Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamhealthnstuff

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legnagyobb gond napjaink divatos diétáival az, hogy sokszor élettanilag téves ötletekre épülnek minden tudományos alapot nélkülözve, gyakran kizárják, vagy nagyon lecsökkentik bizonyos makrotápanyagok bevitelét (pl.: szénhidrát). Többnyire azért törekednek az egyszerűségre ezek a diétás…..
A felső légúti vírusos fertőzések, azaz a nátha (annak több, mint 200 kórokozójával) és influenza (mint kiemelt jelentőségű ebben a csoportban) kezelésére az orvostudomány jelen állása szerint elsősorban tüneti kezeléssel tud szolgálni. Ide tartoznak az olyan elengedhetetlen kellékek, mint a…..
adamhealthnstuff 2017.10.06 16:03:53
@kaskala: Köszönöm a felvetést, a kérdés teljesen jogos.
C-vitamin esetében a jelenlegi ajánlások 75-120 milligramm/nap között változnak felnőtteknél, míg a biztonságos felső határértéket 2000 mg-nál jelölik meg. Látható, hogy igen nagy a különbség a kettő között. Úgy gondolom összességében, hogy kiegyensúlyozott étkezés mellett 500, esetleg 1000 mg C-vitamin bőven elegendő naponta.
Ami a D-vitamint illeti, legújabb ajánlások szerint, főleg a téli (november-március) időszakban a napi 1500-2000 NE (Nemzetközi Egység), ami megfelel 40-50 mikrogramm D-vitaminnak, szükséges, ugyanis a tél végére a lakosság nagy részénél D-vitamin hiány áll fenn.
Remélem, hogy sikerült megválaszolnom kérdését.
A pszichiátria kapcsán sokaknak zavaros képek, zárt osztályok rácsos ágyai ugranak be, mások pedig csak legyintenek, mondván, ez nem is igazi orvoslás, mindenféle mondvacsinált okokkal kezelik csak az embereket. Ilyen véleményeket egészségügyi dolgozókkal beszélgetve is nem egyszer hallottam sajnos,…..
adamhealthnstuff 2017.10.02 14:47:39
@Csipyke: Nagyon sajnálom, ami a családban történt, biztosan mindannyian nehezen élik meg. Akik ilyen betegségben szenvednek, rengeteg odafigyelést igényelnek az őket kezelő szakemberektől, de ugyanígy a legszorosabb környezetüktől is, és ha változást tapasztalnak az állapotában, segítségért kell fordulniuk. Nagyon nehéz a hosszútávú kezelésük, mivel gyakran nem fogadják el, vagy nem látják be betegségüket, és ezért a kezelésben sem működnek együtt.
Kitartást és minden jót kivánok Önöknek!
A legújabb kutatások között böngészve belefutottam egy érdekes tanulmány összefoglalójába, ami egy napjainkban kibontakozó újszerű kezelési móddal kapcsolatban számol be ígéretes eredményekről. A rosszindulatú daganatok terápiája évtizedek óta három pilléren alapul: a sebészi terápia, kemoterápia…..
A dohányzás, mint tudjuk, rengeteg betegséggel összefüggésbe hozható, így nem is vágnék bele a felsorolásba. Ami biztos, hogy egészségtelen, drága, és sokak szerint értelmetlen szokás. A magyar felnőttek több, mint negyede dohányzik ennek ellenére, pedig ez korunk legjelentősebb elkerülhető…..
Múlt hét pénteken végre sikerült elmennem vért adni. Egy ideje már készültem rá, és jókora lelkiismeret-furdalást halmoztam fel, mire végre egy felszabadult péntek délelőttön térben és időben is minden passzolt, hogy betérjek a helyi vérellátó központba. Aznap én voltam a kilencedik, és egyben…..
Biztosan tudják, mire gondolok, amikor azt mondom, hogy tehetetlen dühöt érzek. Amikor látják, hogy valami rossz történt, vagy történik éppen, és tudják, hogy ha a fejük tetejére állnak, akkor sem tudnak tenni ellene semmit. Hát ezt éreztem én, amikor elolvastam a cikket, és közvetlenül utána az…..
