Regisztráció Blogot indítok
Adatok
t0masito

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Finoman szólva sem kényeztetett el minket a Benfica ebben az idényben, s ugyan az elején még lelkes voltam, és nyomtam egymás után a beharangokat, meg a meccsértékelő posztokat, de eljött aztán az idő, amikor végleg odalett a motivációm, képzeletbeli pennámat pedig úgy törtem ketté, hogy Lisszabonig…..
Benfica - Sporting 1-1. Megvallom őszintén, hogy nem számítottam arra, hogy jobb statisztikával fogjuk zárni a derbit a Sportingnál. Ehhez persze kellett most egy korai Sporting gól, és az is, hogy JJ ezek után védekezésre rendezkedjen be, viszont szép támadásokat tudtunk folytatni, korán sem volt…..
E Pluribus Unum Hatalmas a tét 2018.01.03 14:59:01
Mivel az óév lepergése előtt a ligakupából is kipottyantunk, egyetlen fronton maradtunk már csak versenyben trófeáért, ez pedig nem más, mint a bajnokság. Ennek megfelelően a helyzet végtelenül egyszerű lett - ha az idei kiírásban trófeát kívánunk szerezni, akkor valahogy le kell gyűrnünk a…..
Most már nem kell amiatt aggódni, hogy a tavaszi szezonra le leszünk terhelve, ugyanis a hét közepén könnyes búcsút vettünk a portugál kupától is. Harcos kis csapat a Rio Ave, meg minden, de elfogadhatatlan az, hogy ebben a szezonban már másodszor köpnek bele a levesünkbe. RV taktikai húzásai ismét…..
E Pluribus Unum Napirendre térni 2017.12.09 16:53:29
A megalázó európai túra véget ért, de a minden idők legrosszabb BL csoportköre által ejtett sebek sokáig fognak még gyógyulgatni. Külön szégyen, hogy első kalaposként tudtuk véghez vinni ezt a bravúrt, s 0 ponttal és -13-as gólkülönbséggel az idei kiírás legrosszabb csapata lettünk. Ez egy…..
Bár tavasszal már nem folytathatjuk az európai túrát semmilyen ponton, tétje még így is lesz a Basel elleni csoportmeccsnek, ez pedig nem lesz más, mint győzni, s ha nem is emelt fővel, de legalább nem sárba alázva távozni. Így is nagyon fájó ez, hisz ha pár éve valaki nekem azt mondja, hogy…..
E Pluribus Unum Hopp, egy hatos 2017.11.27 21:28:17
Az idei megpróbáltatások fényében akár az élet apró örömeként is fel lehetne fogni a tegnapi gólparádét, bár ha számításba vesszük azt, hogy a szezon egyik leggyengébb formájában lévő csapata vendégeskedett nálunk, ráadásul a 45. perctől már emberelőnyben játszhattunk, talán már nem is annyira…..
Miután Manchesterben sem tudtuk megváltani a világot - ami egyébként nem is lehetett reális elvárás - az az egyszerű, és irgalmatlanul fájó szituáció állt elő, hogy csak akkor játszhatunk tavaszon az Európa ligában, ha a soron következő két Bl meccsünket megnyerjük, plusz a moszkvaiakra nagyobb…..
Mivel az európai porondon odáig jutottunk, hogy egy Európa liga indulást érő harmadik helyhez is földöntúli csoda kéne, ezért ideje megrázni magunkat és odapörkölni mindenkinek Portugáliában. Jövőre, csak az első két csapat indulhat majd a Bl-ben, szóval semmi cicó, több hiba nem fér bele. Könnyű…..
Mit is mondhatnék? Nem könnyű 100%-ra felpörögni a ma esti meccs előtt. A csoportmérkőzések fele már a hátunk mögött, a mérlegünk pedig 3 vereség, 1 lőtt és 8 kapott gól. Amióta követem a Benfica meccseit, még nem kezdtünk ilyen szánalmasan az európai porondon. Persze egy futballszurkoló mindig…..
E Pluribus Unum A nagy nap 2017.10.26 22:52:08
Péntek este 20:00. A világ nagy részén tudatosan nem szerveztek sok mérkőzést erre az időpontra. A világ ugyanis egyetlen mérkőzésre kíváncsi. Ekkor kezdődik a mérkőzés, amire mindenki évszázadok óta várt. A mérkőzés, aminek a gondolatától is már családapák, meglett férfiemberek szemei lábadnak…..
Desportivo Aves - Benfica 1-3. A kötelező győzelem megvolt ugyan, de a döcögős, erőlködő játék továbbra is öli a hardcore benfiquisták agysejtjeit a képernyőkön keresztül. Sablonnyilatkozatok sora indul útjára, miszerint visszatértünk a győztes útra. Ilyesmikkel igyekeznek elaltatni mindenkiben a…..
