Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bp13p9

20 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, de igaz. Az évszázad ingatlantranzakciója megköttetett - miénk a telek. Az elmúlt 1,5 hónap durva volt. Annyira, hogy lényegében a felénél elengedtük az ingatlant, és azon kezdtünk agyalni, hogy ha bebukik az egész, legalább a foglalónkat ki tudjuk belőle menekíteni. Nem tudtuk, hogy az…..
Lefoglalóztuk a nyaralót. Egy, 5 éve sikertelenül hirdetett apró, lepukkant, vidéki, külterületi nyaralót. Nem ez lesz életünk befektetése, de valami megfogott a telekben. Az ingatlanossal majdnem egy hónapig alkudoztunk, hogy végre megnézhessük, majd heteket vártunk arra, hogy végre lerakhassuk a…..
bp13p9 2017.12.01 19:42:04
@Ewdferv: mi egy fillért se fizettünk az ingatlanosnak, kizárólag a tulajdonosnak a foglalót. Viszont foglalóztunk amiről az ingatlanos is tud, úgyhogy az eladó számíthat rá, hogy abból az irányból is elkezdik majd szorongatni, hiába is mondja, hogy neki nem kell fizetnie, mert már nem él a szerződésük. A kulcsot nem vette vissza, a hirdetést nem állíttatta le, a közvetítést elfogadta. Biztos, hogy van valami kiskapu az ingatlanos szerződésében, ami miatt nyugodtan hirdette és mutogatta tovább.
bp13p9 2017.12.01 20:08:14
@Ewdferv: Erre vannak az ügyvédek - ha gáz van, intézzék. Még van 14 napunk... jövő péntekre szervezem a következő ügyvédi kört... meglátjuk. Az már vagy vele, vagy nélküle zajlik majd...
bp13p9 2017.12.01 21:14:14
@Ewdferv: egyértelmű, hogy igen. Nincs az a pénz, ami kompenzálni tudná a stresszt, úgyhogy legalább legyen valami, ami miatt azt mondhatjuk, hogy megérte. :)
Tiszta szerencse, hogy a szomszédok mindig, mindenről tudnak. Adott "A VÁROS" - a maga 2, szemmel láthatóan egymásnak konkurens ingatlanosával. Vagy - vagy. Én, mint lelkes potenciális vásárló, természetesen mind a kettőt megkerestem - és leadtam az igényeimet. Az egyiknél 0 elemű találati listát…..
bp13p9 2017.10.09 12:49:46
@Névtelen betelefonáló: Igen, simán el lehet ijeszteni. Ebben az esetben minket el is ijesztettek (annak ellenére, hogy nem ez volt a céljuk - tényleg csak a pozitívumokat hangsúlyozták, csak mialatt ezt tették, azt az egy-két dolgot is elmondták, ami miatt lényegében kihátráltunk az üzletből - olyan árat bedobva, amiről pontosan tudtuk, hogy nem fogadják el, ha meg mégis, akkor nem bukhatnánk rajta).

Az sem segített a helyzeten ahogy elmesélték, hogy ha valaki a környéken biciklizni menne, akkor felpakolja a biciklit az autóra, leparkol a városban és onnan indul. Ehhez viszont már tényleg nem kell nyaraló, otthon is fel tudjuk pakolni a bicikliket, hogy aztán a Dunaparton leparkoljunk és onnan induljunk.

A reális ár ebben az esetben szerintem valahol 4,5 és 5 között lehetett (a környékbeli házak 2-3-4 millió között vannak panorámától, a ház méretétől és építési anyagától függően) - és ha tényleg kellett volna a ház, 6-6,5 millióért 100%, hogy elvihettük volna - csak a szomszédoknak hála addigra már annyiért se kellett.

