Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csányi Zsófia

243 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ideális testsúly az egészséges életmód szempontjából fontos tényező. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az ideális testsúly egyénenként változhat attól függően, hogy milyen testalkatod van, mennyire izmos vagy, milyen a genetikád és milyen életmódot folytatsz. Fontos, hogy ne csak a külső…..
A lassan felszívódó szénhidrátok olyan táplálékok, amelyek lassabban emelik meg a vércukorszintet, mivel a szervezet hosszabb idő alatt szívja fel és dolgozza fel őket. Ezek az élelmiszerek előnyösek lehetnek az egészség és a teljesítmény szempontjából, mivel kiegyensúlyozottabb vércukorszintet és…..
A gyorsan felszívódó szénhidrátok olyan tápanyagok, amelyek a szervezetben viszonylag gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Ezeket a szénhidrátokat könnyen és gyorsan emészthető élelmiszerek tartalmazzák. Az emésztés során a gyorsan felszívódó szénhidrátok gyorsan lebomlanak glükózzá, ami gyorsan…..
Szeretsz a természetben lenni? Esetleg van kerted is, ahol gondozhatod a növényeket? Tudtad, hogy a kertészkedésnek számos pozitív hatása lehet az egészségünkre. Nézzük csak: Kertészkedés közben sokféle mozgásra van szükségünk, például ásás, ültetés, locsolás, gyomlálás stb. Ez lehetővé teszi,…..
Az egészséges életmódra való átállás és a tartós változás kulcsa a következetesség és a fenntarthatóság. Az alábbiakban összefoglalom néhány tipp és titok, amelyek segíthetnek a tartós egészséges életmódváltás elérésében. Kis lépésekkel kezdd: Ne próbáld meg az életmódodat azonnal teljesen…..
A rend és a tisztaság fontos szerepet játszanak az emberi test és lélek egészségének megőrzésében. Itt van néhány hatás, amit ezeknek az elveknek a betartása hozhat az életünkre: A tisztaság és a rendszeres takarítás segít megelőzni a kórokozók, allergének és más egészségkárosító anyagok…..
Az élet élvezete és az egészségtudatos életmód nem zárják ki egymást, sőt, egymást kiegészítve fokozhatják az örömöt és a boldogságot. Az alábbiakban néhány tipp, hogy hogyan lehet élvezni az életet egészségtudatosan: Az egészséges étel nem jelenti az ízletes ételek nélkülözését. Próbálj ki új…..
A mindfulness elsősorban arra összpontosít, hogy a jelen pillanatban tudatosan éljünk, elfogadjuk a jelenlegi érzéseinket és gondolatainkat, anélkül hogy ítélkeznénk vagy elmerülnénk a múltban vagy a jövőben. Az egészségmegőrzés szempontjából a mindfulness számos előnyös hatást gyakorolhat az…..
Az emberi elmének és tudatnak nyugalmára és az önmagunkkal szembeni békére való törekvés örökös kihívás az emberek életében. A modern élet gyakran stresszes és kiforrott elvárásokkal teli, ami magával hozhatja a belső nyugtalanság és a kiegyensúlyozatlanság érzését. Azonban a belső béke elérése és…..
Moving room Szervóra 2023.07.23 20:52:44
A hagyományos kínai orvoslás egy ősi gyógyászati rendszer, amely a testet és az egészséget az energia (qi) és az energiavezetékek (meridiánok) folyamatainak szemszögéből vizsgálja. Eszerint a test különböző szerveinek és rendszereinek különböző időpontokban aktív fázisuk van, és ezek a "belső órák"…..
Az egészségmegőrzésben való kreativitás azt jelenti, hogy változatos és újszerű megközelítéseket alkalmazunk az egészségünk megőrzésére és fejlesztésére. A kreatív gondolkodás segít abban, hogy ne csak a hagyományos megoldásokra támaszkodjunk, hanem új, személyre szabott módszereket is bevezessünk…..
Vannak, akik nem év elején, hanem nyáron tesznek fogadalmat, hogy elkezdenek az életükön változtatni. Ez is egy módja annak, hogy gondoskodj önmagadról. Milyen témakörben lehetnek ezek a fogadalmak? Rendszeresen mozogsz a szabadban. Ez bármilyen mozgás lehet, mint például a séta, futás,…..