Egy rendkívül fontos dologra szeretném felhívni ez alkalommal a figyelmet, mivel az utóbbi időben több olyan történettel is találkoztam, melyek újra rávilágítottak az önvizsgálat fontosságára. Ezek kapcsán rá kellett döbbennem, hogy mennyivel nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy mindenkinek…..
Fogyás, fogyókúra, diéta. Ha ezek közül bármelyikre is rákerestél már az interneten, és több, mint 5 percet szántál arra, hogy elolvasd a legfrissebb tuti tippeket, akkor biztosan belefutottál az „este hat után tilos bármit enni, mert vége lesz mindennek” ökölszabályba. Szerencsére már több oldalon…..
adamhealthnstuff 2017.09.12 15:51:16
@ketkerek: Köszönöm hozzászólásod a bejegyzéshez!
A vérnyomással összefüggésben arányaiban valóban kevésnek tűnhet a vizsgáltak 25%-át érintő negatív következmény, de mivel az olyan életmódi tényezők, mint a vacsorázás, mindenkit érint, és feltehetően sokan is vacsoráznak későn, ezért ennek a csoportnak az egynegyede valójában rengeteg embert takar, akiknek pusztán ezzel a változtatással csökkenthető lenne a vérnyomása, esetleg elhagyhatóvá válna gyógyszeres kezelés, és megóvhatók lennének számos káros következménytől.
Ami pedig a túlsúlyt és elhízást illeti, más anyagcsereintenzitás jellemző a nappali és az éjszakai életünkre, ezért más következményei is lesznek az adott időben történő étkezéseknek.
Az időszakos böjtölésről még nem hallottam, de mindenképp utánajárok, hogy mit is takar. Ami elsőre kitűnik belőle, hogy hosszabb napszakokra kimarad az étkezés, amit általában nem ajánlanak a szakértők, mivel az ezt követő éhségérzet miatt hajlamosak vagyunk a szükségesnél többet falni.
De ahogy a végén is írtad, "ha akarja csinálhatja úgy is", szóval a lényeg az, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogyan viselkedik, dönt ilyen kérdésekben, ezek az írások iránymutatásként szolgálhatnak elsősorban.
Remek időt hozott ez a szeptemberi hétvége, és aki csak teheti, biztosan a szabad levegőn tölti az idejét. Ennek egyik legjobb és legpraktikusabb módja a ház körüli teendők elrendezése, ugyanis az ősz beköszöntével is van bőven feladat a kertben. Ha ezt választjuk, mindenképp ugorjunk el a…..
Ha akár csak egyszer is érezted úgy, hogy kiabálva menekülnél az otthon óvó melegéből, akkor ez a poszt neked szól. A napokban ugyanis belefutottam egy előadásba a TED előadássorozat egyik meghívott előadójától, aki egy nagyon elgondolkodtató témát hozott. (Ezeket az előadásokat mindenkinek csak…..
Ma sikerült beleolvasnom egy remek bejegyzésbe, aminek az alapgondolatai nagyon tetszenek. Azt hiszem, valahogy így kell megközelíteni a fogyás témakörét, ugyanis rendkívül fontos és nehezen kezelhető jelenség a tömeges elhízás napjainkban. A poszt a legfontosabb dologra hívja fel a figyelmet, a…..
És ebben az esetben az „egy kis futás” mögött nem rejlenek maratonok végtelen kilométerei és hosszú órák megfeszített futásai. Napi pár percnyi kocogás is elég ahhoz, hogy minőségi évekkel hosszabbítsuk meg életünket, ami sokak számára bátorító hír lehet. A futás egy tök jó kikapcsolódási…..
Első bejegyzésnek egy kis áttekintést szánok a magyar népesség általános egészségi állapotáról. Ez jó kiindulópont lehet ahhoz, hogy megértsük, miért is annyira fontos az, hogy tudatosan, odafigyeléssel forduljunk saját és környezetünk egészsége, életmódja felé. A II. világháborút követően…..
A mai világban nem könnyű blogot írni. Nagyon sokan és nagyon változatos témákban vezetik sajátjukat, így szinte minden terület (túl)telített. Akár szakmai témájú, szabadidős elfoglaltságokkal foglalkozó, vagy bármilyen egyéb témájú forrást keresünk, biztosan találunk igényes, hiteles és jól működő,…..