Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R. Tessitore

29 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reményt keltő idénykezdés és nyári évközép szoros csatái után joggal várhattuk, hogy 2008 után, 10 évvel később ismét egy vérvörös és egy ezüstszürke gépjármű csaphat össze a fináléban, de ez a remény egyre fakóbbá válik. Vannak a hirtelen bekövetkező, drasztikus visszaesések, ilyen ha az…..
Vannak olyan esetek, amikor úgy néz ki, minden összeáll a siker érdekében, de a körülmények mégis úgy alakulnak, hogy kukába megy az egész projekt.  Bizonyára sokan emlékeznek még a 2012-es évadra, amikor is az év elején sorra más csapatok, más pilótái nyerték a futamokat (pl. MALDONADO!). Nem…..
Stílusosan, a tifosi előtt mutathatja meg magát igazán a Ferrari, hogy egy évtized bukdácsolás után újra ők lettek a favoritok,s ha ez bebizonyosodik, akkor hiába az aktuális ponthátrány, ezt a bajnokságot akkor nem Hamilton nyerheti meg, csak Vettel veszítheti el. Egy héttel ezelőtt a futam…..
Lassan véget ér a nyári szünet, e hétvégén felbőgnek a túlkomplikált erőforrások, és ezzel együtt elkezdődik az idei évad második fele, amikor is gyakran egy csapat irányába indul el a totális dominancia. De még előtte jutott nekünk július utolsó hétvégén egy Magyar nagydíj, ahol nem a papírforma…..
Szokás mondani ebben a sportágban, hogy a pontokat vasárnap osszák. Mi mindig csak halkan helyeslünk, bár tudjuk, ez már szinte csak közhely-szótár. Viszont ennél igazabb még sosem volt eme mondás. A várakozásoknak megfelelően ismét csak a vörös és az ezüst csaphatott össze ezen a helyszínen,…..
Igazi versenyzést láthatunk mostanában hölgyeim és uram, ami bár előbb vagy utóbb meg fog szűnni, de élvezzük ki, amíg tart! Tévedtem, s milyen jó, hogy nem lett igazam. A 2018-as Forma 1-es bajnokság, ha így folytatja útját, a favorit szezonok közé kerülhet, habár ennyi monoton, egyhangú évad…..
Hölgyek s urak, JÓL jegyezzük meg a múlthéten látott Osztrák nagydíjat, mert elég sokáig nem lehet részünk hasonló örömökben.  Egészen a versenyig egy szokásos 2018-as futamot vetített előre az előző versenyhétvége. A szabadedzések nem mutattak meglepetést, a top 3 csapat szokásosan top 3-ban…..
Megy a nyári hajtás, mind a szabadságot nélkülöző honfitársainknál, mind a száguldó cirkuszban. Ezt mi is jellemezhetné jobban, mint a visszatérő Francia nagydíjjal kezdődő triplahétvége, ami példa nélküli a sport történelmében. De amúgy meg, őszintén, minek? Volt nekünk egy Kanadai nagydíj…..
Sihuhu, nagyon szép altatót tolt nekünk a két héttel ezelőtti futam a hercegségben, de talán most már újra kezdődhet a szó szerinti versenyzés.  Monacóban bejöttek a jóslások, a Red Bull a szűk kanyargós, motorerőt nem igazán kívánó pályán csak úgy behasított minden edzésen és időmérőn,árnyalva a…..
Következik az évad ékköve, a minihercegségi forduló, gigantikus sztár és giccsparádéval,sok vonatozással, és újra grid csajokkal. Tipikusan az a hely, ahol ha nagyon nyomod, a falban kötsz ki, ha nem eléggé, még talán meg is előznek! De ahhoz tényleg nagyon bénának kell lenni..  Ne olyan gyorsan,…..
A sport most hétvégén visszatér Európába, egy olyan pályára, ahol a korábbi 4 futam eredményei bár ugyanannyi pontot érnek, de a valós erősorrendet csak itt fogjuk megtudni. Nézzük az Azeri futamot ami mi mást is hozhatott volna a konyhára, mint az ŐSKÁOSZT. Persze ehhez minden adott a pályát…..
Immáron 12 éve zajlott Alonso utolsó bajnoki éve, ahol rengeteg fordulat történt.Kezdődött a Renault, majd Ferrari dominanciájával, ezt fűszerezték a mára már elvétve előforduló motorhibák, meglepetés eredményekkel. Dráma a tetőfokon, tökösség, agresszív autók és versenyzők, minden, ami lassan kihal…..
Az élesedő világbajnoki harcban egyre szorosodik a verseny, és itt már nem csak két csapatról beszélünk, mivel a bikák is beszálltak a győzelemért vívott harcba. A szabadedzések már előrevetítették bizonyos értelemben a szoros harcot, de akkor még csak a szokásos Ferka-Merci vonal váltogatta…..