Itt nagyon ki kell hangsúlyozni, hogy teljes építési tilalom van a környéken, ami már nem is változik, és amiről az ingatlanos bölcsen hallgatott - csak úgy, mint arról, hogy télen csak terepjáróval megközelíthető. Ez persze az összes környékbeli házra igaz - csak azoknak az ára nem a belterületen lévő faházas nyaralók árához igazodik.
bp13p9 2017.11.15 10:15:56
@padisah: Ha egy ingatlanról kiderül valami, ami a használatát korlátozza, az normális esetben az árát is befolyásolja. Ha egy ingatlan téliesített (ld. alaposan körbeszigetelt, van benne kályha, kémény), joggal várnád, hogy autóval is megközelíthető legyen - főleg, ha úgy is hirdetik. Úgyhogy van az az ár, amiért az ember azt mondja, hogy OK, a következő autónk terepjáró lesz. Ez nem az volt. Az ajánlat pont arról szólt, hogy mi megmondtuk, hogy az időközben megismert információk birtokában (pl. hogy ha ez a ház leég, akkor marad az üres telek, mert nem lehet rá újat építeni, amit az ingatlanos szépen elhallgatott) mi mennyit adnánk érte - a tulaj meg eldöntheti, hogy ő annyiért szabadulna-e tőle. Egyébként a környék áraihoz képest ez a telek 2-3*-os szorzóval futott - és persze azóta is árulják és még jó ideig árulni is fogják. (Ui: nekem a stiláris szó indokolatlan használatával lenne inkább gondom, de ez már csak kukacoskodás ...)
bp13p9 2017.11.15 14:00:16
@padisah: Azon a hegyen az összes telek panorámás - ezért is van rájuk építési tilalom (mint ahogy utóbb kiderítettük) - mert ez egy "látszó" vagy milyen hegyoldal, ami egyébként így is van jól - csak ez azt jelenti, hogy ha egy jobb állapotban lévő faházért extra 3 milliót fizetsz, akkor benne van a pakliban az a kockázat, hogy ha pl. belecsap a villám, akkor a végén lesz egy üres telked, mert semmit sem kezdhetsz vele. Ezt a szomszédos ingatlanok ára tükrözte - ezé nem. Egyébként tényleg szép volt, de benne volt ez a kockázat. A téli megközelítés meg szerintem fontos, ki ne szeretne pl. egy ilyen helyen szilveszterezni? Vagy akár csak ősszel egy hétvégére kiruccanni? Az ár meg ugye sok mindentől függ. Nekünk ez az első megnézett telkek közé tartozott, azóta ezerszer jobban megismertük a környék ingatlanpiacát így utólag már nagyon örülünk, hogy nem vágtunk bele, mert nagy bukta lett volna, tényleg túl volt árazva (egyébként én reálisan 5-5,5 millió körül saccolnám a kért 7 helyett, 6 millióért biztos, hogy azonnal oda is adták volna, de a 6 milliós kategóriában már más, ugyancsak panorámás, de jobb helyen lévő ingatlant is találni a környéken, azokkal nem tud versenyezni). Egyébként igazad van, ilyenkor jön az, hogy a tulaj kivár - évekig vár - és végül eladja a megcélzott áron. Max. addigra már a környékbeli ingatlanok ára is eléri ezt a szintet, neki meg éveken át adót kellett utána fizetnie, karban kellett tartania, gondoznia kellett a kertet (vagy fizetni ezért).
Hihetetlen, de megléptük, lefoglalóztuk a kiszemelt remetekunyhót.Semmi komolyra nem kell gondolni, egy 80-as évekből visszamaradt, évek óta pusztuló kis faház a kiszemelt áldozat, minden, ezekben a kunyhókban szokásos luxussal: van benne víz, villany, na meg Sanyi, a pók a sarokban a népes…..
bp13p9 2017.11.15 10:05:36
@Plumper_: Igen, ez a dunakanyari ingatlanoknál is így van - biztos vagyok benne, hogy az ingatlanosok többsége a ház tetejéről vagy a legmagasabb fa csúcsáról, ki tudja milyen technikával fényképez, mert a berakott kép fizikailag összehozhatatlan. Olyan meglepően őszinte hirdetést is láttam, hogy "ha lehullanak a levelek, akkor látszik a Duna széle", plusz olyat is, hogy "ha nem lenne előtte erdő akkor dunai panorámás lenne" - a hirdetés szövegében persze panoráma szerepel, az ahhoz tartozó felárral. Egyébként megértem a Duna-mániát (szerintem a Duna közelsége fontosabb, mint az a tény, hogy Buda a túlsó végén van), mi is be vagyunk zsongva tőle, csak nekünk elég a 15 perc sétatávolság. Ez a 15 perc Újlipótvárosban önmagában 10-15% felár.
bp13p9 2017.11.15 10:22:52
@Plumper_: ízlések és pofonok. Engem a hideg rázott amikor mutogatnom kellett az eladó lakásunkat Újlipótváros egyik legszebb részén - egyszerűen gyűlöltem a környéket, a belvárost. Munka után én kifelé menekülök, zöldet akarok látni, teret akarok érezni magam körül, nem viselem jól a belvárost. Ezért kell egy olyan hely, ahol ha néha olyanom van, egyszerűen nem látok magam körül embereket (max. vaddisznókat). Öregszem :) Valaki meg csak a belvárosban és lakásban tud élni, egyszerűen rosszul érzi magát ha nincs 4 fal között. Az árak tényleg elszálltak - néhány év és robban a lufi.
bp13p9 2017.11.15 10:46:17
@Plumper_: Mondom, hogy öregszem :D Tavasztól őszig munka után (akár este 7-kor is) szeretek kiülni a teraszra, hogy kiengedjem a gőzt, reggel pedig a zöldben, nyugodtan meginni a kávém + a kutyával a közeli, hatalmas parkban sétálni (igen, a külvárosban is van ilyen :D ). Sokkal több időt töltök a teraszon, mint moziban :) Ez én vagyok... 20 éve még teljesen másképp láttam a világot, mostanra eljutottam oda, hogy engem a nyugalom tölt fel és nem a pörgés.
Egy ingatlanvadász végnapjai Itt az ősz. Nincs mit tenni. Az idő ramaty, szutykos, ha csak egy kicsit is esik, minden nyálkás, csúszós. A Dunakanyarban legalábbis mindenképp. Ilyenkor szép telket venni. Ha valamibe most beleszeretünk, azt nyáron is szeretni fogjuk. Sikeresen belefutottunk ebbe a…..
Alku vagy nem alku - ez itt a kérdés. Tegyük fel, hogy van egy ingatlanunk, amit piacra dobunk. Ha túl magas árral indítunk, a kutyát sem érdekli majd  - ha túl alacsonyról, akkor lehet, hogy lemondunk egy zsák pénzről a kényelmünk kedvéért.  Ha túl magas, akkor könnyen lehet, hogy komolyabb licit…..
bp13p9 2017.10.08 18:50:31
@Los Alamuszi: Igen, igazad van. Alku nélkül csak reálisan, vagy még annál is jobban beárazott ingatlant lehet, ez nekem is nagy tanulság volt. Én végül 1 milliót engedtem az eredeti elképzelésemhez képest, amivel még mindig fél millióval a végső limitáram felett voltam. Úgyhogy szerintem jól szálltam ki. Nekem még mindig sokkoló, milyen áron forognak ezek a belvárosi ingatlanok. Régen a kutyának se kellettek volna.

