Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rubasov nertárs

0 bejegyzést írt és 461 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a magyar szélsőjobbos pártok jeles képviselői is globalisták, csak nem tudnak róla, és ez könnyen be is látható. Ők is naponta használnak okostelefont és ők is össze-vissza rohangálnak a benzinzabáló nagy batárokkal, éppúgy élvezik a globalizmus rengeteg előnyét mint sokan mások. (Ezeket a…..
Rubasov nertárs 2024.04.11 10:45:46
@MEDVE1978:
Európa hanyatlása a nácik hatalomra kerülésével kezdődött. Emiatt az európai szellemi elit lényegében lefejeződött: olyan zseniális tudósok kerültek az USA-ba, mint Einstein, Kármán Tódor, Neumann János, Teller Ede, Enrico Fermi, Szilárd Leó és még hosszasan lehetne sorolni. A 2. vh. után aztán amerikai szolgálatba állt Werner von Braun, vagy Heisenberg is. Ezek mind olyan tudósok, akik nélkül a mai modern civilizációnk nem jött volna létre. Ezzel egyszer és mindenkorra az USA vált az innováció és tudomány központjává, ennek megfelelően az agyelszívás a békeidőkben is folytatódott, elég például Andrew Grove-ra (az Intel egyik alapítója) (=Gróf András), ifj. Simonyi Károlyra (=Charles Simonyi: MS Office kitalálója), Oláh Györgyre (1994-ben kémiai Nobel a szupersavakért), de ide illik Karikó Katalin is. Egyedül Krausz Ferenc, az aki végül Európában maradt. Jól látható, hogy akár csak a magyar pédákat nézzük is, az USA dominanciája meghatározó, míg Európa messze lemaradt az információs technológiában: nincs egy európai operációs rendszer, de komoly globális számítástechnikai eszközöket gyártó cége sincs már: Nokia, Alcatel már a múlté, a svéd Ericsson pedig eleve csak a japán Sonyval együttműködve volt jelen a mobilpiacon. Az a véleményem, hogy a nácik és a 2. vh. miatt akkor is lemaradásban lennénk, ha Európa korábbi és jelenlegi vezetői kifejetten prioritásnak tekintették volna az információs technológiát.
A másik kérdés, a védelmi kérdés. Itt megint csak a 2. vh-ig kell visszanyúlni. A világháború lényegében lenullázta a német katonai potenciált, a franciát és az angolt pedig jelentősen megtépázta. Erre jött, a 1945 után senki sem akart (okkal) német fegyverkezésről hallani. A megtépázott francia és brit haderő végül a gyarmatbirodalmak megtartására sem volt már képes és nyíévánvalóvá vált, hogy az USA nélkül Nyugat-(és Észeak)Európa védtelen a Vörös Hadsereggel szemben. Mivel Amerika elsődleges prioritása volt az orosz terjeszkedésnek gátat szabni, ezért boldogan vállalták az Európa csendőre szerepet. Az európai vezetők, pedig úgy vélték, hogy aza amerikai katonai védőernyő árnyékában, nekik a haderőre nem kell költeni, ehelyett ezt a pénzt szociális intézkedésekre fordíthatják.
Csakhogy ezek az idők elmúltak. Mára Kína komoly kihívóvá lépett elő, így az amerikai politika fókusza egyre inkább a Csendes-óceánra terelődik. Arról pedig nagyjából politikai konszenzus van a demokraták és republikánusok között, hogy két fronton nem fog menni kűzdelem. Erre utal, hogy Ukrajna támogatása már most elkezdett akadozni, pedig még Joe Biden az elnök. Az EU vezetői szokás szerint későn ébredtek, a kérdés, hogy mennyire.
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
Rubasov nertárs 2024.04.08 11:46:05
A magyar társadalom alapvetően egy etatista konzervatív társadalom, ami nagyon leegyszerűsítve a képletet azt jelenti, hogy míg gazdasági kérdésekben inkább az erős állami kontrollt támogatja, addig társadalmi kérdésekben viszonylag erősen (Nyugat-Európához képest, legalábbis mindenképp) konzervatív. Ennek megfelelően idehaza az összefoglaló néven woke-nak hívott új baloldali ideológia nem lesz hívószó, gondoljon bárki bármit erről. A 2022-es választási eredmények erősen a háttérbe tolták a vele párhuzamosan lezajlott és eredménytelenül záródott népszavazást, ami woke egyik talán legsarkallatosabb részének számító szexuális kisebbségekkel kapcsolatban zajlott le. Ez elég határozottan megmutatta a társadalom álláspontját ezzel kapcsolatban, az (össz)ellenzék számára pedig különösen fájó pont lehetett az, hogy durván minden 7. szavazójuk a kormány álláspontját támogatta. Mint ismert, durván 600 ezerrel támogatták többen a Fidesz álláspontját, mint ahányan ténylegesen rászavaztak. Ennek a 600 ezer szavazatnak legfeljebb csak a fele jöhetett a Mi Hazánktól a többi az Összefogás szavazója volt. A posztban említett Fekete-Győr, vagy Márki-Zay közös jellemzője, hogy politikai karrierjüket azzal indították, hogy esetleges győzelmük esetén az első intézkedésükként az azonos neműek házasságát bevezetik, ez pedig instant leverte a biztosítékot a Fideszre hányószacskóval és orcsipesszel szavazó, létszámilag durván 1 millióra tehető, általam csak gyűrűszavazóknak hívott, a Fidesz viselt dolgaival tisztában lévő konzervatív szavazóknál. A többi szerencsétlenkledés már legfeljebb csak hab volt a tortán.
Na ha A-t mondtam, akkor illik B-t is mondani. A Fidesz szavazótábora a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem egy monolit tömb, ami szinte kizárólag alacsony iskolázottságú, főleg kistelepülésen élő 40+ férfiak alkotnak. Bár ezek is megtalálhatóak, a valóságtól ez az elképzelés nagyon messze áll. Egyrész 2-3%-al több női szavazója van a kormánynak, másrészt a nyakkendős belvárosi yuppie réteg is, akik nem m1-et néznek és Kossuth-rádiót hallgatnak szép számmal képviselteti magát. A Fidesz tábort inkább a gyűrűrendszer szerint kell elképzelni. A belső körben vannak a magszavazók, ezek mintegy 1,5 millió főt tesznek ki. Ővelük tényleg nem lehet mit kezdeni, ők azok akik minden körülmény esetén a kormányt fogják támogatni. Viszont van mintegy 1 millió, a kormányhoz már sokkal lazábban kötődő szavazó. Ismerek ilyet, nem is egyet. Ők azok, akik már 5:45-kor ott lennének a szavazóhelyiségek előtt, ha lenne olyan konzervatív-jobboldali erő, ami nagyjából a Meloni-féle vonalat képviseli és akik nem mellesleg pontosan tisztában vannak a kormányzat viselt dolgaival. Amíg ez nincs, addig marad a hányószacsi és az orcsipesz. Van továbbá a legkülső réteg, ők azok akiket "helikopterpénzekkel" állít maga mellé a kormány. Ezen szavazók elcsábítása nem lehetelen küldetés, valószínűleg ezt ismerhette fel Mádl Ferenc néhai államfő nagyunokaöccse (Magyar Péter egyik nagyagyanyja Mádl Teréz, az elhunyt köztársasági elnök húga). Eddig Magyar lényegében ezt a melonista, euroatlanti jobboldaliságot igyekszik képviselni. Persze kérdés, hogy mi lesz a baloldali érzelmű ellenzékiekkel? Magyar eddigi két tűntetése, de az influenszer-tűntetés is megmutatta, hogy erős ellenzék-váltó hangulat van. Ne felejtsük el, 14 év és várhatóan legalább 16 év Fidesz-uralom után, ezek a szavazók már bárkire hajlandóak leszavazni, aki 1.: nem Orbán, 2.: van legalább egy minimális sansza, hogy le tudja győzni a ner-t. Véleményem szerint ideológiai különbségeket is hajlandóak lesznek lenyelni az ügy érdekében.
Rubasov nertárs 2024.04.08 12:12:38
@G. Nagy László:

