Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taszi Tottki

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd az alábbi levelet azért teszi közzé, hogy eloszlassa azt a téveszmét, attól, hogy valaki nem jelentkezett ki az eladott lakásából, csak a lakcímkártya alapján semmilyen jogot nem formálhat az ingatlanra. Tisztelt "Zugügyvéd"! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a…..
Az SZJA bevallási határidő közeledtével igencsak aktuálissá válhat az alábbi levélben felvázolt probléma. Régen hangoztatott igazság, hogy egy súlyos könyvelői hiba tönkre tud tenni egy jól működő vállalkozást is, miközben közel sincs a könyvelési szakma olyan…..
Taszi Tottki 2008.05.25 14:14:21
Kedves andika25!

Egyetlen pillanatig sem csúsztattam, ellenben szembesülök az állandó kötözködéseddel és értetlenkedéseddel.

Én még azoknak sem kívántam rosszat, akik a legrosszabbakat tételezték fel rólam.
Az adótörvényeket mindig betartom, hála Istennek, ezt néhány ellenőrzés már igazolta. Sosem kellett más papírokat bevinnem, mint amiket a munkáltatóm adott, ezért nem is volt sok problémám.

Megmondanád, melyik adótörvényt nem tartottam be én?
Ha megmondod, bocsánatot kérek.

Az én esetemben az adótörvényeket a munkáltatómnak kell betartani és alkalmazni, mert nekem az egy kifizetőtőtl kapott béremen és egyéb juttatásokon kívül nincs más jövedelem.

Éppen ezért hangsúlyoztam mindig (de sajnos sokaknak vannak szövegértési problémái), hogy mindenfajta keret túllépésről, járandóság jogosultságról vagy egyébről a MUNKÁLTATÓM előbb tud mint én.

Elküldhettem volna az egész posztot magamat kedvezőbb színben feltüntető, a hibáimról tapintatosan hallgató szöveggel is. Én azonban nem kamut, hanem a valós helyzetet akartam bemutatni, hogy tanuljak belőle, hogy esetleg valamit kihozzak belőle, illetve hogy ha másoknak használ, hát ők okosabbak legyenek nálam.

Hát az tény, hogy a hozzászólásokból rengeteget tanultam!

Az, hogy azok, akik nekem a pénzemet bérszámfejtik és utalják, súlyos hibákat vétenek, nekem igenis rendkívül hátrányos.
Eddig 100%-ban megbíztam bennünk, most 0%-ig bízom meg bennük.
De azt látom, te keményen véded a mundér becsületét.

Amennyiben pedig nem vagy képes megérteni, MIÉRT problémás, hogy Moldáviában is 15 eurót tart a magyar állam adómentesen adható KÖLTSÉGKÜLÖNBÖZETNEK meg Kuvaitban is,
arról nem én tehetek.
Te tényleg azt hiszed, ez egy korrekt, tiszta és hibátlan eljárás?
2006-ban még nem így látták, akkor nem volt a nevetséges 15 eurós plafon. A napidíj 30%-a volt adómentes ami legalábbis ha az embernek ebből a szempontból korrekt a munkáltatója, alkalmat adott a tisztességes külföldi munkavégzésre.

Utoljára még annyit mondok, ha eddigi gondolatmeneted hibátlan lenne, akkor mindenkinek ajánlom, beszéljen a bérszámfejtőkkel, intézzék úgy hogy minden hónapban 50e Ft-tal kevesebb adót utaljanak át a Hivatalnak, az így "nyert" pénzt fektessék be és forgassák meg, majd a következő év május 20-án 23:59 percig nagy vigyorogva fizessenek be 600e Ft-os adóhátralékot.

Én ugyan nem fektettem be a pénzt, de a bérszámfejtő cég minimum a 2007. év 6. hónapjától kezdve saját maguk által kreált hamis adatok alapján utalta az adómat az APEH-nek.
S amit többször is leírtam, nem csak nekem, hanem más kollégáimnak is.
Lehet hogy ez sokkal inkább érdekli esetleg a "PM illetékes vezetőjét" mint a köztünk lévő napidíj korrektségét vagy nem korrektségét érintő vita.
Taszi Tottki 2008.05.26 14:13:46
Kedves nanemá123!

