Regisztráció Blogot indítok
Adatok
followthesun

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
followthesun 2018.03.21 08:02:31
@Arthamyr: szubjektiven, Katarrol. Vezeto beosztasban dolgozom itt. A velemenyem az, hogy minden azon mulik, milyen a munkaltatod. A mi esetunkben peldaul, az utlevelet nem veszik el (ez egyebkent illegalis), es kapunk "permanent exit permitet", akkor jovok megyek, amikor jolesik. Fizetest idoben kapjuk, nem "vernek at", ahogy feljebb valaki irta.
Reszemrol - otthon is jo fizetesem volt, itt a nettom az otthoninak kb harom es felszerese. Ebbol nagyjabol ugyanazt az eletszinvonalat tudom biztositani, mint otthon, par apro kulonbseggel: jobb helyen (kozvetlen tengerpart) lakom, jobb autom van, ha utazom, nem a bogacsi termalba (ami amugy szuper), hanem barhova, amit kitalal a csalad. Felretenni picivel tobbet tudok csak, mint otthon - nyilvan ez sajat dontes, lehet lakni olcsobb helyen, nem utazni stb, akkor maradna tobb.
A bulizasrol: itt a 30+ (40+, 50+ stb) vendegeket se nezik ki a barokbol, es nemcsak amcsik buliznak termeszetesen, ott vagyunk mind :)
Az idojaras nagyon mas, en speciel szeretem a meleget es imadom a tengert, aki maskepp van ezzel, elismerem, nehez lehet itt.
followthesun 2018.03.21 11:07:52
@Arthamyr: ahogy irtam, ez inkabb a cegtol, mint az allas szintjetol fugg. Az valo igaz, hogy Katarban a munkavallaloi jogok - hmmm - erosen korlatozottak, emiatt kiemelten fontos, hogy a ceg, aki alkalmaz, hogy all a dolgozokhoz. Sajnos, nagy cegnel is vannak otthoni szemmel nezve durva dolgok.... a valasztovonal inkabb a management milyensege. Volt ismeros, aki big4 ceg helyi leanyanal dolgozott, es eleg katasztrofalis szemelyes tapasztalatokkal tavozott, joval a tervezett ido elott. Szemelyes nem-kedvelesek, ellentetek itt sokkal inkabb meg tudjak keseriteni a mindennapokat, mint otthon.
Ha azt tervezed, hogy kijossz, en tuti nem beszelnelek le, de ha erik egy job offer, akkor erdemes a helyi magyar kozosseg tagjainal erdeklodni, mire erdemes figyelni.... Ahogy a posztban is irtuk, nagyon jo es segitokesz az itteni kolonia.
followthesun 2018.03.21 11:08:01
@EgyTalDodolle: Adozas: eleve otthon erdemes takarekoskodni, tehat a keletkezo felesleget nem Katarban tartani.... Amugy pedig, be tudunk szerezni az itteni penzugyminiszteriumtol egy katari illetosegigazolast, amit kesobb, kerdesek eseten, a magyar (vagy barmelyik masik) adohatosagnak be tudunk mutatni, igazolja a Katarban toltott adoeveket.
Nyugdij: hat azert van a magasabb netto fizetes, hogy sporoljunk a nyugdijas evekre :) vegytiszta ongondoskodas.
        Ma megnéztük a Szkénében  a Fajok eredetét, Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel és Thúróczy Szabolccsal (és Galambos "Galamb" Péter hangjával). Ma van Mucsi Zoltán  hatvanadik születésnapja,  elég sok színész volt a nézőtéren.         Utána beültünk valami helyre. A velünk szemben ülő…..