"Én nem hinném, hogy sokan vannak ilyenek." Azért az összellenzékre 2022-ben leszavaztak majdnem 1,95 milliónyian és még otvan a Kutyapárt 185 ezres szavózótábora. Ezek egyrésze valóban lehet olyan, akinek mindegy ki milyen ideológiát képvisel csak o1g, de azért gyanúm szerint egy elég jelentős hányaduk ideológiailag is elkötelezett. Magyar számára az az egyértelmű kihívás, hogy terelje egy akolba azokat, akik eddig is az ellenzékre szavaztak a kormánypárt hányószacsis szavazóival. Ráadásul nem elég csak a Fidesszel megkűzdeni, hanem annak "5. hadoszlopát", a dk-t is semlegesíteni kell. Nem lehetelen, de nem is kisujj-gyakorlat. Ha 2026-ra legkésőbb sikerül leválasztani a Fideszről a gyűrűszavazók két nagy csoportját, akkor Magyarnak nyert ügye van.
                       „Míg fölértem hozzá, legalább 4x csörgött rám, de tömegközlekedtem (hát autóm sincs,) ő elkezdett poharazni, és teljesen elázott, mire megérkeztem” – Az is kínos lehet, ha saját lakás hiányában a családi házban intézi valaki a találkozókat, de az még kínosabb, ha egyes nők…..
Rubasov nertárs 2024.04.04 11:08:09
Sajnos 33 éves korod ellenére eléggé kevés fogalmad van arról, hogy mik a nők motivációi egy klasszik, családalapítós kapcsolat esetén. Az, hogy 20-on évesen akadtak barátnőid arra utal, hogy külsőre jobb vagy az átlagnál, de nem vagy "csúcspasi", ennek alapján a fizikai smv-d kb. 7-8/10 lehet (átlagos külsővel, ruppótlanul szűz lennél). Viszont az anyagiak terén már messze nem ilyen jó helyzet, max. az átlagot hozod, azaz van talán néhány 100k megtakarítás (jó esetben), ami sajnos még egy pesti panelgarzon önerejéhez is édeskevés, de még egy (pesti) albi kaúciója is neccesen jön ki. Rossz hírem van: férfiként minél idősebb vagy annál nagyobb súllyal esnek latba az anyagiak az smv (=szint) tekintetében: azaz míg fiatalon (max. 25-27 éves korig) elég egy átlagosnál jobb, de nem kirívóan jó külső az érdemi csajozáshoz (értsd ez alatt, hogy 5-6/10 csajokat ideig-óráig blokkolni tudj), addig ez már masszívan a 30-as éveidet taposva már kevés lesz. Így összeségében a kedvezőtlen anyagi helyzeted miatt nagyon jó esetben is csak "átlagjózsi" vagy, ami már értelemszerűen kevés lesz.
Mit tehetsz? Alapvetően két út áll előtted: az egyik, hogy drasztikusan javítasz az anyagi helyzeteden és max. 1-2 év alatt legalább egy 50 nm-es pesti panellakás (ennyi azért kell a családalapításhoz) önerejét (kb. 10-12 millió most) összeszeded, a másik út, hogy masszívan lejjebb adva az igényeidet a 3-4/10 (kicsit, de nem kirívóan csúnyácska, enyhén, de nem durván kövér) csajok között kezdesz el válogatni. A harmadik út az alkoholizmus.
Szívesen.
MaGYAUR Amerika védelmében 2023.11.14 06:13:00
Az Egyesült Államok célja nem a területszerzés, vagy a keresztény (moszkovita görög-keleti) vallás terjesztése mint Oroszországnak, hanem általában a szabad nemzetközi kereskedelmi-pénzügyi rendszer fenntartása - mert számára a kapitalista (tehát nem a náci, nem a bolsevik), hanem piacgazdasági…..
Rubasov nertárs 2023.11.20 13:05:56
A poszthoz több mindent hozzá lehet és kell fűzni a rövidsége ellenére is.
Először indítsunk azzal, hogy minden elő entitás, legyen az egy vírus, vagy egy jól szervezett állam/birodalom önmagát akarja elterjeszteni, lehetőleg mindenütt. Persze ahogy a vírusok, úgy még a nagy birodalmak is kénytelenek szembe nézni valamekkora limittel. Ennek tükrében ilyesmit kijelenteni, hogy az USA nem követ birodalmi logikát és nem gondolkodik befolyási övezetben (=területben) nettó hülyeség, vagy egyszerű hazugság. Az USA is amerikanizál, elég csak feltennünk maguknak azt a kérdés, hogy milyen zenét hallgatunk, milyen filmet nézünk, milyen operációs rendszert használunk, milyen gyártási technológia alapján készülnek az eszközeink stb. Ezek többsége persze nem rossz, sőt örülünk neki, hogy az amerikában kitalált és onnan elterjesztett technológiáknak hála otthon akár az ágyban fekve be tudjuk fizetni a csekket, vagy épp it a gyaur blogon tudunk kommentet írni. Az amerikai kultúra áthatja a mindennapjainkat, nem igazán létezik már olyasmi, hogy valami magyar. A magyar zenei előadók is a tengerentúli zenei irányzatokat követik, éppen ezért vicces mondjuk magyar rock-ról, rapről, vagy pop zenéről beszélni. Amerika már a rómaiak által is alkalmazott és romanizálásnak hívott "arany és korbács" elvet alkalmazzák. Mi és a többi európai ország úgy élünk kvázi amerikaiként, hogy ehhez nincs szükség állandó katonai fenyegetésre. Abban lehet sok igazságot találni, hogy az orosz birodalmi logika ennél sokkalta rosszabb, ők ugyanis csak a korbácsot ismerik. Aki nem simul be, veszi át a mi berendezkedésünket annak irány a gulag, vagy a golyó a halántékba. Ennél lényegesen jobb az Amerika vezette Nyugat ajánlata, de a fentebbieket sem lehet figyelmen kívül hagyni.

