Regisztráció Blogot indítok
Adatok
himberg74

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltaképpen egyszerre átlagos, ugyanakkor nagyon izgalmas Lívia és családja története. Átlagos, mert sok magyar család jár hasonló cipőben, ugyanakkor izgalmas, mert megmutatja, hogyan lesz egy családból (voltaképpen valahol kényszerűségből) határátkelő. (A képeket köszönöm a szerzőnek!)..
Máté és családja lassan tíz éve élnek az Egyesült Királyságban, három gyermekük született már a szigetországban, szóval ha van valaki, aki tényleg gyökeret eresztett ott, akkor azok ők. Ő is azok közé tartozik, akik jó régen, hat éve írtak sorsukról posztot a Határátkelőre – kíváncsi voltam, mi…..
himberg74 2019.10.14 13:00:53
@Dikusz: oh, már egy párszor megtettem wien74 név alatt! ☺
A nyáron sokat volt szó arról, kinek mit jelent a magyarság, milyennek látja az országot kívülről vagy akár belülről. Krónikás véleményét nyilván sokan szélsőségesnek tartják majd, de ettől még ez is egy vélemény, amivel kulturált körülmények között persze lehet vitatkozni. Neked mit jelent…..
himberg74 2019.09.27 11:21:00
himberg74 2019.09.27 11:21:08
@Csodabogár: attól h valaki más országban él, még magyar marad, a gyökereit tekintve legalábbis. A mentalitása, az életszemlélete viszont már nagyon nem magyar. De mivel pár kedves embert hátrahagyott MO-n, nyilván észleli az ottani dolgokat is. És sajnálja az egészet. Mert ő tudja h lehetne másképp is...
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
himberg74 2019.08.28 09:12:27
@Csodabogár: hát persze h van rengeteg szép hely Mo-n! De amíg eljutsz egyikből a másikba nem csukod be a szemed. És dühítő h a látványosságok környéke még rendben van, de ha kicsit eltávolodsz tőle ( itt most nem a nyóckerre gondolok), akkor már mellbevágnak az "apróságok". Általános rend, tisztaság, odafigyelés kellene...én nem tudtam ezt kivárni, sorry.
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..