Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Polgári Sivalkodó

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha a szólásszabadság egyáltalán jelent valamit, akkor azt a jogot jelenti, hogy elmondhatod az embereknek, amit nem akarnak hallani." George Orwell   Egy új lengyel törvény szerint börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik a "lengyel haláltábor" kifejezést használják. Ennek apropóján nem ártana…..
Polgári Sivalkodó 2018.02.04 22:23:42
@VaradiJanos: Valóban nem írtam még róla, lehet hogy egyszer megteszem. De annyit elmondhatok, hogy azzal se értek egyet, bár az egy ennél bonyolultabb kérdés.
Nemrég jelent meg a hír, hogy a leendő pécsi rektor pályázatában a "Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani!" idézet szerepelt. Persze lehet vitatni, hogy mennyire illik egy ilyen helyre ez a mondat, azonban a problémát nem ez okozta, hanem az, hogy az idézet szerzője egy náci volt. Ez…..
Legyenek-e egy politikusnak elvei? Egyszerű kérdésnek tűnik, de ennél jóval komplexebb a probléma. A képviseleti demokrácia alapja, hogy az a politikus nyer, akinek az értékrendjét a legtöbben tartják sajátjukénak, így az általa meghozott döntéseket a társadalmi (sokszor csak relatív) többség…..
A sajtószabadság furcsa fogalom: bármely politikai oldal kiáll mellette (elvben legalábbis), miközben sokszor teljesen mást értenek alatta. Miközben diktatúrákban folyamatosan cenzúrázzák az újságokat, a nyugati, liberális demokráciákban sem példa nélküli a korlátozás. Az írás apropója Kovács…..
Az Európai Bíróság döntése inkább szimbolikus, azonban a kormánykommunikáció fontos elemévé válhat. A Fidesz a Brüsszelezést nem most kezdte, de a java még hátravan. "Akarjátok-e a totális háborút?"-tette fel a kérdést Joseph Goebbels 1943-ban a berlini Sportcsarnokban. A közönség egyértelmű…..
Mikor 2015-ben elkezdtek egy lehetséges határzárról beszélni kormányközeli körökben, publicisztikákat, vitákat láttunk, amikben az egyetlen közös pont az érzelmektől fűtöttség, a logikus gondolkodás abszolút hiánya. Bár az ügy horderejében egyedülálló, a véleményeket két csoportra osztó természete…..
Vágó Gábor bérplafonos népszavazása nem váltja le a kormányt, nem szünteti meg a korrupciót, és igazából semmi értelme nincs. Mindig vannak olyanok akik minden pillanattól azt várják, hogy buktassa meg a kormányt, és ezzel nincs is baj addig, amíg nem komolyabb közéleti szereplők teszik. Mert egy…..
Ha a Google keresőjébe beírjuk: "Sivalkodjatok libsik" az első találatok közt találjuk meg a kormányzati pénzekkel kitömött 888.hu írásait. Pontosan ez a primitív "újságírás" az, amiért úgy éreztük, hogy szükség van minden olyan megnyilvánulásra, amely csak egy kicsit is javítja a közbeszéd…..