A másik a kapitalizmus. A kapitalizmust nem amerikában találták ki, így értelmezni sem lehet a posztot. A kapitalizmus a technológiai fejlődés folyományaként alakult ki, tovább fejlesztve a feudalizmust. Egyszerűen sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, ha a vagyon alapját ingatlanok, részvények és/vagy saját cég jelenti, mintha egy nagybirtok. Tulajdonképpen egy feudalizmus pro-ról beszélhetünk, ami korlátok nélkül pont azokat a viszonyokat is eredméynezi. Az USA-ban a gazdaság teljesítményt a felső 10% fölözi le, és azon belül is a felső 1% ennek 2/3-át. A többi 90% ebből nem sokat lát, a felső 2-3 decilis anyagi helyzete stagnál, a többieké csökken. Ez pont a feudalizmus viszonyainak felel meg: 10% nemes részesült a javakból és azon belül is az 1%-ot kitevő főnemesség fölözte le ennek java részét. Amerikában a társadalom 90%-a brutális anyagi függésben és kiszolgáltatottságban él, az alsó néhány decilis lényegében kvázi-rabszolgaként. Persze lehet azt mondani, hogy a (technológiai) fejlődés lassacskán azért lecsorog lentre is, de ez a középkorra is igaz volt. Más volt jobbágynak lenni mondjuk a 7-8. században és más volt a 15. században. Valójában, a leginkább a skandináv országokban megvalósult szociális piacgazdaságra lehet azt mondani, hogy sok hibája van, de még mindig ez a legjobb.
Nem mindig lehet egyértelmű eldönteni bizonyos fajta hírek esetében, hogy jó vagy rossz hírről van szó. Adócsökkentés Nem túlzás azt mondani, hogy a magyar állam jellemzően sok adót szed be a működéséhez, mert a kiadásai is magas szintűek. Emiatt ha valahol adót csökkent (vagy támogatásokat…..
Rubasov nertárs 2023.11.20 12:18:05
@MEDVE1978:

