Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Relik

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Amíg Buffy és Dawn próbál minden olyan tárgyat és varázskelléket összepakolni a lakásban, ami Willt kísértésbe vinné, addig a három marha felhasználja az ellopott gyémántot egy láthatatlanná tévő fegyverhez. Persze a fegyvertől úgy érzik, legyőzhetetlenek lettek, de ez csak…..
A visszaszámlálás megindult, csak most nem a pisztoly mered Dem mellkasára, hanem a kasza a sorozat felé. Még három rész és meglendítjük kalapunkat, meglengetjük hófehér zsebkendőnket és fellélegzünk, mert nem lesz második évad ebből a botrányosan elbaszott sorozatból.…..
Tudom, az enterek, ráadásul iszonyú hosszú lett, nem tudom, mi ütött belém. Kitartás. Észrevettétek már, hogy a főcímes rettenet közepébe mindig belevadásznak egy jelenetet? Az elsőben Mark csuklóját mutatták a karkötővel, a másodikban a fehér sakkbábut, a harmadikban…..
Relik 2010.05.14 12:18:53
@barnslig: Pedig még azt is bevállaltam volna ehelyett a brainfuck helyett. :)
Közeledünk az évad végéhez, ami Tara vétlen árulása után izgalmas végkifejletet eredményezhet. Persze nem eszik ezt olyan forrón, mert Buffynak, Willow-nak, egy kamionnak és Bennek köszönhetően a kulcs egyelőre nem került Glory kezébe. Miközben Glory a megfelelő időpontban…..
Hát újra itt, hölgyeim és uraim. Elég régen történtek az eddigi események ahhoz, hogy felidézzük a szálakat: Olivia és Mark házassága zakatol a szakadék felé - anyuci a jövőben az autista srác apjával hetyeg, apucira pedig bohócmaszkos támadók törnek rá az FBI los angelesi…..
A Gloryval való első csoportos összecsapást határozottan a csapat nyerte, de ennek még korai örülni. Persze a csapat ma este mulat, hisz a Bronze újra megnyílt, tehát van hol, viszont Buffy óvatosan bulizik, és nem rúgja ki a ház oldalát, hisz Glory egyszer visszajön és akkor lesz…..
A csapat együtt emésztgeti azt a tényt, hogy Glory egy Istennő, és arra is hamar rájönnek, hogy a földön való létezésének az az ára, hogy elég sok ember küzd mentális gondokkal errefelé. Tulajdonképpen azt is megtudják, hogy a démon dimenziókban már elég nagy kavalkádot…..
A Stargate Universe pilotja nekem nagyon bejött, és nem feltétlenül a jócsaj-faktor miatt, pedig az is számíthatna, mert most tényleg sikerült szemrevaló menyecskékkel megtölteni a sorozatot, Ming Na, Alaina Huffman és Elyse Levesque is jobban néz ki, mint az átlag, az tuti. Erre most…..
Charlie és Seever a polgármester kérésére megjelennek Howard Amis politikai tanácsadónál, aki aggódik az eltűnt felesége miatt. Vegasban volt, mire reggel hazaért már nem találta Lisát. Nincs sehol, pedig az autója itthon van. A telefonját nem veszi fel. Howard nem akar 24 órát…..
 Kínai Kálmán régi piacos barátai kértek meg minket, hogy juttassuk el a következő üzenetet a magyar nagyközönséghez.  Tisztelt Nagyorrúak, Kedves Magyar Barátaink!  Valljátok be, utáltok minket. Mi is utálunk titeket, de ezúttal beszéljünk csak rólatok.…..
Relik 2008.05.22 13:50:58
Valahogy a cikkből a nagy nyugatútálat mellett kimaradt egy-két dolog. A nyilvánvaló emberi jogi kérdésekbe nem mennék bele, de azért gazdasági szinten sem minden így van. Kimaradt pl. hogy az a nagyon olcsó termelés egyszerűen nem igaz. Mesterségesen vannak alacsonyan tartva a bérek és úgy általában a termelési költségek (az energiaárak ott sem kisebbek, ugyanarról a nemzetközi piacról veszi Kína is az olajat, ahonnan mondjuk mi); vagy kicsit jobb esetben a tényleges előállítási ár töredékét tüntetik fel az export cikkeken, így tudják "Nyugaton" ennyire olcsón piacra dobni.
A nyugati piacok olcsó áruval való elárasztásának fő célja pedig tényleg a nyugati ipar tönkretétele volt. A dömping miatt kialakult helyzetben a legnagyobbak Kínába vitték a gyártásukat (ahol szépen lenyúlnak minden új fejlesztést), a kevésbé szerencsés cégek pedig eltűntek vagy azóta is haldokolnak.
Emellett a kínai áruk többsége egyáltalán nem gagyi már, nagyon jó technológiájuk van, és bizonyos területeken szinte nem maradt versenytársuk. India, Pakisztán és Vietnam rúghat még labdába a könnyűiparban mellettük. Nyugaton maradt a felgyorsuló fejlesztés, hogy legalább a nagy hozzáadott-értékű termékek piacán lépéselőnyben maradhassunk. A fejlesztések átszivárgása elég lassú ahhoz, hogy ez az állapot fenntartható legyen és a távol-keleti termelők egyelőre még megelégszenek a tömegeknek való termeléssel, kevessé érdekli őket az innováció. (India előrébb is tart Kínánál ebben, nyitottabb a társadalmuk, így könnyebben "importálnak" nyugati szakértőket.)

A cikk alapvetően mégis azért zavar engem, mert úgy fogalmaz, mintha a kínai embereknek tényleg ennyi beleszólásuk lenne a saját sorsukba és nem egy erősen központosított elnyomó rendszerben élnének.
 Kétezernyolc a Patkány és a visszatérő rockveteránok éve. Az R.E.M. is ezt az időpontot választotta, hogy előálljon régóta várt nagy dobásával, amivel életet lehelhet a halódó zenekarba. A georgiai Athens-ből származó R.E.M. abba a különös zenei nemzedékbe tartozik,…..