Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praseodimium

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye március 20-án: Lehet-e kártékony a tudomány? dr. Lakos András infektológus előadása Mai civilizációnk nem létezhetne a tudomány és a technika vívmányai nélkül. Mégis, a tudomány néha félresiklik: olyasmire használják fel módszereit, eredményeit, ami…..
Praseodimium 2019.08.15 07:50:10
@Mihály Természettudomány: hát pontosan ez a tanulsága az előadásnak, egyetértek! A tudomány önmagában semleges eszköz, pozitív és negatív etikájú cselekedetekre is lehet használni. Sajnos, amint láttuk, ahogyan a pénz, üzlet, hatalom megjelenik, a tudományt negatívvá, károssá fordítja.
Ami szintén nem túl etikus, az konkrét személyek név szerinti említése, mert személyiségi jogokat sért, hitelrontásnak számít, ezért kerülendő.
Az utóbbi időben újra fellángolt a vita a homeopátiával kapcsolatban, elsősorban Boldogkői Zsolt professzor cikkei kapcsán. Helyes is, hogy elkezdődött egy diskurzus, mivel ez talán hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen tájékozódjanak a módszerrel (annak történetével,…..
Praseodimium 2017.09.17 23:50:04
Utánanéztem. A homeopátia életelv. Nem kevesebb.
(
hbk.hu/homeopatia-mint-eletszemlelet/)

A sebészszike példa csak annyira logikátlan, amennyire vegyész próbálja a homeopátiát vizsgálni, statisztikákkal.
Megvizsgálom lehet-e vakbélgyulladást sebészkéssel gyógyítani: A pesti utcákon kiválasztok ezer embert, kezükbe adunk szikét, s nosza, kinek sikerült? Ha mázlink volt, köztük volt 2-3 sebész. Mennyi az esélye hogy műtő, diagnózis és egyéb körülmények hiányában megmentsenek egy beteget? Hányadik nullánál tartunk?
De ha szükség van rá, szakemberhez fordulhatok, aki érti is a dolgát, tapasztalt is, de ez főként a tudásának az érdeme, nem (csak) a szikének.

Ugyanennyi értelme van homeopátiát vizsgálni statisztikákból, főként nem szakembereknek. Mindent úgy kell megvizsgálni, ahogyan azt használni kell.
A legtöbb művészetben is 6-8 év aktív tanulás után tud valaki kérdezni a szakmáról, nem az aki sok évnyitót látott.
"a hegedülés az egy pontosan definiált előállítású faipari termék, nem több, olvass utána"