"Erős forint. Egyedül a magas kamatszintünk miatt erős a forint. A diszkont kincstárjegyek hozama 10% körül van, ez rendkívül magas. Ha ez lejjebb megy, akkor a forint is gyengülni fog,"

A forint nem csak a magas kamatok miatt erős (relatíve), bár kétség kívűl sokat segít. A másik támasztékról viszont sokkal kevesebb szó esik, pedig legalább ugyanilyen fontos: az állam ma jelentős devizatartalékkal rendelkezik, ami nemzetközi szinten is számottevő tűzerőt jelent. Ez a devizatartalék lehetővé teszi, hogy az állam (MNB) gyorsan és hatékonyan "csapjon oda" azoknak, akik a magyar deviza ellen spekulálnak. Emiatt a forint ellen fogadni -legalábbis most- nem túl bölcs döntés, ugyanakkor hosszabb távon már van bőven kockázat, hiszen a magas devizatartalék nem az ország gazdasági teljesítményéből, vagy az EU-ból érkező pénzekből fakad, hanem devizakötvény-kibocsátásból, azaz devizahitel-felvételből. Ezt jelzi, hogy bármilyen nemzetközi gazdasági turbulenciára a forint gyakorlatilag szabadeséssel reagál. Ez a tény elég jól jelzi, hogy a forint erő mögött nincs erős fundamentum. A devizakötvényt ugyanis kamatostul vissza kell majd tudni fizetni, amit ilyen gyászos gazdasági teljesítmény mellett és az ezzel párhuzamosan az EU-val zajló jogállamisági vitával, aligha tud majd az állam újabb devizahitel-felvétel nélkül kifizetni. A kérdés, hogy fog-e valaki a piacról "érelmes" kamaton devizakötvényt venni, vagy pedig a gonosz hárombetűs szervezettől kell ehhez kölcsönkérni. Minden esetre aki teheti annak most érdemes devizát venni.
  Egyre határozottabban az az érzésem, hogy a többségnek fogalma sincs, mi is a liberalizmus valójában. Mintha magát a nihilizmust jelentené, és a liberális attitűdöt képviselőknek mentesnek kéne maradniuk mindenféle értékválasztástól, világértelmezéstől, sőt talán még a személyes ízléstől is.…..
Rubasov nertárs 2023.11.15 13:08:16
@MEDVE1978:

"Az egyéni jogok tehát lassanként terjednek ki a történelmi időszakok során. A woke részben ennek a perverziója, az egyén jogainak mindenek feletti perverz hangsúlyozása, ami immár a másik ember jogait is sérti."

A liberalizmus egyik alapvetése, hogy az egyén szabadságjogai addig terjednek, amíg ezzel más(ok) (szabadság)jogait nem sérti, illetve korlátozza, sőt megbotrénkoztatni sem botránkoztathatunk meg másokat. Az utóbbi miatt nem lehet mondjuk a nyílt utcán meztelenül sétálni, holott nyílvánvaló, hogy ezzel mások szabadságjogait nem sértenénk meg, viszont közbotrány/közfelháborodást okoznánk. Jól látható tehát, hogy még a legfelvilágosultabb liberális demokráciákban vannak korlátok az egyéni szabadságjogokat illetően. Ha már woke: az vitán felül áll, hogy mindenkinek joga van arra, hogy részben, vagy akár teljes egészében megtagadja önmagát (=szakítson az önazonossággal) és Iulius Caesarként, Napóleonként, valami izének a két nem között, vagy akár a biológiai nemével ellentétes neműként határozza meg magát. Viszont nyílvánvaló, hogy a magát Caesarnak képzelő Gipsz Jakab nem kötelezhet arra, hogy én őt ne Gipsz Jakabnak, hanem Caesarnak tartsam, és ugyanígy Józsi nyugodtan tarthatja/képzelheti magát nőnek, viszont engem nem kötelezhet arra, hogy én is annak tartsam őt.
Amikor Posztolónk nekiállt kiganézni a pasija anyjának a lakását, azt hitte, csak egy alkalomról lesz szó, és letudhatja a dolgot. Nem érti, miért őt használják rendszeres bejárónőnek, amikor nem olyan szegények és simán összedobhatnának egyre. Vagy a legjobb az ingyen? Hol vannak a szívességek…..
Rubasov nertárs 2023.10.25 10:56:23
@Supergranat23:

"Azt hittem csak a férfiak közt vannak ilyen balfékek. Hát úgy néz ki tévedtem."

Ha megvan a kettő, de itt már inkább 3-as szintkülömbség a férfi javára, mind anyagiakban, mind fizikumban, akkor a tapasztalatok alapján egy férfi mindent is és annak az ellenkezőjét is megteheti egy nővel. Az, hogy a nő csupán itt zsörtölődik miután mosolyogva puccba vágta muter kéglijét egyértelműen utal még a szokásos 2-nél is nagyobb smv különbségre. De a poszterinát nem csak ennyi megaláztatás éri: míg ő a kádat súrolja muternál, addig a svihák nála egy-két polccal feljebb lévő csajokkal tölt el "minőségi időt" a saját kéglijében.
                       „Ő nem egy tróger valaki, inkább művészlélek-féle, ez is tetszik benne még ma is. Mindig azzal jön, hogy neki milyen rokonai voltak, és milyen nemesi családból származik” – Levélírónk a csecsemőgondozás mellett kevésnek érzi magát ahhoz, hogy még a párja múltbéli…..
Rubasov nertárs 2023.10.24 14:47:26
A fentebbi reláció a gigolo lite kapcsolatok iskolapéldája. Adott a ruppótlan, viszont jó fizimiskával rendelkező Mr. thy művészlélkű (semmihez sem értő és még büszke is rá) exnemes és a külsőre csak átlagos, ám anyagilag annál jobban eleresztett Gizi (tehermentes, legalább 50 nm kecó). Az, hogy mi imponál(t) a fickóban neked így könnyű kitalálni: sármos mr. thy, a közel-keleti helyzetet hexameterben kielemző nettó 180k-t kereső könyvtáros srác egészen addig izgalmas volt, amíg tét nélküli volt a mérkőzés. Most viszont, hogy a versenyszférás fizud nagy része kiesett és neki kéne kéne kenyeret tennie az asztalotokra, az ami egykor imponált így már nem annyira menő. Mivel a közös gyermekkel készhelyzet van, így jótanács sem igen van*, meg kell enned amit főztél, ugyanis a gyermek léte 2-vel csökkentette az smv-det, így már csak 3/10 vagy, és mivel a kéglibe azért a szülei csak beszáltak 1-2 millával így válás/szakítás esetén ki kéne őt fizetned. Bár az így már ténylegesen sajátoddá váló kégli dobna valamennyit az smv-den, az nyílvánvaló, hogy a jelenleginél csak kategóriákkal rosszabb fickót tudnál meglasszózni hosszabb távra, az meg nem jó üzlet, hogy nem is néz ki jól és még "művészlélek" is.
*Zárszóként annyi, hogy tanuld meg újra kiélvezni a nálad klasszisokkal jobb mr. thy fizikumát, mert veled ellentétben ő viszont simán találhat mást, egy 30 körüli jómódú átlaggizit.
Rubasov nertárs 2023.10.24 22:20:41
@Real_Time_2:

"Magyarán így a gyerek után meg a kor előrehaladtával már a biztonság a fontosabb a kinézet helyett. Egy klasszikus példa."

Ez valóban így van, itt azonban nem csak ez a gond. Ha a poszterinának lenne mondjuk 10 ingatlana, amit átlag 250k ért kiad, akkor a poszt nem születik meg, mert 2,5 milla/hó (passzív) jövedelemmel pont nem számítana a nemzethy here 180 nettója. Úgy viszont, hogy 0 passzív jövedelem van, a nő 700-800k-s jövedelme minimum harmadolódott, ami kettőjükre vetítve kb. feleződést jelent. Ezt megérzi már főleg úgy, hogy már hárman vannak és ha tápszerezni kell, az bizony nem olcsó.
                       „40 felett oda kell figyelni a test jelzéseire, felismerni az új határokat, nem pedig a kapuzárási pánik gőzétől hajtva belerohanni az életbe” - Posztolónk a saját pozitív és a korosztályába tartozó férfiak negatív példáival szeretné illusztrálni, hogy negyven fölött is van…..
Rubasov nertárs 2023.10.19 13:28:06
@Sztravinszka:

"Negyvenesen még mindenki fiatal amúgy."

Én is mondogatom sűrűn magamnak, mikor futni kell a gyerek után, hogy a 40 az új 20, csak még én sem hiszem el magamnak.
Amúgy meg 44 évesen nemtől függetlenül nem a pocakméreten meg az "ideális" piamennyiségen kéne merengeni, hanem a gyerek(ek) suli, edzés, nyelvtanulás háromszögén.
Ha meg bármi okból nem lehetett gyerek, akkor a minőségi közös időtöltésen.
                       „Nem tudok annyiszor kozmetikushoz meg fodrászhoz járni, hogy plasztikázott, műtermi nőkkel versenghessek” – A cicis képek gyűjtése a serdülő korosztály fétise, és Levélírónk azzal próbálja most nyugtatni magát, mióta egy szép galériát fedezett fel párja mobiljában, hogy…..
                       A pasi régebben sem volt valami nagy problémamegoldó, és ráadásul most depressziószerű tüneteket is produkál, így Posztolónknak már csak észre kéne vennie, hogy rég semmibe van már véve, és továbbállni. Ám nem ilyen egyszerű, mert dolgozik benne a megmentési kényszer.      …..
                       Posztolónk kinézett magának egy művészlelkű srácot, viszont van egy olyan axiómája, hogy ő pasinál sosem kezdeményez, és arra kíváncsi, milyen módszerekkel tudna egy érzékeny lelkű fiút rávezetni arra, hogy a költészetnél már többet is akarna tőle?                      …..
                       „Van, amiben én is önző tudok lenni. Ha elvárja, hogy körbeugrálják, más nőnél keresse ezt. Ha valaki ellustul mellettem, megszokja, hogy ki van szolgálva, azt észre szoktam venni” – Levélírónk tudja, hogy nem könnyű úgy ismerkedni, miközben van egy gyereke, mert kevés pasi…..
Az Orbán-kormány mostanában tálcán kínálja azokat a témákat, amelyekkel választókat lehetne nyerni, melyekkel a hitelességüket lehetne megbillenteni, de valamiért az ellenzék többsége nem csap le ezekre a lehetőségekre, és nem tartják napirenden ezeket a kérdéseket. Néhány ilyen téma az utóbbi…..
Rubasov nertárs 2023.08.02 09:56:27
Azt látni kell sajnos, hogy a nerrenzék nem a rezsim leváltásában, hanem -jutalom milliárdokért- annak fenntartásában érdekelt. Teljesen jogos az itt felsorolt 10 pont, ehelyett van padfestés és 2022. októbere óta lmbtq frakció is a parlamentben, miközben a debreceni választók jórészét egy másik mozaikszó, az nmp (N-metil pirrolidon-a gyártás során használt aprotikus poláris szerves oldószer, melynek teratogén hatása van patkányokon) foglalkoztatja. Félreértés ne essék semmi bajom a melegekkel, mindenki úgy és azzal él ahogy és akivel akar, de azt elég egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem ezek voltak a legfontosabb dolgok az országban, amiknek a megoldása nem tűrt halasztást. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy miért van ez? Erre csak részben magyarázat, hogy ennyire hülyék, vagy hogy ennyire nem érződik "belpesten" az akkugyárak bűze. Véleményem szerint ennyire vak és hülye nem lehet véletlenül valaki, csak szánt szándékkal. Nem véletlenül mondom azt, hogy a nerrenzék, azon belül is különösen a dk, az 5. hadoszlop, minden keménynek hallatszó üzenet és o1g-zés ellenére is. Ennek kifejtése ugyan hosszabb lenne, de a nerrenzék pont annyira a rendszer része, mint a kormánypárt(ok). Innen nézve tehát egyáltalán nem véletlen, hogy olyan témákat erőltetnek kizárólagosan, amik vagy népszerűtlenek és így magas labda a kormánynak (lmbtq ideológia), vagy az egyszerű honpolgár nem igazán érti és nem tud vele mit kezdeni (jogállamiság). Holott van bőven támadási felület a kormányon, amelyeket egy még egy közepesen amatőr ellenzéknek is illene kihasználni. De itt ugy a nép az nem érdekes, csak a kormány által odadobott jutalomfalatok és a felelősség nélküli nirvana.
                       Komolyabb problémák nincsenek is ebben a felállásban, eltekintve a pasi családtagjaitól és attól a ténytől, hogy ő impulzívabb, többet látott a világból, és izgalmasabb életet él – viszont semmiért nem kellett annyira megküzdenie, mint a barátnőnek. Ezek valóban csak…..
Rubasov nertárs 2023.07.27 09:56:52
@VOGAben:

"Amúgy ámulok csak, hogy 27évesen még léteznek ilyen zárkózott-gátlásos nők."

Pedig vannak ilyenek, nem is kevesen, csakhát nem ők vannal előtérben. Amúgy van egy haver, aki azért dobta a nála 10 évvel fiatalabb, csinos barátnőjét, mert a lány nem igazán volt az a bulizós típus. Én meg csak fogtam a fejem.
    Szeretem a jéghideg italokat. Ami azt illeti, elborzadva tekintek mindazokra, akik langyosan isszák a sört, vagy bármi egyebet. Hogy a jeges élményeket szomjazó szükségleteim minden időben kielégülést nyerhessenek, kettős biztonsági rendszert alkalmazok. A hűtőszekrényünk ajtajában sorakoznak…..
Rubasov nertárs 2023.07.26 09:42:22
Mondjuk mi kólát és más egyéb savas üdítőket egyáltalán nem fogyasztunk. A hűtőben tej, néha napján ásványvíz vagy 100% gyümölcslé van.

