Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pulom188

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leszokással kapcsolatban az egyik leggyakrabban ismételt kérdéskör elektronikus cigaretták használata. Segít a leszokásban? Kevésbé káros? Mit mondd erről a tudomány? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kerestük meg a válaszokat ebben a rövid összefoglalóban, hogy a leszokásban lévő dohányosok fel…..
Pulom188 2018.06.04 15:12:53
Köszönjük a kommentedet, sok érdekes dolgot leírtál.   A végén kiemelném azt, hogy " nagyban megkönnyítheti azt, de tudatos segítségre és magyarázatra van szükség tapasztalt emberektől, mind a készülék, mind a levek kiválasztásában, illetve karbantartásában, és mindig szem előtt kell tartani a végső célt, ami minimum a nikotin kiszorítása, legjobb esetben pedig a teljes leszokás."
Szerinted Magyarországon mondjuk a dohányosokat tekintve, hányan vannak tisztában a nikotin tartalmakkal/bevitellel, hányan kérnek szakszerű segítséget és ha kérnek is, hányan fogadják meg azokat? Sajnos itt bukik el ez a felvetés. A cél szem előtt tartása sem a legkönnyebb feladat, ezt mutatja a rengeteg visszaesés is. Viszont amit a cikkben is leírtunk, az a lelki függőség, nem pedig a testi. Sokszor nem maga a nikotin hiánya az, ami ösztönzi az embert az újbóli szerhasználatra, hanem maga a szokás, a mozdulat, a rituálé. Rengeteg leszokott ember vagy leszokásban lévő ember szokta kiemelni: "hiányzik a cigi a kávé mellől, a buliban" stb. Ha ezt e-cigivel helyettesítjük, akkor a lelki függőség fennmarad, hiába viszünk be kevesebb nikotint.
A fémeket illetően sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja. Számtalan kísérletben megvizsgálták magát a füstöt, hogy milyen káros anyagokat tartalmaz, és sajnos ott vannak benne. A fémeket a növények felveszik akár a vizet és a cukrot (ahogy az emberi bélrendszer is felszívja) függetlenül a növény fajtájától. A grillpartis példánál pedig fontos megjegyezni, hogy a bélrendszerünk és a tüdőnk felszívódási mechanizmusai nem egyeznek meg, nem lehet ilyen éles párhuzamot vonni a kettő között.
CigiSzünet Leszokási tippek 2018.03.09 17:20:49
A leszokás kapcsán általában 3 kérdés fogalmazódik meg. Miért? Mikor? Hogyan? Első lépésben mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját. Egészség? Családtervezés? Pénz? Idő? Ezt senki más nem tudja megfogalmazni helyettetek, ez a ti döntésetek. Mikor? Erre a kérdésre még a leszokási tippeknél…..
Ahány ember, annyi különböző módja van a leszokásnak. Az azonban közös bennük, hogy más emberek segítsége nagyon sokat jelenthet. De hogyan is tegyük ezt? Olykor egy vita dohányos és nem dohányos között nem hogy nem segít, de árthat is a leszokás folyamatában. Fontos, hogy megfelelő szavakkal és…..
CigiSzünet Mióta leszoktam... 2018.02.24 09:07:58
2017. novemberében a hangsúly a leszokáson volt. Az élet minden területén találkozunk azokkal a felvetésekkel, hogy a dohányzás milyen betegségeket okoz, vagy hogy a leszokás hogyan csökkenti ezen betegségek előfordulását, kialakulását. De mi a helyzet a leszokás további előnyös részével? Hiszen a…..
CigiSzünet Dohányosok egészsége 2018.02.12 10:38:37
A dohányzás kapcsán a legtöbb embernek az egészségtelen életmód jut eszébe, nem ok nélkül. Számos betegség előfordulása emelkedett meg drasztikusan a dohányzás következtében, mint például a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), tüdőrák és egyéb daganatok, asztma, szívinfarktus, stb. A lista…..
Korábban oldalunkra feltettük külön-külön az általunk összegyűjtött illemszabályokat, melyek a dohányzással kapcsolatosak. Most pedig egy cikkben olvashatjátok el a dohányzás 16 illemszabályát, melyek betartása rengeteg előnnyel járna mind a dohányzók mind a nem dohányzók számára. De akkor lássuk is…..
Szó esett már oldalunkon az elektronikus cigarettáról és a vízipipáról is, most ideje megnézni, hogy mi a helyzet a pipázással és a szivarozással, persze csakis a tudomány segítségével.  Kezdjük a szivarozással.Az amerikai filmekben a szivarozást általában egy 40-es éveiben járó, jól öltözött…..
A vízipipázás mint szokás, leginkább a fiatalok körében terjedt el, de sok más népnél, mint például az araboknál, találkozhatunk vele mint felnőtt kori kikapcsolódás. A legnagyobb gond a vízipipával talán ugyan az, mint az e-cigarettával. Jelesül az, hogy a köztudatban úgy terjedt el, mint a…..
CigiSzünet Tüdőszűrés 2017.10.04 07:53:07
Az expozíció csökkentése A dohányzás kapcsán felmerülő betegségeket illetően a legtöbb embernek a tüdőrák jut az eszébe. Nem is véletlen, hiszen a dohányfüst hosszútávú belélegzése felelős a tüdőrákos esetek 85%-áért. Azonban a dohányzás mellett számos más rizikófaktor is szerepet játszhat a…..
Számtalan tévhit kering főként az interneten, hogy miből mennyit és hogyan is érdemes fogyasztani. Így megpróbáltuk összegyűjteni azt, hogy tudományos alapon miből és mennyit szükséges fogyasztani, különös hangsúlyt fektetve a dohányzók egészségére. Zsírok: 15-30 en% (en%=az összes energiabevitel…..
Míg 1900-ban a rendelkezésre álló adatok alapján nagyjából néhány milliárd szál cigarettát szívtak el 1 év alatt világszerte, addig ez a szám mára már elérte az 5,5 billió (5 500 000 000 000) darab cigarettát. Ez azt jelenti, hogy arányaiban ha a Föld teljes lakosságát nézzük (csecsemőket is…..
A dohány Európában való megjelenése Kolumbusz Kristóf nevéhez fűződik, aki 1492. október 15-én találkozott először az általa indiánoknak nevezett bennszülöttekkel, akik maguk is dohányoztak. Természetes körülmények között az 1500-as évekig a dohány mint nővény csak egyetlen helyen volt őshonos,…..