Mivel úgy látszik, hogy idén a nagyobb sikerélmények el fognak kerülni minket, meg kell tanulni majd olyan esetleges győzelmeknek is örülni, mint amilyen a mai is lehet az újonc Desportivo Aves ellen. Azért írtam feltételes módban, mert bár tavaly, vagy azelőtt az ilyen meccseket simán nyertük, idén…..
Ugyan nem történt meg az, amitől oly sokan tartottak - hogy a Manchester a saját otthonunkban szed minket cafatokra, viszont az összkép így is siralmas. Nem az eredmény az, ami miatt elsősorban bánkódunk most, hanem az, hogy tudjuk, óriási távolságra vagyunk jelenleg az európai elittől, ez pedig a…..
Elérkezett hát a nagy nap. Annyi biztos, hogy a sorsolás pillanatától kezdve ezt a meccset várjuk, ami viszont már jóval kevésbé biztos, az az optimizmusunk, ami még 6 éve teljes mértékben meg volt a vörös ördögök ellen. Hol van már az a jó érzéssel megtöltő momentum, amikor igenis oda mertünk…..
Akinek idáig esetleg kétségei voltak afelől, hogy hullámvölgyben vagyunk, annak a tegnapi meccs magasan feltehette a pontot az i-re. Persze tudtuk azt, hogy pár nap alatt nem fog megoldódni minden egy csapásra, de abban azért reménykedtünk, hogy a Maritimót, ha nyögvenyelősen is, de legyőzhetjük…..
A madeirai kiruccanások sosem tartoztak a legkönnyebben abszolválhatóak közé, a mostani helyzetre való tekintettel pedig azt hiszem, hogy duplán van miért aggódni. A holnapi Sporting - Porto meccs után nekünk ebből a fordulóból nyertesként kéne kijönnünk, plusz a csalódott szurkolókba is hitet kéne…..
E Pluribus Unum Mélypont 2017.09.28 20:19:19
Azt hiszem, hogy ezzel a Basel elleni kiütéses vereséggel olyan mélyre kerültünk, amilyen mélyen még nem nagyon láttam a csapatomat, pedig nem tegnap kezdtem el Benfica meccseket nézni. Rögtön a meccs után roppant veszélyes lett volna belekezdenem az értékelőbe, mert a düh és a csalódottság…..
Elég szigorúan hangzik, ha azt mondom, hogy a második forduló sorsdöntő lesz számunkra, de ha figyelembe vesszük, hogy jön még a Manchester United oda-vissza, és kiegészítjük ezt azzal, hogy holnap a Basel is azért fogja nekünk vetni magát, hogy legyen még esélyük a továbbiakban, akkor bizony nagyon…..
Vannak örökös optimisták, akik minden rosszban meglátják a jót, még ha néha nagyítóval is kell azt keresni. Vannak olyanok, akik nyelnek egy nagyot, de aztán bizakodóan tekintenek előre a jövőbe, és vannak megint azok, akik azzal próbálják meg motiválni magukat, hogy lehetne…..
Hatalmas öngól volt "Önbizalom-kúra"-ként beharangozni a tegnap esti Boavista elleni meccset. Továbbra is szenvedünk, és amikor azt mondtam, hogy jó lenne valamit átmenteni a CSKA elleni csörtéből, akkor nem az eredményre gondoltam. Sajnos csak azt sikerült lemásolni - a szép játékot még csak…..
E Pluribus Unum Önbizalom-kúra 2017.09.15 21:54:01
Ha elindulnak az európai kalandok is, akkor aztán tényleg beindulnak a fogaskerekek, 3-4 naponta követik egymást a meccsek, és az ember még szinte magához sem tért a CSKA-tól kapott pofon után, már azt kell fejtegetnie, hogy miként verődik majd meg a Boavista. Ez ilyen. Játszhatjuk most a nagyszájú…..
Számítottunk arra, hogy a védelmünk kapitulálni fog párszor. Arra is számítottunk, hogy a BL-ben nem adják olyan könnyen azt a 3 pontot. Arra viszont egy csöppet sem számítottunk, hogy úgy kapunk majd ki egy harmatgyenge CSKA-tól otthon, hogy közben az idei eddigi legszebb fociját tesszük le a…..
Egyszer réges-régen volt egy rémálmom, amiben orosz maffiózók kezei közé kerültem. Pontosan már nem is tudom az okát, hogy miért kellettem nekik, annyi van meg, hogy az akciófilmekből oly tipikussá vált fekete furgonjaik egyikébe dobtak be megkötözve, és folyamatosan szidták a felmenőimet azzal a…..