Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Middleton

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hamarabb kellett volna észbe kapnod, most már kár sírni!; Bele kellene törődnie, hogy nem lehet gyereke.; Ha a karrierépítés helyett nem várt volna olyan sokáig a gyerekvállalással, lehet, hogy már rég anya lehetne.; Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.; Legyen csak hálás annak a kibírhatatlan…..
Middleton 2017.09.23 15:24:44
A férjemmel húszas éveink elején ismerkedtünk meg, pár évre rá össze is házasodtunk. Soha nem volt egyikőnknek sem komolyabb betegsége, sportos testalkatú, energikus fiatalok voltunk. Szenvedélyesen szerettük, és ma is szeretjük egymást. Nem volt abortuszom, mindig vigyáztam magamra, meg sem fordult a fejemben, hogy ennek ellenére nem lesz gyermekünk.

Egy év sikertelen próbálkozás után hosszas (és fájdalmas) kivizsgálásnak vetettük alá magunkat, ahol kiderült, hogy mindketten teljesen egészségesek vagyunk! Az átjárhatósági vizsgálat után az orvos mosolyogva ennyit tanácsolt: "Szeretkezzenek minél többet!" Hát, nagyon köszi, ezzel a tanáccsal aztán előrébb vagyunk. Azóta évek teltek el, és a gyermekáldás csak nem örvendeztetett meg minket.

Jövőre betöltöm a 35-öt, akkor már nyugodt szívvel a fejemhez vághatják, hogy ennyi idősen már ne szüljek. Addig csak a következő szövegeket kapom (szemtől szembe!):
- Törődjek bele!
- Nem most kellene elkezdeni gyerekvállaláson gondolkozni!
- Mert csak a karrier érdekelt!
- Biztos rágörcsölsz!
- Lehet, hogy nem illetek össze!

Ilyenkor a reakcióm körülbelül ennyi: Még jó, hogy ennyire értesz hozzá. Csak nem nőgyógyász vagy? És higgyétek el, nem szoktam magamtól ezt a témát szóba hozni.

Elég nehéz ezt magunkban feldolgozni, nincs szükség arra, hogy olyanok, akik ezt nem élték át, még tegyenek rá egy lapáttal. Soha nem voltam karrierista, így csak annyit szeretnék üzenni azoknak, akik ezeket a mondatokat vágják a meddő párokhoz, hogy

"ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna".