Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moren

45 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az éjszaka hosszú idő után újra építettem, mégpedig egy jelzőtábla csomagot szerettem volna összeállítani, ami mára sikerült is. A pack 50 jelzőtáblát + 14 kiegészítő jelzést tartalmaz. Nagy segítség lehet a pályakészítőknek, mivel szinte az összes jelzőtábla megtalálható a kiadásban.  LETÖLTÉS Az…..
Friss hír, hogy Angyalföld kocsiszínnél megkezdtem a visszafogást, így a 12-es vonalat visszafelé is játszhatóvá szeretném tenni. Ehhez viszont a régi 14-es pálya megoldásait kell leegyszerűsítenem, mert egy téboly, ami ott van. Így gondoltam, hogy kiegészítem az eddigi Railpacket (ami itt…..
Május eleje óta elkészültem az újabb objektumcsomagommal, amit az Objektumtárba küldtem volna el, ahova eddig nem került ki. Megérthető, hogy Phonteus elfoglalt és kevesebb ideje marad ezekre, mindenkinek megvan a saját privát élete emellett a játék mellett. Teljesen el is felejtettem a csomag…..
Greczula Levente egy ideje már publikálta a Szili textúráit, amihez eddig lusta voltam összeállítást készíteni, de most az első darabbal elkezdtem a pótlásomat. A csoportban volt egy ilyen kérés, ezért a választás újra tehervonatra, azon belül tartályos kocsikra estek. Írom is, hogy hogyan rakható…..
Paul Nicholson-ról mostanában nem sokat hallottunk, mivel egy ideje már nem a botrányos viselkedéseiről híres az ausztrálok versenyzője. Vannak, akik már csak "hobbidartsos"-ként aposztrofálják őt, de azért még mindig villant valamit, amikor éppen úgy érzi, hogy kell. A legutóbbi European Tour…..
Hosszabb idő után újra az íráshoz folyamodtam, mert pár új gondolatom született, ezt szeretném most megosztani veletek. A mai téma inkább a kezdőknek szólna, vagy inkább a kezdőknél egy szinten magasabban állóknak, azoknak, akik túljutottak a pálya- és jármű telepítés nehézségein, akik nem…..
Egy ideje belekezdtem egy buszcsomagba, amit az Objektumtárba szánok. Ennek egyik eleme lett volna a 260-as, amiről sajnos nem megfelelő textúráim vannak. Úgy gondoltam, hogy ez a busz még nem éri el az Objektumtár színvonalát, így a többi buszhoz nem fog tartozni, de hogy ne vesszenek el barátom…..
Úgy gondolom, hogy a kezdeti titkolózás után már végre ideje lenne írni is kicsit, hogy éppen merre haladunk. Levente már elkészítette a saját beszámolóját a legújabb pályánkról, ajánlom azt elolvasni előbb, hogy időrendben haladjunk: a megújult Ligetes oldalára amúgy is megéri feljárni. Na de…..
Az előző hónapban újra beindult az élet a fórumon is, aminek okait most nem akarom taglalni, viszont Levente megosztott egy jó módszert velem, ami a csapatok munkáit teszi könnyebbé. Általánosan elfogadott szabály, hogy az OpenBVE-ben nincs csapatmunka, nekem mégis pozitív példát mutat az Ő…..
Csendes napok jönnek a hosszú hétvége darts forgataga után. Legközelebb majd csütörtöktől pörög fel az élet, amikor Glasgow-ban játsszák majd a Premier League következő fordulóját, majd ugyanezen a napon rendezik az idei első European Tour német selejtezőjét, péntektől vasárnapig pedig jön az idei…..
Új menüpontba sűrítettem bele az eddigi 16-os maradványait, így a múlt és a jövő közös címke alatt találkozhat. Nem titkolt vágyam, hogy a jövőben kicsit többet foglalkozzak villamospályákkal is, ennek fejében a múltban már elkészítettem pár objektumot, a 120a pálya közös épületeit (főként a…..
Próbálom tartani a havi 2 vonatösszeállításos ígéretem, így ma Mexikó partjai felé vettem az irányt. Pontosabban Alejandro Melo traxx-csomagjával foglalkoztam, ahol az AC3-hoz nem találtam összeállítást, így gyártottam is gyorsan egyet. A tökéletes mozdonymodell mögé egy kicsit kevésbé kidolgozott,…..
