Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LegottTegel

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ródler Norbert, a a BRFK kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője részletes, praktikus útmutatót adott ipari kendertermesztés felé kacsingatóknak. A tavaly összesen 32 leleplezett vietnámi ház nyomán kiadott BRFK-féle Kendertermesztési Tanácsadóból kiderül, nem…..
LegottTegel 2010.02.07 09:05:38
@realcarlos: Ez így van, a jobboldalnak szüksége lesz bűnbakra, aki felé kanalizálhatja a gazdasági csodavárásból a valóság hatására kiábránduló szavazóik dühét.

A füvesek, melegek és zsidók tökéletes támadási felületet adnak.

Biztos vagyok benne, hogy mind a Fidesz, mind a Jobbik minden alkalmat meg fog ragadni arra, hogy verbálisan a BTK szigorítása - mint a problémára adható egyetlen adekvát megoldás - mellett fog érvelni, bár gyanítom, hogy történni nem fog semmi, ami most van, azon túl sokat nem lehet szigorítani.

Szóval fű ügyben nálunk a következő 4-8-12 évben nem fog történni semmi.
LegottTegel 2010.02.07 09:15:10
@szmoker /segílyes/: sajnos nem világcsoda hogy jobbikra szavazol, még akkor is, ha sejthető, hogy mi az álláspontjuk a fűvel kapcsolatban.

ez inkább az szdsz szégyene, sikerült 8 év alatt lenullázniuk magukat.

Én nem szavazok senkire, LMP-re biztos nem, Szdsz annyiszor köpött már szembe fű ügyben, hogy rájuk sem, mszp kizárt, fideszt ismerjük, mdf álláspontja drogügyben -estedeszeretek csokoládét enni - Pettkó Andrással ismert.

szóval ez van.

nincs értelmes, liberális párt, amelyik fel merné vállalni, hogy képviseli a marihuána legalizálását.

nálunk a sötét középkor és tudatlanság eme csökevényes maradéka még jó darabig nem fog eltűnni.
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
Szegénység blog Éhes bolygó 2008.09.21 09:00:00
Lilienfeld írt egy kommentjében Peter Menzel projektjéről. A fotóművész 24 ország 30 családjánál járt. Arra kérte a vendéglátóit, hogy hadd készítsen róluk és egy hétre való étel-ital készletükkel egy fényképet. A képek sokat elmondanak a különböző kultúrákról.…..
LegottTegel 2008.09.21 10:27:12
Szombaton négyen, hétfőn egy nő, kedden egy 21 éves fiatalember haltak meg, mindannyian herointúladagolásban. Arról persze a rendőrségnek fogalma sincs, hogy az áldozatok túlságosan szennyezett avagy túlságosan tiszta heroint fecskendeztek be maguknak.A rendőrség csak tapogatózik,…..
vendégszerzőnk írása"A Konzervatorium blogon néhány hete két részletben jelent meg a “Drogtilalom vs. common sense” című írás, amely a globális drogtilalmi rezsim mint kontroll-mechanizmus kudarcának okait vizsgálta, számba véve annak lehetséges alternatíváit. A…..
Van egy alapvető probléma a személyes szabadságot növelő ötletekkel (drog, meleglagzi, satöbbi): szerintem a jelenlegi helyzetben összeségükben bizony csökkentenék azt. Amerikában, Új-Mexikó államban legalizálták az egyneműek házasságát. Egy vallásos fotós nem akart…..
LegottTegel 2008.06.22 22:10:49
Don, foglaljuk össze:

Doktorur írta:
doktorur 2008.06.22. 19:31:18
"hogy a __kábitószer hatása alatt__, vagy a beszerzéséhez szükséges anyagi javak megszerzése miatt, vagy a termesztés és terjesztés felügyeletének birtoklásáért (összefoglalóan a kábítószer miatt) több bûncselekményt követnek el ma a világon mint bármely más okból."

Én erre reagáltam a magyar statisztikákkal (azért, mert ez számunkra releváns), megkérdőjelezve azt, hogy a kábítószer hatása közvetlen oki összefüggésben van a kábítószeres bűnözés alakulásával.
Állításomat arra alapoztam, miszerint 2006-ban 3209 fő követett el kábítószer hatása alatt bűncselekményt, míg a teljes fogyasztói populáció kb. 300-500 ezer főre tehető.

Erre te azt válaszoltad, hogy
"a helyzet fordított, tehát nem fű alatt követsz el bűncselekményt, hanem a bűnözők x százaléka szerhasználó."

Én megkérdeztem tőled azt, hogy milyen relevanciája van annak, hogy a bűnözők X százaléka szerhasználó, és sajnos a kék szemű példát is belevettem, ami megzavarhatott, de jeleztem, hogy javítom a kérdésemet.

Erre te idézel egy tanulmányt bűnelkövető fiatalokról, valamint megkérdezed, hogy szerintem is bűnt követ-e el, aki drogozik.
Úgy érzem elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől (mi köze a fogyasztásnak a bűnözéshez, ha nem a szer tudatmódosító hatása miatt követték el azt?)

Azzal egyetértek, hogy a bolti lopás rendszeres ismétlődése kialakíthat egy deviáns karaktert, de azzal nem, hogy ez analóg lenne az illegálisnak minősített kábítószerfogyasztással.

Ugyanis a legtöbb fogyasztó nem generalizálja ezt a devianciáját másra, és más tekintetben ugyanolyan törvénytisztelő módon él, mint a többi polgár.

A goá-t mindig is untam, így arra a részre nem válaszolnék, és természetesen a törvény betűje szerint aki illegális kábítószert fogyaszt, az bűncselekményt követ el, ami alól nem menti az, hogy nem ért egyet a törvénnyel.

Felháborított engem is az Indexen megjelent, nagy port kavart írás, Zappe Gábor követte el Anyák, húzzatok dolgozni címmel. Eszembe juttatott egy korábbi törvényjavaslatot a női kvótáról, arról, hogy kötelező legyen bizonyos számú nőt betenni a parlamentbe. Örültem annak…..
LegottTegel 2008.06.22 19:32:39
olvasónk, Preserver írása Amióta világ a világ, minden közösség meghúzta maga körül az elfogadható gondolkodásmód és viselkedés határait, ahogy az előlények immunrendszere aktív határvonalat képez az egészség és a kóros fertőzés között. Ha nem lennének ezek a…..
Üdvözítő, hogy a hatalmas világban minden héten van valahol egy csapat tudós, aki kideríti, miért is káros a fű. Ezúttal Melbourne-ben vizsgáltak meg 15 olyan átlag 40 éves férfit, akik 10+ éve minden nap legalább 5 füves cigit elnyomtak. A kutatók szerint a füvesek agyában…..
A tatai Eötvös Gimnázium saját drogháborúját vívja diákjai ellen. A tantestület egyhangúan megszavazta múlt héten, hogy kiteszik azt a három gimnazistát, akiket román rendőrök szedtek össze füvezés közben osztálykirándulásuk alkalmával. Érdekes módon a román rendőrség…..
Konzervatórium Antijuppizmus 2008.05.12 08:25:00
Lovastelky Marcellnek a Polgári Szemlében megjelent írására reflektálnék, szerfelett. Kezdjük a dícsérettel. Tetszik, hogy a cikk vége fele mintha magához térne, és egyrészt az egyéni felelősséget is hangsúlyozza, másrészt felismeri, hogy ezek a dolgokat egypár radikális…..