Csak úgy repkednek a futamhétvégék mostanában, a legutóbbin pedig olyan reménysugarat láthattunk, amelynek jelei a szezonnyitón egyáltalán nem mutatkoztak. Echte unalommal kezdtem az érdeklődést egy hete a mostanában sötétbe boruló (ennek története külön pikantéria.) homokkal megszórt, olajjal…..
Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Mondottá a legendás szavait Fletó sacper 12 évvel ezelőtt a pártnyaralóban, és ez egy örök érvényű kijelentés, akár bármire rálehet húzni. Például a jelenleg regnáló F1 vezetésre is, plusz Jean Todt hülyeségével…..
Ihaj-csuhaj, idén a téli teszt szó szerinti értelmezésében is alkotott, ugyanis az első teszthét 3. napján Barcelonát is elérte a szibériai hideg csücske, kellemesen poénos káoszt okozva. A lényegre térve viszont, a továbbiakban normális ütemben is megtörtént a gépek futása. Ámbár amatőr hiba lenne…..
A téli tesztek előtt, a holtszezonban számos változást jelentett be az F1 viszonylag új tulajdonosi köre. Ezek egyike a 'meetoo' jelenség egyik lecsapódása, ami szerint a több évtizedes, bőven az cirkusz alapkövévé, kis túlzással hagyománnyá avanzsált hostess nőszemélyek eltávolítása lett.  A…..
November közepe-végefele szükségszerűen,ellenben totál céltalanul lefutott a 2017-es F1 szezon. A nagy kérdések mind eldőltek ekkorra már. Azon körmöt rágni, hogy a Renault-Toro Rosso 6. helyért való csatát Sainz melyik idei csapatának adja,hát mit ne mondjak, szomorú tény, hogy ennyi maradt a…..
R. Tessitore 2017.12.11 21:40:51
@BRF915: Hasonlóképpen érzek.
Öt kivételével minden hely elkelt a jövő évre. Tekintsük át ezeket, miket hozhatnak a konyhára vezetéstechnikailag, pénzügyileg és hangulat szempontjából.   Mercedes AMG Petronas Ezüstéknél a helyzet nem változik, a leves nem forrt ki, béke és nyugalom honol Stuttgartban. Hamilton helye biztos…..
A korábban vártakhoz képest jóval hamarabb, kettő futammal a vége előtt behúzta Lewis Hamilton negyedik bajnoki címét, és ezzel becsatlakozott a Forma 1 halhatatlanjai közé. De vajon képes lesz e valaha a számokon túl is belépni ebbe a klubba? Kötve hiszem, az idő viszont mindent meg fog…..
Történésekkel dúsított, mégis monoton és unalmas futamot eredményezett idén Austin, mint általában. Hozzá kell tenni, ez még mindig az átlagot súrolja a többi hétvégéhez képest, vagy csak az esti 9 órás időpont miatt szunyókáltam el néha-néha, ki tudja.. Az időmérő szokás szerint zajlott, kijöttek…..
F1Szubjektív Austini harangozó 2017.10.19 22:36:23
Éreztétek már egy adott termékkel kapcsolatban, hogy profi hatást kelt, mégis valamiért gagyi? NA, az USA jelenlegi pályája pont ilyen.   Nem meglepő, egy újabb Tilke-csodával állunk szemben, és ha a német úriember neve szóba kerül egy helyszínnel kapcsolatban, ott biztosak lehetünk a "6…..
Ez is lezajlott, majdnem sima Hamilton győzelem született Suzukában, ezt már akkor lehetett sejteni, amikor 2 kör után Vettel kiszállt a játékból... egy gyújtógyertya miatt. Most ez komoly? Igen az, úgy néz ki, a szingapúri eset idáig visszhangzik, ha nem tovább. Lewis áldhat nyugodtan minden istent…..
F1Szubjektív Japanese harangozó 2017.10.05 23:03:52
Nem telik el szünet, nincs pihenés, a száguldó cirkusz folytatja útját 2017 vége felé, most éppenséggel a very very oldschool Suzukai pályára látogatnak el pajtásaink és hőseink. Maga a versenycsík lenyűgöző, az 1962-ben épült, eredetileg Honda tesztpályán egyszerűen nincs két ugyanolyan kanyar, és…..
Váratlan és várt események közepette zajlott le a 19., utolsó maláj nagydíj. Azért valljuk be, mostanában a Red Bull elég mázlistává vált Malajziában. Tavaly a Mercik estek ki előlük, idén a Ferkák. Bár a győzelem nem lett kettős, de Verstappen diadala megmutatta, ha a gyerek igazán versenyképes…..