Tényleg jó érzés, hogy nem kell többet lakást mutogatni :) Pont most gondolkoztam azon, hogy legalább 30-35 embernek kellett megmutatni a kb. 2 hónap alatt, amíg hirdettem. Arra viszont a mai napig semmi magyarázat, miért nézték meg olyan hihetetlenül sokan a telefonszámom, miközben az utolsó néhány héten az ingatlan.com-on keresztül már a kutya se hívott. Persze abban a pillanatban ahogy elfogadtam a vételi ajánlatot, égni kezdett a telefonom. :D
Adott a Dunakanyar. Adott 3 olyan ingatlanos, aki mind a saját városa ingatlanszakértőjeként hirdeti magát. Mindezt hétvégi ingatlanmutogatás ígéretével megtámogatva, hiszen hétvégi üdülőtelkekről beszélünk, amiket jellemzően hétvégén szokás megnézni. A 3 ingatlanos kínálatában legalább 10 olyan…..
2 napja valami miatt megint szóbaálltam egy ingatlanossal. Állította, hogy van egy tuti kínaija, akinek pont ez a lakás kell, mert eddig az összesről lecsúszott. Nincs szerződés, se semmi, ha elviszi/lefoglalózza a kínai, akkor ő kap 3%-ot, amit az én áramra fog rárakni. Megegyeztünk, mondtam neki,…..
bp13p9 2017.09.30 12:50:26
@Beer Monster:
1-nél igen, 1-nél részben (állampolgárság + hova jár a kisfia + keresztnév), 1-nél csak körülírta őket -de nem volt meg előre a nevük, csak a helyszínen (ott volt egyedül, hogy maga az iroda volt szimpatikus, és az eseti szerződésük is elfogadható volt) .