Na, de félre ezekkel. Szeretni véleményem szerint, a másik szükségletei és valós érdekei mentén érdemes. Vannak emberek, akik elhatározzák, hogy szerintük neked mi lenne a jó, mitől éreznéd jól magad, mire lenne szükséged. Majd amikor közlöd, hogy neked ez egy így nem OK, akkor megsértődnek.

"Ismerjük Maria Ladenburger szomorú történetét: a 19 éves lány önkéntesként dolgozott egy menekülttáborban. Egy afgán migráns megerőszakolta, megölte, majd a folyóba dobta. Az áldozat apja - egy magas rangú EU-s tisztségviselő - még lánya brutális meggyilkolását követően is kitartott bevándorláspárti álláspontja mellett: egy migránsokat segítő alapítványhoz irányította a gyászolók felajánlásait..."

Az embereknek szükségük van vallásra, kell valamiben hinniük. Az Egyház és úgy általában a keresztenység háttérbe szorulása után elkövetkezett az "izmusok" kora, ami máig tart. Persze ezek nem egyenrangúak, és mára egyértelműen létrejött egy domináns ideológia, ami ugyanazt a kizárólagos vakhitet követeli meg, mint a középkori vallásosság. Korunk uralkodó ideológiája lényegében a középkor, inkvizícióval fűszerezett vallásosságának egy szelídített formája. Ennek alapján az apa viselkedése nem meglepő. A hit nem sérülhet, a kognitív disszonancia (racionalizáló hörcsög) megmagyarázza, hogy a hitével nehezen, vagy egyáltalán nem összeegyeztethető jelenség, vagy cselekmény miért is fér bele. Ahogy a középkori ember is szükségesnek tartotta az autodafékat a hit tisztaságának megőrzése céljából, akkor is ha, valemelyik közeli családtagja is ott volt a máglyán. Az apa feltehetőleg úgy magyarázta meg magának a lánya halálát, hogy annak semmi köze a vallásos buzgalomtól átitatott vakhithez, "szerencsétlen" baleset történt, ami akár otthon is megtörténhetett volna, lásd példának okáért a Véső utcai gyilkosságot. A történelemben számtalan példát láthatunk erre: a Sztálin által perbe fogott, majd kivégzett bolsevik vezetők, az utolsó szó jogán is a Gazdát éltették (amikor már mindegy volt mit mondanak), saját halálukat pedig a földi paradicsom mihamarabbi bekövetkeztének szükséges velejárójának látták. Ennek oka ugyanaz, mint a fentebb leírtak.
A mai domináns ideológia is merít bőven a középkori kereszténységből -a mai modern, toleráns és szekuláris kereszténységet, direkt különböztetem meg a középkoritól-, mind ideológiai téren (ugyanúgy a szeretet van a központban), mind módszereiben. Világos, hogy valódi szeretetről pont ugyanúgy nem beszélhetünk, mint a középkorban. Persze ahogy akkor, úgy most is elvétve előfordulnak olyanok, akik tényleg szeretnek, de ők a bőven 1% alatti elenyésző kisebbség.
Rubasov nertárs 2023.07.26 10:35:31
"Ugyanígy: én készséggel elhiszem, hogy az Ukrajnát pénzzel és fegyverekkel támogatók között is akad pár olyan, akit az őszinte segíteni akarás mozgat. Naiv és irracionális ugyan, de láttunk már ilyet."

Ukrajna támogatása egy más kérdés. Ukrajna mellett racionális és emocionális érveket egyaránt fel lehet sorakoztatni akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy az ukránok messze nem ártatlan, bociszemű szűzlányok. Egyrészt a mindennemű szokásjogot, azaz nem csak a "Pax Americana" szokásjogát, felrúgó katonai agresszió teljességgel elfogadhatatlan és elítelndő. Itt meg kell jegyezni, hogy még a nácik is ügyeltek arra, hogy legyen legalább valami kreált ügy (gleiwitzi incidens) Lengyelország lerohanására. Persze a lóláb teljesen kilátszott, de ez a példa is mutatja, hogy mennyire szokatlan csakúgy, hadüzenet nélkül háborút indítani. Persze a nyílt katonai agresszió így is elítélendő.
Ukrajna támogatása ugyanakkor racionális geopolitikai érdekünk is lenne, ugyanis saját akaratunkból NATO-és EU tagok vagyunk, ez pedig nem csak katonai, gazdasági védelmet és előnyöket jelent, hanem kötelezettségeket is, függetlenül attól, mit gondolunk szövetségeseinkről. Ahogy az előző hozzászólásomban is látszik, tisztában vagyok a Nyugat hibáival, ezzel együtt is azonban úgy gondolom, hogy ott helyünk. "Árulók lettünk, a legalávalóbb nemzet..." írta gróf Teleki Pál Horthynak, amikor segédkezet nyújtottunk a náciknak Jugoszlávia lerohanásában röviddel azután, hogy örök barátsági szerződést kötöttünk velük. Teleki ha most élne, sajnos most sem tudna másképp fogalmazni.
Ukrajna támogatása emelett gazdasági és geopolitikai érdek is. Oroszország minden emberi számítás szerint el fogja veszíteni a háborút. Ennek oka a Nyugat óriási gazdasági és katonai erőfölénye, ami akkor is megvan, ha nem csak Oroszországgal, hamem Kínával is számolunk. A kérdés csupán az idő. Poltikánknak köszönhetően, úgy leszünk a vesztesek oldalán újra, hogy papíron a nyertesek között leszünk. Nyílvánvalóan messze nem lesznek olyan súlyos következmények, mint a két elvesztett világháború után, ám az a tény, hogy teljesen kimaradunk majd Ukrajna újjáépítéséből óriási csapást fog mérni gazdaságilag az országra. Az pedig politikailag fog a szégyenpadra küldeni, hogy a falig elmenve próbáltuk a vesztes(ek) érdekeit képviselni. Az utóbbit már részben most is érezzük.
Rubasov nertárs 2023.07.26 14:16:16
@G. Nagy László:

