Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FZsuzs

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új-Zéland sokak számára a nyugalom szigete, aminek elég komoly hátránya, hogy rendkívül messze van (Európából nézve ugye nagyjából a világ végén), ami miatt nehezebben mozog az ember, és persze drága is a költözés. Mégis vannak, akik sikerrel próbálkoznak, akár három gyerekkel is – mint a mai poszt…..
FZsuzs 2017.08.23 11:42:46
@szÖveges professzor:
Keresett szakmád van és tudsz angolul. No és szerencséd van.
Nekünk ez szerencsés események sorozata volt, ami által hipp-hopp jött össze az állásajánlat.
Ha állásajánlatra adod be a vizumkérelmet, akkor gyorsabb az elbírálás. A cégtól is kérnek igazoló dokumentumokat hozzá. Mondhatjuk a saját népét (cégét) azért nem akarja lassítani a bevándorlási hivatal. A cég aki meg hajlandó felvenni külföldről munkavállalót tudja, hogy az nem lesz ott nála 1 nap alatt. Ha belegondolsz Magyarországon is általában 1 hónap a felmondási idő, de vannak cégek akik 2-3 hónapot iratnak alá a munkavállalóval.
Nem semmiképp se utána kezdesz el ügyintézni 6 honapot. A 6 honap arra szólt, hogyha neki akar valaki ennek látni és nincs állásajánlata, de akkor is nekivág, akkor is kb számoljon 6 hónapot. Nekünk az állásajánlat után 2 hónap volt míg kijutottunk. Ez igen gyorsnak számít.
Ha állásra jönnél, no meg amúgy is érdemes minden papírt összekészíteni, utána olvasni előre, beszélni pár ügynökkel, hogy tudd miket kell aktuálisan benyújtani, hogy amikor már interjúzol és mondjuk ajánlatot kapsz akkor ezzel már ne teljen az idő. Simán csak feladjátok a vizumkérelmet és remélitek nektek is gyorsan elbírálják az eseteteket.
FZsuzs 2017.08.24 22:44:23
@pappito: :) igen teljesen egyetértek. :) nem is kartam senkit se félrevezetni, ezért is emeltem ki a végén, hogy 6 hónap 11M. még ha ez egy felülbecsült összeg is.
FZsuzs 2017.08.24 22:50:37
@M. Úr:
Igen, köszönöm a 11M egy olyan összeg ami egy 5fős családnak 6 hónapra fedezi a kintlétét, beleértve az egyszeri nagyobb költségeket. Mint autóvásárlás, bútorok, babacuccok ilyesmi.
A 6 hónap meg egy becsült idő, mivel nekünk sokkal rövidebb volt és folyamatosan haladt az ügyünk.
Az álláskeresés mint említettem mindenkinek különböző idő lehet. No meg be lehet vállalni a holiday-work visa opciót is, és akkor helszínről keresel állást ami könnyebb. Ezt mi 3 gyerekkel eleve kilőttünk, azt hiszem érthető módon. Ennyire azért nem vagyunk vakmerőek. :)