A DH-stól egyébként pecsétes papíron kértem el 1 nappal előtte a vevő nevét, a harmadiknál meg úgy voltam, hogy megint csak egy napra, egy vevőre egyeztünk meg, a helyszínen már megvolt a nevük, ki tudom kerülni őket.

Ez azért másabb, mint a "szokásos" történetek, hogy bíróság előtt nem állt volna meg a kamu történetük, komolyan hamisítani kellett volna, ha mást írnak a papírra - én meg abból indultam ki, hogy eszem ágában sincs kikerülni őket, ha tényleg ők hozzák a vevőt.

Normális esetben (szokásos 5-6 ingatlanos, összesen 50-60 érdeklődő) szerintem nagy gebasz lehetett volna ebből, pontosabban oltári gebasz. Több embernél is olvastam, hogy az ngatlanos nem adta át neki a listát a megtekintőkkel, ezért xarban van.
bp13p9 2017.09.30 17:42:43
@Beer Monster: Igen - a helyzet az, hogy én nagyon rosszul vezettem azoknak a listját akik megnézték a lakást (mivel tök üres volt és az egyik szembeszomszéd élő, 7/24 riasztó funkciót látott el teljesen ingyen, nem féltem attól, hogy betörnek) - és igen, 2 héttel később már fogalmam sem volt, ki, mikor stb. nézte meg a lakást. (A régi lakásunknál anno komoly táblázatot vezettem, itt viszont nem törtem magam, a telefonomban nevet adtam mindenkinek, akinél éreztem a valódi érdeklődést, hogy ha hív, mindenképp visszahívjam és kb. ennyi)

