Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sud Ildiko

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A phuketi kormányzó fontolgatja a taxiórás rendszer bevezetését a tuktukok esetében. Ez éppen a legfrissebb hír, mondhatnánk, akár, hogy végre valami jó, mert a phuketi turista paradicsomból egyre riasztóbb hírek érkeztek. Úgy tűnt, hogy itt nem a világgazdasági válság vagy a…..
Sud Ildiko 2017.08.27 20:05:34
Mindenki próbál megélni és tényleg csóri thaiok ugye. De legtöbb esetben ha nem egyből hülyére vesznek akkor sokkal több pénzt legombolhattak volna több esetben is, piacon, tuktukkal ezzel azzal. Ahol pofátlan árat mondanak onnan egyből tovább is állok, hátha elgondolkodnak hogy a következő turistának mennyit mondanak. Egyébként én is rendeltem már Bangkokban taxit a reptérre mert paraztam hogy reggel hajnali négykor nem találok. Megegyeztem Whatsapp hogy 1000 baht, tudva hogy pofátlan egy ár. Dehát a repjegyet ha bukom Phuketre az mégiscsak rosszabb. Aztán reggel korábban felkeltunk és kerestünk taxit aki azt mondta 350 bahtert elvisz és mi elmentünk és nem válaszoltunk többet a WhatsAppos taxisnak. Hat sajnalom, nem szoktam egyébként ilyet csinálni. De biztos talál másik hülyét. A karma vissza ütött mert mikor Phuketre megrendelte a taxit nekünk a hotel recepciós, hát másnap reggel sehol taxi. És hajnali 4 kor se tuktuk se semmi sehol. Az volt az óriási mázli hogy egy japán házaspár pont negyed órával utanunkra rendelt taxit és megengedték hogy velük menjünk ki a reptérre, ráadásul előre fizettek és nem akarták elfogadni egy vasat sem.... Indonéziaban egyáltalán nincs is busz sehova, max egy vagy kettő reggelente. Lehetetlen bárhová eljutni mással mint taxival annak akinek nincs jogsija bérelt kocsihoz. A párom egy nappal előttem ment ki a reptérre , mondta a taxisnak hogy méterrel akar menni, no problem. Méterrel kimentünk és fizettünk 60 000 indonéz pénzt. Én másnap reggel mentem ki a reptérre, fehér nő egyedül. Hát persze hogy az induló ár 150 000 volt. Mondom nem nem. Méterrel akarok menni. Azt mondja nincs méter, 150 ezer az ár. Hát abból nem eszel. Akkor 100! 100 ezerért kiviszi. Mondom nem, méterrel megyek vagy keresek másik taxist. Na jó na jó méter oké. De arra rájön a reptér parkoló ticket, az plusz 10 000. Jól van legyél vele boldog. Megérkeztünk és összesen fizettem 70 000-t. "Azért ez nem 150 000 igaz-e?" Kérdezem a taxist. De az csak mosolyog. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr. Tehát a tanulság(ők):
1. Az internet egy varázslatos hely. Nézz utána előre milyen árakra számíthatsz... akkor nem ér kellemetlen meglepetés és nem csinálsz magadból hülyét. A méter nem rossz dolog de van hogy jobban jár mindkét fél egy jobb árral mert akkor az a taxisnak is a zsebébe megy egyből...
2. Állj a sarkadra és az elejétől legyél határozott. Nehéz bizony úgy utazni hogy mindig frissnek tűnj főleg ha egész éjjel úton voltál. De ez egy üzleti tárgyalás és ha lusta, kifaradt , szerencsétlen turistaként viselkedsz aki csak tátja a màlé száját, akkor ne csodálkozz hogy megpróbálnak hülyére venni.
3. Ha nem tetszik az ár ne félj tovább menni hogy jó akkor nem kell. Van mindenből hatszáz árus és hatszáz taxis, hidd el ha reális árat ajánlottal akkor utánad kiabálja amit hallani akartál. Egy alkalommal ruhákat néztem de nem is kellett csak úgy néztem. Már mondta is hogy 150 000 baht. Ha mondom nem, nem , köszönöm csak nezelodom. Tovább indultam. "-100000!!! "- kiállítja utánam. Neeem köszönöm. Nem kell. "- 80 000!!!" Köszi édes vagy de nem kell. "-50 000 utolsó ajánlat, na vigye el na!" Jajjjjj egyem a szívedet na jó megveszem mielőtt még ingyen hajitod utánam.

Egyébként meg mindenhol a világon vannak ilyenek is olyanok is. Vannak taplo paraszt turisták is, akikre ráférne egy verés hogy megtanulják azért mert nem otthon vagy és mert ez szegényebb ország itt mindent szabad... És a rendőrséget sajnos jobb a legtöbbször kihagyni a történetből. A legtöbb esetben te jársz rosszul. Kínában például nagyon szeretem hogy nem fogadnak el borravalót, a nagy többség becsületes és nem próbál átverni. Az árakat nem külföldi turistákra szabják hanem belföldön utazgató kinaiakra akiket nem tudnak annyira lehúzni így az árak normálisak. De ott is ha a rendőr ki kell jöjjön akkor megszivtad. Abból te már nem jössz ki jól.
Jajj de sok hozzászólni valóm van a témához lehet inkább egy saját blogot kellene írjak. Ehelyett egy hétéves cikkében posztolgatok.