Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsanni

24 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
--- 1 ---   Látom, ahogyan ott áll a lány előtt, egy rózsát rejteget a kezében a háta mögött, a lány arcát nem látom, ó, milyen haszontalan is a jövőbelátó képességem, hogy csak egyetlen emberre korlátozódik, gyönyörű virágokkal teli kertet látok, a lány arcát nem láthatom, de nem is láthatnám,…..
  Ragyogó tavaszi nap volt. Mint a mesében: türkizkék égbolt, sehol egy felhő, színpompás virágokban tündöklő kert, lenge szellőtől finoman zizegő levelek, madárcsicsergés a zöld lombok között... - Végre itt a tavasz! - sóhajtott boldogan egy sárgarigó, aki a legfelső ágak egyikén üldögélt. -…..
    átölelsz átölel karod átölel fénylő mosolyod   könnyeimen megtörik a fény áthatol a fény   könnyeimen szivárvány ragyog fénylik mosolyod   szívemben melegség árad szét ott is ragyog mosolyod   álmodom az álom is megtörik mint könnyeimen a fényed   eltűntél eltűnik…..
  Hét éve már, hogy elmentél. Azt gondoltad, elég volt ennyi. Vajon akartál-e volna még maradni, ha lehet? Talán nem is, hiszen nem volt könnyű életed. Nem tudom, boldog voltál-e, mert nem ismertük egymást igazán.   Évekig nem is éreztem, hogy hiányzol, csak az hiányzott, ami lehetett…..
    Még, hogy legényfogó reggeli – gondolta Miréla, miközben egy régi női magazin Valentin-napi receptajánlatait olvasgatta. Pirított kalács túróhabbal és eperrel, kakaóforgáccsal. Hah! Egy férfinak! Emlékezett, egyszer egy szerelmének megemlítette, hogy ha ott maradt volna nála éjszakára, másnap…..
  Vajon hányféle módon lehet szeretve lenni? Elképzelhetetlenül sokféleképpen, én már csak tudom. Hosszú nemzedékek óta figyelem és számlálgatom, hogyan szeretnék elérni az emberek, hogy viszontszeressék őket és még mindig találkozom meglepetésekkel. Az emberek nagyon találékonyak tudnak lenni…..
  Mi lenne, ha felhő lennék? – gondolta a virágszirom a kék égre tekintve, álmodozva, merengve. Hófehér, habkönnyű, bodros-fodros, libegő-lebegő, csipkés szélű felhő. Napsütésben beleolvadnék a kék égbe, de el nem tűnnék! Szélviharban gőzerővel száguldoznék! Zivatarban felvenném a szürke álarcomat…..
  ki vagyok? mi vagyok? álmodozó útkereső libbenek-lebbenek univerzumokon és életeken át kortalanul nemtelenül   ki vagyok? mi vagyok? lelkemben kincsek gyönyörűségek ezt látok itt - azt látok ott elraktározok minden fájdalmat és szépséget amit látok amit érzek és megélek   ki…..
  jó éjszakát kívánni és nem várhatni rá választ tudni, hogy másnak súgsz jó éjszakát és összekuporodva az ágy egyik felén elaludni az utolsó ölelésed emlékével pergetni a találkozásaink gyöngyszemeit és mosoly-szivárványt fűzni belőlük hogy álomba simogasson helyetted kedvesem jó…..
  A tegnapi nőijóga órán beszélgettünk arról, hogy milyen táplálkozással, fortélyokkal, életmóddal tudjuk kivédeni, csökkenteni a hideg, csípős, szeles őszi idő hatását. Ennek kapcsán szóba került a kitri vagy kicseri/kicsari, ami egy tápláló, teljes értékű indiai zöldséges kása-egytálétel és…..
  Amikor túlcsordulnak az érzelmek... amikor annyira tele van a szíved, hogy már szinte fáj, hogy úgy érzed, belehalsz, nem bírod ki... mit tehetsz? Éld meg. Add ki. Ha olyan szerencsés vagy, hogy van melletted valaki, akivel tényleg működik a lelki kapcsolat, éld meg vele kölcsönösen ezeket a…..
  Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy sündisznócska. Ez a süni egyszer - hogy, hogy nem - talált egy aranyalmát. Habár a barátai mondták neki, hogy egy aranyalmát nem lehet megenni, ő mégis nagyon örült neki. Határtalanul boldog volt és büszkén cipelte a hátán, gondozta, fényesítette,…..
Zsanni 2018.07.18 21:13:38
@malvinka49: Köszönöm :-) Nagyon drukkoltam a kis süninek!