Nem is értem, miért nem kötelező az ingatlanosnak 2 példányban megírni a megtekintési nyilatkozatot vagy mit, ha már egyszer ez az egyetlen, bíróság előtt is felhasználható bizonyíték.
bp13p9 2017.09.30 21:34:45
@Beer Monster: azt szerintem nem kell aláírnia a tulajdonosnak (nekem soha nem kellett)
Végre felvehettem a másik sapkát és ingatlankeresésbe kezdtem. Lelkesen, abban a hitben, hogy 1 héten belül már ott őszölünk. Tévedtem - már abban sem vagyok biztos, hogy tavaszolni ott fogunk. Túracipő fel, kalandozzunk egy kicsit az eladhatatlanul olcsó mézeskalács házikók világába! Tudom, mit…..
A lakás meghirdetése óta hihetetlenül sok ügynök hívott, szerintem bőven 100 fölött volt a számuk. Ha mindenkire csak 5 percet szántam volna, az a lakás augusztusi meghirdetése óta legalább 500 percnyi időmet elrabolták volna, azaz több, mint egy munkanapot csak az ingatlanosok lerázására kellett…..
bp13p9 2017.09.07 22:56:18
@geegee: az eredeti képek jó nagyok voltak, volt Millenium Falcon is. Szépen ki is ugrott a hirdetés a többi közül :D Volt egy Jégkorszakos verzió is, Pontosabban Scratys - ráültettem a kanapéra és szexin pislogott, az volt a nyitókép az ingatlan.com-on. Szegény Scratyt persze kíméletlenül törölték, pedig jól sikerült kép volt... (a SW téma még előtte volt, azt még békénhagyták)
bp13p9 2017.09.12 08:49:45
@Los Alamuszi: Tudod mi a gáz? Ez, hogy 1 év után még mindig keresgélsz akár igaz is lehet. Kb. fél éve eldöntöttük, hogy eladjuk a 85%-os készültségű házunkat (új tető kell, új kerítés és hasonlók) mert én bekattantam, hogy elegem van a szomszédokból és kétszer ekkora kertet szeretnék - és elkezdtünk ingatlant nézegetni a környéken. Hetekig komolyan keresgéltünk, után már csak havonta néhányszor néztünk rá (most is nézegetem néha). SEMMI. Ami piacra kerül, lepukkant, bontandó házak horror áron (1000nm-es telek 75 milláért - és ezen még lakható ház sincs). Egyszer találtunk egy gyönyörűséget a kerület peremén 35 milláért - én azonnal beleszerettem, még a napi extra 40 perc utazást is bevállaltam volna miatta - arról az építészünk beszélt le, mert szerinte az sem felújítandó, hanem bontandó kategória, és mivel nincs 3 gyerekünk, semmi értelme építkeznünk, nem tudnánk befejezni, annyira elszálltak az árak. Úgyhogy maradtunk, jövőre befejezzük a házat - és veszünk mellé valahol a búsban egy remetelakot, hogy ha mégis elegem lenne a világból, legyen hová kiszaladnom. Ja igen, amikor csak megpedzegettem az egyik helyi FB csoportban, hogy lehet, hogy eladjuk a házunkat, azonnal 15 érdeklődő ugrott rá. Olyankor jó házat venni, ha nincs nagyon konkrét elképzelésed a környékről, egyébként nagyon nehéz - nekünk meg pláne, mert nálunk a mennyezetfűtés, a padlószigetelés és a normális szellőztetőrendszer alapnak számít :(
Igen, ELADTAM. 2 hónapig volt a piacon, ebben volt nyaralás is, ráadásul az iskolakezdés óta jó, ha napi 1 napot szánhattam a lakás bemutatására, úgyhogy kezdett tele lenni a hócipőm.Voltak magánszemély érdeklődők is a pakliban, többel tárgyalni is kezdtem, egész komoly is volt - de végül az az…..
Őszintén? Fogalmam sincs. Én csak egy amatőr vagyok. Csak azt tudom, én mit és miért csinálok. Vagy jól, vagy rosszul - de legalább élvezem. Kb. 1,5 hónapja adtam fel az első lakáshirdetést - még kép nélkül, az ingatlan.com-on.  Amikor később képeket is feltöltöttem hozzá, brutális nézettsége…..
bp13p9 2017.09.22 23:30:56
@Beer Monster: A Duna House-os 2,5 milláért dolgozott volna... (5%+Áfa). 1 óra munka... a képeket én adtam, a leírást én adtam, az alaprajzot én adtam.

A mai ingatlanosnál legalább azt éreztem, hogy felkészítve hozta az érdeklődőket - azok szó szerint 15 perc alatt végigszaladtak a lakáson, hogy az tényleg úgy néz-e ki, mint a képeken, és már mentek is - viszont tudtak mindent. (az más kérdés, hogy ez az ingatlanos is bevetette a szokásos nulladik körös "tutira ajánlatot fognak adni" szöveget - a lakás megnézése után egy órával (forgatókönyvszerűen) pedig a "lemehetek a limitárig, mert akkor ajánlatot adnak?" szöveget- csak, hogy majd holnap (vagy max. hétfőn) azzal jöjjön, hogy "túl drága volt, le kellene menni bőven a limitár alá, mert különben a másik lakást választják".