Itt a nyár és vele együtt a vakáció, a kikapcsolódás és az utazás ideje. Figyeljünk oda, hogy nehogy az egészségünk lássa az utazás kárát. Hogy ezt könnyedén elkerüljük, hoztam rá néhány tippet! Mi okozhat kihívást számunkra? A leégés: a mediterrán térségben és az egzotikus országokban extrém…..
A pollenek olyan apró szemcsék, amelyeket a növények a virágzás során termelnek. Ezek a szemcsék a növények virágzásával a levegőbe kerülnek, és jelentős hatással lehetnek az egészségre, különösen azoknál az embereknél, akik allergiások rájuk. Az allergiás reakciók a pollenekre az úgynevezett…..
Az egészségünk érdekében számos pozitív pszichológiai megközelítés és gyakorlat segíthet. Az optimista hozzáállásnak számos egészségügyi előnye van. Az optimista emberek általában jobban kezelik a stresszt, erősebb az immunrendszerük, és hosszabb élettartamra számíthatnak. Próbálj meg…..
A strandfertőzések olyan fertőző betegségeket jelentenek, amelyeket strandokon vagy tengerparti területeken lehet elkapni. Ezek általában a vízben, a homokban vagy a közös használatú területeken lévő szennyeződések és mikroorganizmusok által terjedhetnek. A strandfertőzések megelőzése érdekében…..
Hogyan legyünk nyitottak az egészségünk megőrzésére? Érdeklődjünk az egészségmegőrzéssel kapcsolatos legújabb kutatási eredmények iránt. Olvassunk könyveket, cikkeket, nézzünk videókat és hallgassunk podcastokat, amelyek segítenek elmélyíteni a tudásunkat az egészséggel kapcsolatban. Tartsunk…..
A párolt ételeknek számos pozitív hatása lehet a szervezetre és az egészségre. Nézzük melyek ezek: A párolás során a gőz körülveszi az ételeket, ami segít megőrizni a tápanyagokat, például a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ez azt jelenti, hogy a párolt ételekben több tápanyag maradhat meg, mint…..
Ezek a gyümölcsök tökéletesek a meleg időben, mert hidratálnak, frissítőek és kellemes érzést nyújtanak a fogyasztásukkor. Citrom: A citrom frissítő hatású, és tele van C-vitaminnal. A citromvíz vagy citromos jeges tea kiváló lehetőség a hidratálásra és a test hűsítésére a forró nyári…..
Az érzelmi stabilitás olyan állapot, amelyben az egyén képes fenntartani az érzelmi egyensúlyt és megfelelően reagálni az élet kihívásaira és stresszre. Az érzelmi stabilitás és az egészség között számos kapcsolat van, és az érzelmi jólétünk jelentős hatással van a testi egészségünkre. Az érzelmi…..
Az élő növényeknek számos egészségügyi előnye lehet, ha belélegzik vagy közelükben tartózkodnak az emberek. Nézzünk néhány fontos információt az élő növények egészségügyi előnyeiről: Az élő növények fotoszintézis útján szén-dioxidot felvesznek és oxigént termelnek. Emellett képesek elnyelni a…..
A meleg időjárásnak számos hatása lehet az egészségünkre. Először is, a magas hőmérséklet és a meleg időjárási körülmények számos fizikai és mentális kihívást jelenthetnek. Íme néhány hatás, amelyeket a meleg időjárás okozhat az egészségünkre: A hőguta és a hőkiütés olyan súlyos állapotok,…..
Moving room Elengedés művészete 2023.07.08 20:24:09
Az elengedés művészete egy olyan fogalom, amely kapcsolódik a mentális egészséghez, és segít megbirkózni a stresszel, a negatív érzelmekkel és a nehézségekkel. Az elengedés során tudatosan és szándékosan engedsz el olyan dolgokat az életedben, amelyek már nem szolgálnak téged vagy negatív hatással…..
Moving room Cirkadián ritmus 2023.07.07 21:56:29
A cirkadián ritmus egy 24 órás időciklus, amely szabályozza szervezetünk biológiai folyamatait, beleértve az alvást, éberséget, testhőmérsékletet, hormonális változásokat és egyéb fontos biológiai funkciókat. Ez az időciklus belső óránként van szabályozva, amelyet az agyban található…..
Nagyszerű dolog, ha az embernek vannak barátai, baráti társasága és az egészségmegőrzésben is partnerek tudnak lenni. De mire gondolok itt? Közös sportolásra – szervezzetek rendszeres sporteseményeket, például futás, kerékpározás, túrázás vagy csoportos edzés, ez erősíti a köztetek lévő kapcsolatot…..