Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Károly Alakos

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A református lelkészből lett miniszter szerint igenis ki kell terjeszteni a mesterséges megtermékenyítés programját...
Károly Alakos 2017.08.30 08:30:03
@Counter: Nem csak a megmaradt embrió(k) itt a probléma az eljárással. Ami nagyobb gond szerintem, hogy létezik ennél jobb, hatékonyabb és erkölcsileg elfogadhatóbb, amit nem támogatnak. Persze időigényesebbek és talán körülményesebbek is, de ez van.
Az IVF problémáját abban látom, hogy nagyon magas a fogyatékkal született gyermekek aránya. Ugyanakkor arról senki sem beszél, hogy egy sikertelen IVF után mi zajlik le lelkileg egy házaspárban.
Nem egy nem kettő estben találkoztam ezzel a jelenséggel és ami figyelemre méltó, hogy egy rövid idő elteltével teljesen természetes módón született egészséges gyermeke mindegyik párnak mindenféle beavatkozás nélkül.
Ennyire ne legyen kétségbeesett az állam! Tegyünk erőfeszítéseket inkább arra, hogy egészségesen táplálkozzon a magyar ember és kiegyensúlyozottabb lehessen stb... . És Igen! Az imádság egy nagy erő ezt sem kellene figyelmen kívűl hagyni és inkább bízni Istenben, mint azok a sikertelen lombikos családok tették, akiknek mégis lett gyermekük egy vagy több sikertelen beültetés után.
Károly Alakos 2017.08.31 17:06:10
@Erik Bálint: A NaPro azért egy kicsit több annál amit leírtál, de ne ragadjunk le a részleteknél.
Ami a lombikbébiket illeti nekem személy szerint semmi gondom velük ugyan olyan értékes élet a szememben, mint a másik természetes úton született gyermek. Tudok együtt örülni azokkal a szülőkkel akiknek sikerült, de azt is látni kell, hogy sajnos a párok akiknek nehézségeik vannak azonnal ezt az utat fogják választani a jövőben, a támogatás miatt. Nem is akarnak majd semmi más, erkölcsileg és emberileg elfogathatóbb, alternatív módszert kipróbálni majd előtte. Ezt támogatják, akkor oda megyünk! Az ember ilyen. (lehet, hogy én is ezt tenném) Én úgy gondolom, hogy legyen lombik, de csak akkor, ha minden más már kudarcot vallott. Támogassunk az adónkból más lehetőségeket is. Ne csak ezt az egyet. Minden más ostobaságra van pénz erre miért ne lenne?
Még valami. Ha nem mérgeznének bennünket mindenféle vegyszerekkel és figyelnénk a testi és LELKI egészségünkre is, akkor a gyermeknemzés területén sem lennének ekkora gondok. Erre is fordíthatna az állam némi + támogatást.
Károly Alakos 2017.08.31 17:06:29
@Counter: Veleszületett betegség aránya 2,4%, kontroll csoport 1.1% Nyugat-Európában. Amerikában 3% körül mozog. Ha nagyon leegyszerűsítem 75% egészséges.

A katolikusoknak semmi gondjuk nincsen a fogyatékos emberekkel, sőt a legtöbb ilyen intézményt ők alapították és tartják fent a világon.
Azért maradjunk a valóságban! Egy fogyatékos gyermek nevelése sokkal több energiát és időt igényel, amit egy jó szülő meg is fog adni a gyermekének, ha ilyen születik. Ugyanakkor nem igazán tudom elképzelni, hogy egy házaspár fogyatékos gyermeket szeretne egészséges helyett.

Igen létezik több olyan eljárás is ami segíthet pl.: NaPro és társai.
Veres András volt az államalapítási ünnepi mise szónoka, a Szent István bazilikánál elmondott beszédében pedig szokatlanul éles kritikával illette a kormányt...