volt olyan, hogy 20000l kerozinnal a hátam mögött megittam 1-2 felest, mert nem tudtam a repülőhöz odatolatni hogy megtankolják. (Na ez az úgynevezett józanra ivás tipikus esete). Ez németországi munkám során volt (Frankfurt reptér). Ezt tudtam csinálni évekig, hogy a kutyának nem tűnt fel. Egyszer egy szúrópróbaszerű szondáztatáskor lebuktam, állásomból elbocsátottak. Ekkor ismertem fel, hogy nagy a baj. Elvonóról elvonóra jártam. Volt több visszaesésem is "megcsúszás". Az egyik ilyen alkalommal árokba estem majd eszméletlen állapotba kerültem. Egy éppen arra járó szabadnapos rendőr 30-40 mellkasi kompressziónyomással újraélesztett. Ha nem jár arra ottmaradok. Sokáig nehezteltem is rá emiatt. Úgy gondoltam jobb lett volna ha meghalok. Már nem így gondolom, HÁLÁS vagyok érte neki. Tudom ez a 742 nap nem sok (vannak akik 20 30 illetve 40 éve absztinensek) de reményt ad a tudat, hogy az idő előrehaladtával a tünetmentesség fenntarthatóságának esélye exponenciálisan növekszik. Röviden ennyi. Ha bárkinek bármilyen kérdése van, nyugodtan kérdezhet, ha tudok segítek. Ugye van az a mondás is, hogy szakértőjévé válik az ember annak amiben benne van.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Petró Zoltán 2017.09.27 06:50:07
@she_wolf: Amikor az ember 20000l kerozinnal a háta mögött megissza!