Ha tévedek, és a 3. pont kiesik, akkor ma eladtuk a lakást - ha nem, akkor tuti, hogy ezt külön tanítják nekik, mert a DH-s csákó pontosan ezt játszotta, pontosan ilyen időzítéssel, még a szöveg és az egy óra is stimmelt :D :D :D
bp13p9 2017.09.23 09:15:58
@Beer Monster: Pontosan. Ezért nem játszadozom velük - az első vevője is megvette volna az én áram + alkuval az ingatlanostól, csak én a képébe röhögtem, hogy miért is adnám el neki összesen 3-3,5 millával olcsóbban? Egy ingatlanossal lehetett alkudni (így jött ki a 600e) - de neki van a hol volt, hol nem volt jelöltje (inkább nem is volt). A vicces egyébként az, hogy tegnap egy jónevű cégtől jöttek ki (csak prémium kategóriával foglalkoznak) - és nem papíroztunk. Semmit. Vannak e-mailek, az egyébként bíróság előtt megállnának (benne kondíciók, összegek, limitár) - de abban az szerepel, amiben valóban megállapodtunk. Sztenderd szerződés sehol. Érdekes módon ez náluk működik?
Amatőr... Napi ingatlanos 2017.09.13 17:06:03
A pasi tegnap este fél kilenckor hívott először - elküldtem a búsba. Ma visszahívott, hogy elnézést kér, tegnap nem vette észre, hogy már ilyen késő van és úgy érezte, zokon vettem az esti hívását. Igen, jól érzékelte. Ingatlanossal nem üzletelek. Ő egy teljesen új nézőpontból közelítené meg a…..
Amatőr... Napi ingatlanosmustra 2017.09.11 23:37:26
Lassan lefut a hirdetésem, már csak elvétve találnak meg ingatlanosok. Kezdhetek fellélegezni. Ma már csak kettő talált meg - ráadásul mind a kettő írásban, így még csak le se kellett csapnom a telefont (már amennyire egy 2000Ft-os eldobható telefont le lehet csapni).  Az egyik meglepően profi…..
Sokan azzal vádolnak, hogy rühellem az ingatlanosokat. Ez nem igaz, egyszerűen eszem ágában sincs velük dolgozni. Megértem a hideghívásokat is, az hozza az üzletet - egyszerűen nincs kedvem bájologni. Sok szuper értékesítő van köztük, sokaknak a kisujjában van a szakma, ami miatt bizony tisztelettel…..
bp13p9 2017.09.07 16:42:38
@balintcili: Meglátjuk... Ha valakinek tényleg fontos, lezavarja az eljárást (cserébe lesz gyönyörű, kovácsoltvas korlátú, tökéletes állapotban lévő 1,7nm-es erkélye). Mindennek ráadásul a fizikai része (ld. a porolós) minimális, tehát nem kell nagy felfordulással számolni az átalakításnál.

