Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jonathan W. Highstone

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       1. Keir Starmer a brit Munkáspárt vezetője kitette az árnyékkormányból a corbynista szárny erős emberét Rebecca Long-Bailey-t, aki támogatólag tweetelte Maxine Peake színésznő (aki számos BBC-sorozatban játszik főszerepet) Independent interjúját. Peake azt állította az interjúban (ezt ma…..
Jonathan W. Highstone 2020.06.28 21:55:32
@jotunder: Ez egy emlekezetpolitikai kerdes. Egy ilyen kerdes sikerre vitelehez 3 emberre van szukseg. A torteneszre, a kommunikatorra es a politikusra. En nem tudom, hany tortenesz szimpatizal a dk-Val, de ha ez az onkormanyzati ules eszembe jut, akkor azt mondanam, hogy itt ok sem vegeztek el a munkajukat.
Jonathan W. Highstone 2020.06.28 22:04:30
@jotunder: Ezt en nem vitatom. De azt gondolom, hogy itt sulyos hiany van a szaktudasban, amit nem a Laszlonak kene kipotolnia, DIY.
         Remélem senki sem vár tőlem nagyívű tutimondást. Egyszerűen megkerestem azt a cikket, amelyre oly sokan hivatkoznak mostanában. Az Olvasó eldöntheti, hogy mit tett volna Boris Johnson helyében. Ez egy meglehetősen konkrét szituáció.    "És akkor Neil Ferguson azt mondta a tanácsadói…..
Jonathan W. Highstone 2020.05.21 10:52:34
@AdvocatusDiaboli:

Nem neki kell fogalmanak lennie. A kritika lenyege, hogy errol azoknak sem volt fogalma, akik a donteseket megalapoztak. Ha a kontaktusok szamat nullara viszed, akkor a virus ket het alatt eltunik. Es meghal mindenki, akinek szuksege van kontaktusra, hogy tuleljen. A modell, ha jol ertem, mindezt nem vette szamitasba.

Hab a tortan, hogy a Ferguson program nem megbizhato. Ott van pl. az architektura-fugges, amirol nem lehet tudni, hogy szisztematikusan mekkorat torzit. A szimulaciot egyetlen magon lehet futtatni, ami elkepeszto 2020ban.

Es nem csak a bugokrol van szo. Egy ennyire osszetett random szimulacional, ha nem csinalod rendesen a mintavetelezest, fals eredmenyt fogsz kapni az eloszlasokra. Amenyit olvastam, ok egyszeruen atlagoltak a kimeneteket. Na en ennek nem hinnek.
         Lehet, hogy az Olvasó tőlem fogja megtudni. Megszületett az orbánista Élet és Irodalom, a társutas értelmiségiek lapja, az Országút.         A heti Országútban jelent meg Hörcher Ferenc professzor vezércikke Hasadni fog-e Európa címmel. Hörcher Ferenc a rezsim egyetemén kapott…..
Jonathan W. Highstone 2020.05.18 12:01:32
@HaFr: Amit HHF ír, azt többen leírták részletesebben és hosszabban is. Sárközy Tamás. Csizmadia Ervin. Ezekkel a gondolatokkal el kellene kezdeni vitatkozni. És talán nem a személyeket támadni. Orbán tolvaj, ok, de rá kellene jönni, miért képes stabilan, immáron tíz éve kormányozni. Nem a hogyan az érdekes, hanem a miért.
Jonathan W. Highstone 2020.05.18 15:37:52
@jotunder: Az országúti HHF szöveg egészén érdemes elgondolkodni, és ez az amit a Csizmadia is leírt. Nem arról van szó, hogy van maffiaállam, ami a liberális értelmezés szerint triviális, hanem arról, hogy a viktor (és mellette néhány millió magyar) úgy gondolja, hogy a hatalom, ha már lehet etikátlan, akkor már miért ne lehetne sajátosan magyar is? Fideszék szerint mintakövetéssel nem lehet Európába integrálódni. HHF szövege tele van a k-európai értelmiségi identitás hangsúlyozásával, ami förtelmesen lábszagú a legtöbb progresszív EUpárti számára és semmi köze a mintakövetéshez. Persze a másik oldalról ugyanez fordítva néz ki, a mintakövető progresszívek koravén asszonyoknak és bácsiknak tűnnek, akik lehetetlen módon képtelenek elfogadni a "magyart".

De itt az az érdekes, hogy ezek az ellentétek miért osztják meg ennyire az országot. Miért lesz valakiből stabil fideszes, ha egyébként nem jár jól a rendszerrel? Nem csak egy-kettő ilyen van, hanem tömegével. Szerintem ez érdekes kérdés.
Jonathan W. Highstone 2020.05.18 15:44:15
@kemény keleti kommentelő: Értem én ezt, meg a választási tv-t is és minden mást is. Ezek nyilván torzítólag hatnak. De akkor sem tudom megérteni, hogy ezt a propagandát miért lehet eladni. Ez jóval korábban kezdődött, 2000 környékén már ugyanazt lehetett olvasni fideszék környékén, ami most a mainstream e hazában. Itt az van, hogy a progresszív és liberális értékek vesztésre állnak a fejekben és számomra nem teljesen tiszta a miértek kérdése.
           A Habony-közelivé vált Mandiner egy mesterszakos egyetemi hallgatóval íratta meg a legújabb ideológiai alapvetést. A Mandi rettenetesen kiszámíthatóvá vált a tombori hatalomátvétel óta. Rajcsányi főszerknek egy Vichy-mániás középiskolai tanár szokott a német megszállás után teljes joggal…..
Jonathan W. Highstone 2017.09.24 15:13:42
@kameraman: " mert az értelmiség, mint társadalmi réteg, vagy csoportmentalitás a xx. századi liberális, balos ideológiai aranykor terméke"

Itt gondolom a közértelmiségről van szó, nem a Konrád-Szelényi értelmiségi osztályáról. Van az idézetben foglalt állításnak mélyebb kifejtése?