"Ezt viszont nagyon másképp látom. De majd meglátjuk, fogadást ne kössünk :)"

Az oroszok egyetlen esélye a villámháború volt. Ha az első egy-két hétben elfoglalják Kijevet és kézrekerítik a teljes ukrán politikai és katonai vezetést, akkor tudtak volna győzni. Ebben az esetben hiába a Nyugat brutális erőfölénye, kész helyzet elé lett volna állítva. Azt el tudom fogadni, hogy tavaly március végéig kivárnak, utána azonban egyértelmű lett, hogy orosz győzelem ebből nem lesz. Ráadásul Kína az erős nyugati kitettsége miatt nem teheti meg, hogy olyan széleskörű támogatást nyújtson az oroszoknak, mint amilyet a Nyugat nyújt az ukránoknak. Az pedig elég nyilvánvaló, hogy Oroszországnak fű alatti kínai támogatással sincs semmi esélye az USA+EU+UK+Ausztrália+Japán+Dél-Kórea+Törökországgal szemben. De ha csak az USA lenne benne a dologban az is elég lenne az orosz vereséghez.
Ráadásul a nácikkal ellentétben, akik komolyan vették a technikai és technológiai fejleszteséket, az orosz (hadi)ipar a számunkra is ismerős korrupcióval fűszerezett "jóvanazúgy" mentalitással működik.
                       Levélírónk próbálja odatenni magát minden helyzetben, de annyi tapasztalata e téren nincs, hogy minden kérdésre zsigerből vágja a választ. Arra rájött, hogy az „apró figyelmesség” lehet nem tárgyi is, kedvesség, simogatás, masszírozás. De mik a jelei annak, ha bizonyos nőknél…..
Rubasov nertárs 2023.07.20 09:35:23
"Volt olyan barátnőm, akinek lehetetlen álmai voltak sok mindenről, de nem volt olyan helyzetben, hogy ezekből sokat meg is tudott volna valósítani... ezt nem tudta feldolgozni, de az nem derült ki, hogy azért vált meg tőlem, mert tőlem várta volna álmai megvalósítását. Az elég nagy bevállalás lett volna nekem akkor."

A posztnak ez a lényegi része, ami ha nem is mindent, de a csajozás szempontjából érdemi tulajdonságaidat elég jól elárulja: az átlagnál lényegesen jobb anyagi-társadalmi kürülmények (felső 5%), de nem kőgazdagság (felső 1%), esztétikumban viszont nagyjából csak az átlagot éred el. Ennek alapján érthető, hogy úgy érzed hogy a nálad esztétikumban messze jobb (7-8/10) nőket anyagiakkal kell "elvarázsolni". Hiba ott csúszik a gépezetbe, hogy ezek a csajok a hozzájuk képest gyenge esztétikumod miatt az általad gondoltnál lényegesen nagyobb anyagi kompenzációt és/vagy teljes kontrollt a bankszámlád fölött. Ennek alapján legfeljebb számodra nem nyílvánvaló csak, hogy miért pattant meg az ex: igen amiatt, hogy a józanságot miatt a szükséges anyagi kompenzációt nem voltál hajlandó megfizetni. Illúzióid ne legyenek a mostani hölggyel kapcsolatban sem: egy szál harangvirág bizony kevés lesz ide.

A jótanács a fentiek értelmében a következő: amíg a pénzeddel/státuszoddal csajozol, addig nem sok változásra számíthatsz. Alapvetően két út áll előtted: vagy számottevően növeled az esztétikai szintedet (konditerem, menő cuccok, trendi séró stb. a te anyagi helyzetedben ez nem probléma) és akkor már lehet, hogy magát a pénztárcatulajt is vonzónak fogják találni, vagy pedig elkezdesz az alsóbb polcokról (5-6/10) válogatni, ami nyílván nehezen menne a már egész helyes/csinos csajok után, így egyértelműen az előbbit ajánlom. Ráadásul egy kis kondi az egészségnek is jót tesz, amíg nincs koksz.
Go on, take it!