Már bánom, hogy ezt ennyire benéztem és nem jártam utána korábban . Egyébként pont az egyik ingatlanosnak köszönhetem, hogy végül mégis, ugyanis ő is hozná a vevőjelöltet (600e bruttó jutalékért - érdekes, neki ennyiért is menne), de neki fontos volt, hogy legalább elvileg meg lehessen oldani az ajtónyitást és mondta, hogy akkor ő most megkeresi az önkormányzatot - na ő az, akit ezért cserébe kivételesen be fogok engedni a lakásba - már ha valóban létezik az általa emlegetett érdeklődő - mert abban biztos vagyok, hogy nem ment be az önkormányzatba rákérdezni (tegyük hozzá, hogy ő egyike volt annak az 5-nek, akinél nem raktam le a telefont)
bp13p9 2017.09.07 21:29:32
@geegee: ja, megcsináltatni nem fogom, ez egy opció, nem kell, hogy az árát emelje, csak így nem fordul vissza a vevők 3/4-e csalódottan (tényleg necces volt, hiába írtam ki, hogy csak tárolásra használható, nem hitték el, eljöttek és meglepődtek, hogy tényleg - aztán hiába tetszik nekik a lakás, az erkély miatt keserű szájízzel távoztam, max. maguk sem tudták, miért. Nagyon sokan megkérdezték, hogy le lehet-e cserélni az ablakot, de voltam olyan marha és tudatlan, hogy azt mondtam, hogy ígéretet nem teszek rá, mert szerintem nem).
bp13p9 2017.09.10 12:17:55
@geegee: khm. úgy vezettem az érdeklődők listáját, hogy "szombat dél", "csütörtök 1/2 6" stb. Van vagy 4 péntek délután. Már nem tudom, kinek volt gondja a konyha hiányával és kinek az erkéllyel. Veszett fejsze :D
Hihetetlen, de igaz - a fiókomban figyel az alábbi szerződés ingatlanos által aláírt (a cég és a hozott ügyfél adataival kiegészített) változata. Az egyik legnagyobb hálózat irodavezetője írta alá, fogadta el pontról pontra.1 napra, 1 érdeklődőre kötöttük, másnap lejárt. Az én képeimet használta, az…..
bp13p9 2017.09.07 00:58:49
@Csülkös Pacal: Eladóként is kerülni kell őket, engem az egyik konkrétan azzal hitegetett, hogy náluk kizárólag a foglaló átvételekor jár a jutalék, náluk is csak 1 napra kell aláírni, mert 2 héten belül felbontható stb. stb.... A Végén átküldött a sunyija egy kizárólagost, amiben az szerepelt, hogy ha 2 héten belül felbontom, fizetek mint a katonatiszt, ezért kötbér, azért kötbér és minden más. Sunyi volt nagyon és biztos, hogy van akit behúz ezzel a csőbe (rákerestem a cégre, kapásból azt dobta a gép, hogy valaki ugyanilyen átverésre panaszkodott, de ő be is nézte)
bp13p9 2017.09.07 00:58:49
@Csülkös Pacal: Eladóként is kerülni kell őket, engem az egyik konkrétan azzal hitegetett, hogy náluk kizárólag a foglaló átvételekor jár a jutalék, náluk is csak 1 napra kell aláírni, mert 2 héten belül felbontható stb. stb.... A Végén átküldött a sunyija egy kizárólagost, amiben az szerepelt, hogy ha 2 héten belül felbontom, fizetek mint a katonatiszt, ezért kötbér, azért kötbér és minden más. Sunyi volt nagyon és biztos, hogy van akit behúz ezzel a csőbe (rákerestem a cégre, kapásból azt dobta a gép, hogy valaki ugyanilyen átverésre panaszkodott, de ő be is nézte)
bp13p9 2017.09.07 01:05:15
Csak egy idióta újíttatja fel teljesen 4 hónapos átfutással az eladásra ítélt lakását most, hogy a mestereket lasszóval és kockacukorral kell befogni.  Csak egy idióta cserélteti le a falban a kábeleket, vezeti védőcsőben az újakat, cseréli le a vízhálózatot, csatornát, restauráltatja a…..
bp13p9 2017.09.02 13:32:58
Én a fehérre festett falakban hiszek, szín max. képekkel, amik egy mozdulattal leakaszthatók. Az egyik komolyabb érdeklődő külön meg is jegyezte, hogy döbbenet, hogy ez a lakás fehér, eddig csak hihetetlenül tarka ingatlanokat látott, előre vakarózott, mekkora munka lesz levakarni a tapétát és átfesteni. A fehér szuperjó alap (alapozás), akár már egy réteg kiszemelt festékkel is gyönyörűen megoldható minden.