Amikor a 120a-nak nekikezdtünk én valamiért Rákoson kezdtem az építkezést, így kitaláltam, hogy jó lenne egy szép konténer szerelvényt létrehozni. Az OpenBVE Rollingstock oldalon találtam alapnak Res teherkocsit, amiről kiderült, hogy pont Bellus Tibor csinálta. Elkészítettem 2-3 konténert, de aztán…..
OpenBVE - Moren Beindult az ipar! 2018.02.08 12:03:23
A héten újra visszatértem a legnehezebb projekthez, a 120a-hoz és elkezdtem az objektumok gyártását. Ezekből szeretnék majd egy kis bemutatót tartani a face oldalon pénteken, szóval holnap belinkelem ide a galériát. Ezt a jövőben is szeretném folytatni, szóval minden pénteken összeszedném 1-1 kép…..
Régóta halogattam ezt az átállást a H9 pályán, de mióta visszafelé is haladok, rászántam magam a csv fájlok szétszedésére, mint ahogy azt a "nagyoktól" is láttam. Először csinálok ilyet, így a blog adta lehetőségeket kihasználva megint feljegyzem a folyamatot magamnak. Remélem más is kedvet kap…..
Ezt a kis elhagyatott, régebbi végállomás-épületet is szeretném megosztani, amit megtaláltam valamelyik mappa mélyén. Nem 100%-ig pontos a modell, de aki ilyen lepusztult környéket szeretne megépíteni (bocsánat a kispestiektől), annak jól jöhet ez az objektum. A régi bejárati ajtó fölé gyártottam…..
Letölthetővé teszem az Erdőkerülő utca megálló objektumát. A két vágány között 8 méter a távolság, ha valaki be szeretné építeni.  LINK..
Pár bejegyzéssel régebben pont írtam róla, hogy a héveken nincs futár, így a Winmenetrenden sem lehet megnézni a forgalmi számokat, mint a buszok esetén. Azóta szerencsémre írt egy igazi HÉV járművezető, aki sok hasznos és érdekes információval szolgált segítve a különböző route file-ok…..
moren 2018.01.23 11:57:02
@csillámkukac: Valahogy ki kellett kényszeríteni az első kommentet a blogra :D am írtam az új tervekről is egy bejegyzést, ha érdekel
Utóbbi hetekben kicsit elvonultam a közösségi médiától, hogy feltöltődjek és csak a fontosabb dolgokra tudjak koncentrálni (tanulás, darts :D), így inaktívvá vált a Moren Games facebook oldal is. Azóta gondolkoztam a hogyan továbbról is, amit ebben a bejegyzésben fogok összegyűjteni annak a pár…..
Úgy gondoltam, hogy új bejegyzést nyitok a pályamegfordítási tapasztalataimnak, mivel az előző bejegyzés elég hosszú és részletes (így kicsit unalmas is) lett. Itt már tényleg csak új dolgokat szeretnék jelezni, és leginkább a fejlesztőknek és pályaépítőknek szólna. Träger Andris már régebben…..
Mint az előző - Pályamegfordítási tapasztalatok bejegyzésben írtam, elérhetővé teszem az egyszerűbb számolásokhoz segítséget nyújtó excel dokumentumomat. Letölthető a LINKRŐL Elemei: Felbontás arányai: Kettő hatványú kiterjesztésű, de eltérő méretű textúra felvitelénél nyújt segítséget a b3d…..
A H9-es pályán már csak pár kerítés és ház objektum maradt hátra, így belecsaptam a pálya megfordításába. Ilyet még sosem csináltam, így teljesen új tapasztalatokkal gazdagodok, amit ebben a folyamatosan frissülő bejegyzésben fogok megosztani (ezzel együtt elérhetővé teszem a hasonló, csak Benderes…..
A nagy sikerű videóimban már foglalkoztam a Benderrel, de úgy gondoltam, hogy minden új tapasztalatot le kellene jegyeznem a programról, mivel egy komolyabb pályához elengedhetetlen a használata. A videóimat nem vagyok hajlandó visszanézni, csoda, hogy még nem töröltem le őket. Írásban erősebb…..
Újabb hír, hogy megkezdtem visszafelé is kiépíteni a Cinkota - Csömör pályámat, aminek tapasztalatairól egy külön bejegyzésben számolok be! Új elem kerül a letölthető anyagok közé is: egy számolási excel segédlet!    ..