Zsanni 2018.07.18 21:15:23
@Sziszilane: Köszönöm. A legérdekesebb az volt, hogy milyen nehéz volt megnyugtató befejezést találnom a történetnek, amíg a való életben is benne voltam a helyzetben. Ez a tudatosítás sokat segített. :-)
  eljött a húsvét locsolok ismét locsolok ismét hímes tojásért   hímes tojásért locsolok bizony locsolok bizony aztán meg iszom   aztán meg iszom hogyha kínáltok hogyha kínáltok megöntözött lányok   megöntözött lányok lám, virultok ismét lám, virultok ismét hiszen itt a…..
  Március volt. Az emberiség két héttel azelőtt tűnt el a Földről. Az utolsó ember fölébredt reggel és ezt gondolta: milyen gyönyörű is a legutolsó napom! Rendbetette fekhelyét, egy bíborszínű korallt. Haja az éjszaka folyamán kúszóindaként fonódott egybe a korall virágjaival - óvatosan lefejtette…..
Zsanni 2018.02.05 09:12:23
    A női egészségünkkel való törődés során nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk a torok, a nyak területére is. Sok nőnél a visszafojtott, ki nem mondott szavak, az önkifejezéssel kapcsolatos problémák, a felszínre törni kívánó, de elhallgatott mondanivalók lelki, mentális és energetikai…..
    Régóta kíváncsi voltam már arra, milyen is egy hahota-jóga, vagy más néven nevetőjóga-foglalkozás. Végül élőben is megtapasztalhattam, milyen egy órán keresztül csak a nevetéssel foglalkozni.   Mivel nem vagyok egy túl gyakran és harsányan nevető alkat, ezért nagyon izgatottan érkeztem az…..
  A legelső jógaórámat hosszas előkészület előzte meg. Több hónapos, talán éves készülődés. Nem siettem el a lépést. Hírlevelek olvasgatása, jógastúdiók honlapjának nézegetése, tervezgetés, ezoterikus bölcsességek vadászása az interneten, jógás könyvekből otthoni gyakorlás… csak hogy még a világért…..
    egy puszi itt két puszi ott száz puszidért ezret adok   édes a szád abba ne hagyd én gyönyörűm el ne szaladj   egy ölelés két ölelés ó de finom jaj hova mész   add a karod el ne eressz bújj ide még hogyha szeretsz   egy mosolyom két mosolyod mindig…..
  Találkozás a villamoson. Egy váratlan mosoly. Ó... hát ez ő! ... vagy inkább te? ... Visszamosolygott. Szívből. Hiszen már hetek óta nem utazott erre. Szinte el is felejtette a fiú mosolyát, érdeklődő szavait, enyhe izgatottságát, amivel újra és újra a szavába vágott, mintha tudná, hogy kevés az…..
Zsanni 2017.11.08 14:39:43
  A mai nap csendességben telt. Az esti nőijóga órára készülve a mai témán gondolkodtam és rendeztem hozzá a gondolataimat. Az elmúlás és az elengedés nem könnyű dolog. Manapság gyakori, divatos kifejezés és cselekvés lett az "elengedés" - de kétlem, hogy mindazok, akik beszélnek róla, valójában…..
  A mai nőijóga órán ezt a sorozatot gyakoroltuk, így gondoltam, itt az ideje itt is megosztani. Korábban a jogapont.hu online magazinban jelent meg. A női jógában a Napüdvözlet és a Holdüdvözlet mellett további jellegzetes ászanasorozatokat is végzünk. Ezek egyike a Földüdvözlet, aminek végzése…..
    Hogy mi a jóga?   Csoda. Ezerarcú.   Mindig más, mindig új és mindig több. Támasz, kitartás és mindig mosoly. Csüggedésben kitárt karú ölelés, vigasztaló zsebkendő-hegyek, ugrásra kész terapeuta. Örömben trambulinon ugráló gyermek, aki megfogja a kezem, bölcsen bólogató na látod szólamok hada,…..
  Aránylag későn, közel harminc évesen tanultam meg úszni (az általános iskolai úszásoktatás élményeire inkább nem akarok emlékezni - részben emiatt is kerültem sokáig az úszást). A régi rossz emlékek után így most felnőtt fejjel az úszás nagy szerelemmé vált, amit soha nem gondoltam volna. Újabb…..
Zsanni 2017.10.05 12:29:08
@rokonlelkek: Köszönöm! Így vagy úgy, de előbb vagy utóbb mindenki rátalál a saját útjára szerintem.
  Pékó Zsanett vagyok, 1977-ben születtem Budapesten, itt is élek. Az írás számomra egyfajta gyógyító terápia: amikor az érzelmek már szinte szétfeszítenek belül, ehhez fordulok. Kiírok magamból mindent, sokszor csak saját magam és az asztalfiókom számára, de olykor úgy érzem, más is bele kell…..
Zsanni 2017.09.26 14:09:42
@malvinka49: Köszönöm szépen!
Zsanni 2017.09.26 14:12:25
@rokonlelkek: Köszönöm :-) Én nem szomorúnak terveztem, de valóban kicsit szomorkás hangulatúra sikeredett.