A szőnyegek stb. utána mind eladható - főleg ha az ember használtan vette. Nálam is az lesz, hogy kiszámolom mennyiért tudnék használtan minőségi bútort venni (ha mázlim van, pöpec, modern kanapé pl. már 100e körül van használtan - amit utána legrosszabb esetben 50e-ért, de inkább 70 körül egy nap alatt eladok), ugyanez vonatkozik a székekre - ha jól vásárolok még az is lehet, hogy nem is bukok rajta. A konyhabútor nem véletlenül necces téma, annál azért nem úgy megy, hogy megveszem utána eladom - az jó eséllyel a lakásban marad, így most azt kell eldönteni, hogy beleölünk-e még 100-200e-t a lakásba vagy sem. (itt van az a pont, hogy megéri-e bérbe venni a bútort. Ha kevesebb a bérleti díj, mint amennyit az adok-veszeken bukok, akkor igen).

A lepucolt felületek pedig az összes képről hiányoznak, nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne pl. a fotózáshoz a konyhapultot lepucolni, a törölközőket, WCkefét, vibrátort, alvó nagymamát máshová pakolni. Vagy csak nincs is rá igény. Pedig tényleg sokkal vonzóbbá teszi a lakást - és még csak pénzbe se kerül. Mi a lakásunk eladásakor 3 ládányi kacatot szedtünk össze a lakásból - a durva az, hogy azok azóta is a tárolónk mélyén pihennek, valószínűleg megértek arra, hogy kiszelektálódjanak.
bp13p9 2017.09.06 21:52:29
@Távoli Fitymacsattogás: köszi a tippet! Viszont majdnem 4 méter a belmagasság, úgyhogy kemény menet lesz... szerintem kivárom a mostani kört (többen is jelezték, hogy eddig ez a legesélyesebb lakás a kiszemeltek között) - ha mégsem vinnék el, szerzek egy jó nagy létrát :D
bp13p9 2017.09.07 00:28:56
@Csülkös Pacal: a tisztasági festéssel óvatosan, annak csak akkor van értelme, ha a lakás egyébként jó állapotban van - egyébként úgy tűnhet, mintha pl. egy beázás jeleit próbáltad volna eltűntetni, és visszaüthet.

Én amivel ezt kiegészíteném, az a lakás teljes lepucolása a fényképezés előtt. Teljesen üres konyhapult, kipucolt fürdőszoba (semmi WC kefe és száradó bugyi), semmi fogason lógó kabát, semmi csipkés terítő a TV tetején. Minél kevesebb szagminta.
Napi ingatlanos:nagyon fiatal srác, hatalmas arccal hadar valamit - ott áll a hirdetésem előtt az utcában, mikor jöhet lakásnézőbe. Mormog amikor rákérdezek, hogy magánszemély-e. Csak az érdekli, hogy mikor jöhet. Gyanús nagyon, úgyhogy visszakérdezek, hogy ugye jól hallottam, hogy magánszemélyt…..
Igen, meghirdetés előtt érdemes leülni és elgondolkozni, kinek is szeretnénk meghirdetni a lakás. Az ember tele van előítélettel, ahhoz igazít mindent. Én az online hirdetések híve vagyok. Abból kiindulva, hogy az eredeti célcsoportom a fiatal értelmiségi párok, ez még jó is lehet.  A szokásos…..
Igen, jól látod - megint belevágtunk. Eladjuk azt a lakást, ami már több, mint 70 éve a családunké, ahol az egyetemi bulik után meghúzhattam magam, ami számunkra mindig is a belvárost jelentette. Nem kötődöm hozzá érzelmileg, de gyönyörűnek tartom a környezetét. A lakás lelakott volt. Az…..
7 éve vágtunk bele először. Elegünk lett az alattunk éjszakánként füstöt eregető sárkányból, összepakoltunk és elköltöztünk. Elhatároztuk, hogy eladjuk a lakást - lassan úgyis ideje építkezni. Akkori mércével igen komoly áron, hatalmas mellénnyel tettük fel a lakás hirdetését - jó helyen volt,…..