Egyetértek veled minden az adótörvények kedvezményekre vonatkozó dolgában. Valóban számos dolgot előre be kell jelenteni és el kell dönteni.
Nem is tagadtam, hogy a CSK esetében fél év tájban észre vehettem volna, hogy év végére nem fog járni, s akkor az is kiderült volna, hogy eddig is keményen el lett kalkulálva.
De bizony nem én vagyok a munkahelyemen az egyetlen 3 gyermekes apuka, és valamiért senki, de senki nem vett észre semmit.
Ennek az oka is egyértelmű nekem: Az hogy az elmúl N évben ezt még soha senki nem cseszte el, vagyis mindenki vakon megbízott a bérszámfejtésben.
Adójóváírást egyértelműen nem kértem (hála Istennek nem is kaptam :-)))) hisz az már tavaly sem járt meg tavalyelőtt sem...
(Képzeld, mi lett volna, ha azt is folyósítják, vajon akkor mit írhatnék? -- De ez költői kérdés :-))

Azzal azonban nem értek egyet, hogy -- miközben a munkaadód MINDEN járandóságodról előbb tud mint te -- hogy ne tudná minimális körülire bérszámfejteni az adót.
Elvégre neki minden adata megvan, hogy egy programmal leellenőprizze a MINDENKORI gönygyölt adatokat.

Teszem azt ilyen-olyan okoból több hónapon át csak kevesebb adót von le. Ha nem is azonnal, de negyedéven belül már ki kell ugrania a GÖNGYÖLT adatokból, hogy kérem X Ft-ot fizettem ki, abből Y Ft adót vontam le, dehátkéremszépen X Ft mellé Z adó jár!
Mert most az történt, hogy ezt a fajta összevetés csak december 31-e után (!) a nekem kinyomtatott összesített adópapírból derült ki.
Ha máskor nem, hát a decemberi bérszámfejtéskor a bérszámfejtő cégnek magának is le kellett volna esnie a tantusznak!

Számomra egy világos, a szóbanforgó cégnél az ég egy adta világon SEMMILYEN matematikai (excel táblai :-)) utóellenőrzés nincs.
Ez nem egy bérszámfejtő cég, hanem valószínűleg alulfizetett képzetlen számbegépelő (adatrögzítőnek nevezett) nőket rabszolga munkába hajszoló cég, aki valószínűleg még a saját rendszergazdáját sem fizeti meg.
És tudjátok mi történt? Egy szintén pórul járt kollégának a JAVÍTOTT papírjai is hibásak! Nemrég telefonált nekem és mondta, hogy az ABEV program által maga elkészített ellenőrző verzió és a javított, az APEH felé elküldött céges verzió között ISMÉT A HÁTRÁNYÁRA újabb hiba van. (A kolléga sosem volt önadózó, nem úgy mint én.)

Én ezt a kapitális impotenciát már nem is nagyon akarom kommentálni.

Valóban, dühös voltam, már túl vagyok rajta.

Azt mondanám még, nem vagyoni kár esetében talán tök mindegy, hogy erre hivatkozok, vagy hogy egy hétig fájt a fejem, hogy orvoshoz kellett-e mennem szívpanaszokkal, esetleg három napig nem állt föl :-) vagy tökmindegyhogymi. Én itt is azt írtam le, ami VALÓBAN megtörtént. Hajszálon múlt hogy a nyaralásunkat nem kellett törölni.
Három gyerekem van, sokat dolgozom, a feleségem még többet, nyári közös együttlét kikapcsolódása nekünk megfizethetetlen. TÉNYLEG ez volt a legsúlyosabb nemvagyoni problémám, amit adott esetben bíróság előtt is igazolni tudok. De ez valóban magánügy.

Amikor jogásztól kérdeztem globálisan, mi lehet "nem vagyoni kár" alapja, olyanokat mondtak hogy lelki és testi sérülés, traumák, magánéletbe való beavatkozás, egészségügyi kérdések és effélék. A szabadság kérdése bőven belefér a harmadik pontba.

A kérdés csupán az volt (és ez volt a poszt közreadásának alapgondolata), lehet-e egyáltalán perelni és persze kit lehet perelni ilyenkor.

Erre pedig gyakorlatilag megkaptam a választ.